directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 13:22 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La crisi del PSC gironí catapulta ERC a la segona posició

Incapaços de posar-se d’acord per a la confecció de la llista gironina, els socialistes deixen la decisió en mans de la direcció nacional

Comentaris 30  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 8 vots )
carregant Carregant

El consell de federació del PSC de Girona no s'ha posat d'acord i no ha decidit qui encapçalà la llista a la demarcació per al 25-N. Per tant, segons marquen els estatuts del partit, serà l'executiva nacional del partit qui esculli els integrants. El primer secretari, Juli Fernàndez, havia apostat per la renovació i situava Iolanda Pineda, Ignasi Thió i Núria Lòpez als primers llocs i, en canvi, relegava Marina Geli (escollida candidata per l'agrupació del Gironès) als últims llocs. Fernàndez reconeix que el partit està dividit i debilitat. "Això és fruit d'uns mals hàbits que venen de molt de temps", ha reconegut Fernàndez. És la primera vegada que el PSC gironí no és capaç d'acordar la llista. La crisi dels socialistes gironins augmenta les expectatives electorals d’ERC

Comparteix
   


Etiquetes
ERC per primer cop pot superar els socialistes, i a Girona és encara més evident

La crisi al socialisme gironí a l’hora de fer les llistes ha trencat per la meitat el partit, el mateix primer secretari del PSC gironí ho ha reconegut, en declaracions fetes un cop acabat el Consell de la Federació que ha impossibilitat un acord. L’aposta del primer secretari per la renovació i per la senadora Yolanda Pineda, en front de Marina Geli, ha desfermat la crisi que farà que sigui la direcció nacional a Nicaragua qui prengui la decisió.

La crisi al socialisme gironí obre la porta al que algunes enquestes vaticinaven abans d’aquesta crisi al PSC de Girona, que ERC es podria convertir en segona força al Parlament de Catalunya i és precisament a Girona on el “sorpasso” podria ser més factible. Ll’enfrontament al PSC gironí facilita molt més la fita històrica de convertir ERC en el principal partit de l’esquerra,i a més, independentista.

A l’any 2003, ERC es va quedar a Girona a menys de 6.000 vots dels socialistes

En el millor moment dels republicans, any 2003, els socialistes van superar per menys de 6.000 vots a ERC, tenint en compte que el PSC patirà una gran davallada detectada per totes les enquestes, totes fetes abans de la crisi gironina i la fugida del partit de l’Ernest Maragall coneguda ahir mateix, fa que el PSC gironí quedi lluny dels seus millors resultats, resti lògicament lluny del quart diputat i hagi de lluitar per aconseguir el tercer.

El vot útil per ERC, a Girona, li podia permetre recuperar l’històric 4t diputat de l’any 2003

No és cap quimera, la crisi greu del PSC gironí, el fet que per primera vegada la decisió resti en mans de Barcelona en perjudici de Girona, pot encara més agreujar la profunda divisió al partit, i facilitar l’ascens dels republicans a la segona força política gironina. La crisi fa més evident que mai el vot útil que representa ERC respecte al vot majoritari de CiU,  i obra una nova etapa política a Girona i a Catalunya.

La crisi més greu del socialisme a Girona

"Crec que avui hi ha gent que no ha estat generosa, estic dolgut", reconeixia Fernàndez al final del consell de federació. Segons ha afirmat, existeix una divisió interna al partit entre aquells que tenen "pedigrí històric" i les noves cares. "Hi ha membres del partit que han d'entendre que si durant tants anys han tingut responsabilitats han de ser generosos i fer un pas enrere ara que la societat demana canvi", ha manifestat Fernàndez, que assegura que hi ha qui relaciona "experiència amb capacitació". "Jo no hi estic d'acord, hi ha gent igual o més capacitada que d'altres que porten molts anys", ha manifestat.

Aquesta disjuntiva interna ha fet, doncs, que el partit hagi estat incapaç d'acordar una llista. De fet, no s'ha arribat ni a votar perquè Fernàndez ha vist que podria perdre i ha preferit que sigui la direcció nacional qui l'esculli. Segons els estatuts del partit, tant si s'hagués votat la proposta del primer candidat -i no hagués aconseguit majoria-, com si no s'arriba ni a votar, el procediment és enviar els candidats per ordre alfabètic al comitè de llistes del partit que serà qui decideixi. La decisió es prendrà dissabte al matí a Barcelona.

