directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 16:54 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Economia doble fletxa

Es crearà una xarxa de centres d'acollida turística amb botigues de productes catalans

S'ha d'acabar amb els "barrets mexicans" de record

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

El conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, ha anunciat que el seu departament crearà una xarxa de 'centres d'acollida turística' arreu del territori que inclouran una oficina d'informació turística i una botiga-restaurant on es vendran productes culturals i gastronòmics típics del país. A més, ha anunciat la creació d'una nova marca que, sota el nom 'Empremtes de Catalunya', agruparà els productes artesans de qualitat basats en elements de la tradició catalana que es puguin promocionar com a souvenirs per als turistes, com ara ceràmica o joieria basada en l'obra de Gaudí o Dalí.
drac gaudí
Comparteix
   


Etiquetes
En el marc d'un seminari sobre turisme i identitat a la Universitat Catalana d'Estiu (UCE), a Prada de Conflent, Huguet ha explicat diverses iniciatives de la seva conselleria per fer més sostenible el turisme català. Segons Huguet, el futur d'aquest sector passa a Catalunya per potenciar els seus elements identitaris, ja que l'oferta de sol i platja, molt explotada al país, 'cada cop l'ofereixen més destins i a preus més barats'.

Per això, segons Huguet, Catalunya ha de proposar productes turístics molt singulars que la diferenciïn de qualsevol altre destí, per exemple amb rutes basades en la història d'algun personatge o esdeveniment històric. Aquest serà un dels objectius dels nous centres d'acollida turística que vol crear el Govern, on s'oferiran als visitants elements per interpretar la història, formes de vida i personatges històrics de la societat catalana.

D'altra banda, Huguet ha lamentat que molts turistes marxen de Catalunya amb un 'barret mexicà' com a record, i no pas amb productes propis del país. Per això, Artesania de Catalunya està confeccionant un llistat de l'oferta actual de productes artesans que s'identifiquen amb el territori, des de pins gaudinians a joies dalinianes. El conseller ha explicat que aquests productes tindran una marca anomenada 'Emprentes de Catalunya' i s'ha creat perquè 'tenim un país molt ric en icons que no hi són al mercat' i 'veiem la possibilitat de crear-los'.

Aquests 'souvenirs' pretenen, segons Huguet, 'connectar els artesans amb el 'merchandising' turístic' i, alhora, promocionar la imatge catalana fora del país, de la mà dels turistes que els comprin com a record de la seva estada a Catalunya. Aquests productes es vendran, entre d'altres llocs, a les botigues que s'inclouran a la xarxa de centres d'acollida turística.

El conseller Huguet ha apuntat que 'la globalització obliga a apostar per l'originalitat i aquesta estratègia passa per un model econòmic basat en la identitat'. En aquest context ha assenyalat que el turisme 'juga un paper destacat en l'economia de la identitat' ja que permet 'd'una banda, projectar internacionalment l'imaginari vinculat a la diferenciació, i d'una altra, genera activitat econòmica que s'estén a altres branques de l'economia'.

'Per tal d'assolir aquest turisme basat en la promoció desacomplexada de la pròpia identitat -ha afegit-, es necessita un patrimoni natural, històric i cultural endreçat, que requereixen bones polítiques d'ordenació del territori, urbanístiques i de patrimoni i de suport a la cultura tradicional i popular'.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
21 d'agost de 2007, 23.54 h

Fantàstica l'idea del Conseller J.Huguet,sembla mentida que els anteriors governs convergents no ho fessin abans.Aquest tipus de bona notícia és la que hauria de sortir a tots els mitjans de comunicació del nostre país.Peró es clar com que el senyor Huguet és d'ERC,solament traurem els merders que els perjudiquin.

Xevi


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
21 d'agost de 2007, 15.02 h

Si senyor conseller Huget,haviam com respon les botigues de souvenirs.que sembla que no vagi amb ells aixo.......pd:fem pinya


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Jordi fletxa Barcelona
20 d'agost de 2007, 21.03 h

Una gran iniciativa !!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Xavi fletxa VNG
20 d'agost de 2007, 16.57 h

Ja era hora!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.