La llista per Girona naixerà, per tant, de la direcció del PSC que haurà de tenir en compte els candidats proposats per les diferents agrupacions i els vots aconseguits per cadascun d'ells així com la proposta que havia fet el primer secretari del partit a Girona.  
 
 
 
 




COMENTARIS fletxa taronja

item
#30
Isabel fletxa Barcelona
15 d'octubre de 2012, 13.44 h

Encara no hem entes que l'enemic no es cap partit independentista i que no n'hi cap i dic cap que sigui el bo.Si no son capaços de posar-se d'acord les culpes son compartides o sigui que deixeu ja el tema.
Qui vol canviar les coses busca solucions i qui no busca culpables.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#29
13 d'octubre de 2012, 14.12 h

Comença la campanya electoral d'aquest diari demanant el vot per Esquerra. Ara bé, els desitjos de ser segona força a Girona s'haurien d'haver tingut en compte a l'hora d'articular una coalició amb SI, la qual hagués fet realitat aquest somni. Llàstima que uns van intentar absorbir els pretesament més dèbils, en comptes de coalitzar-s'hi.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#28
Enric fletxa Figueres
13 d'octubre de 2012, 12.12 h

Molta gent gironina cada cop he veu mes clar que la opció vàlida per collar a MAS es votar ERC. A Figueres es palpa al carrer i amb molts comentaris que es fan entre veïns.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#27
Joan fletxa Figueres
13 d'octubre de 2012, 10.30 h

#25 De res, de res. No sé pas on veus tu els pretesos insults, potser caldria que rellegissis BÉ el meu post. És clar que tu segurament et sembla que no és insultar dir-li a algú que fa 40 anys (des que en tenia 27) que lluita per la seva pàtria, i ara resulta que "no és independentista perquè només són indepes els xicotets (en termes de poc temps que fa que existeixen) de SI"... això no és cap insult, oi? Tu deus ser d'aquells de veure la palla a l'ull d'altri, oi? Apa. apa. si t'e... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#26
Josep Pages Canaleta fletxa Cardedeu Valles Oriental
13 d'octubre de 2012, 06.35 h

Estic amb E.R.C. ara si tambe dic que falta molt més de Coratge politic a JUNQUERES , Te que marca molta diferencia del seu partit amb del de Artur Mas amb els de C.I.U. Te que ser molt més un politic de lo que som molts de E.R.C. Te que ser un POLITIC DE LES ESQUERRES hasta ara no el veix molt de Esquerres Te que ataca fort les Retallades i aportar noves solucions i altarnatives que hison he . VUI UN POLITIC D´ESQUERRES Pro... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
12 d'octubre de 2012, 20.23 h

#24
Gràcies company per això de xicot.
Em fa la impressió, però, que si els teus raonaments mentals són com les teves expressions ofensives, no vas per bon camí.
Quan un hom no té res més a dir, aleshores ofent. És el que fas tu.
No sé tot aquest repertori que exposes a què ve...
Però deixem preguntar-te dues coses:
1. Buscar un pacte fiscal, és independentista?
2. Dir que el castellà serà oficial, cosa que condenaria al català a la desaparició, és independentista?
Joan, segu... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
Joan fletxa Figueres
12 d'octubre de 2012, 17.32 h

#23 No és "barallar-te amb ningú" dir que només SI és independentista? Quina barra!!*!! el teu petit partit ja només de nèixer va perpetrar un "crim" contra la unitat de l'independentisme, mentres que ERC, amb tots els errors que vulguis, de part dels seus líders o de les seves bases (errors hipotètics que no cal comfondre amb estratègies que la teva incultura política et priva d'entendre) ha estat lluitant per les llibertats nacionals catalanes des de fa gairebé un segle. I deixem-n... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
12 d'octubre de 2012, 14.48 h

#22
Que jo sàpiga, no m'he barallat amb ningú. Senzillament un exposa el que sent, repectant l'altri.
A l'hora de votar, cadascú farà el que voldrà, és clar.
Catalunya hi té molt a perdre.
És dolent, demanar que s'aparquin interessos partidistes i que es faci una coalició????


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
Ramon Grau fletxa Girona
12 d'octubre de 2012, 14.12 h

Llegint els vostres comentaris sento molta pena. Com sempre ens barellem entre nosaltres. No n'hem après del passat. Si seguim així ens tornaran a guanyar i a donar pel sac. Hem de tenir un objectiu comú: l'independencia. Una vegada la tinguem barellem-nos, però no abans.


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
12 d'octubre de 2012, 13.38 h

#20
SI realment el que és important és la llibertat de CATALUNYA, deixem-nos de partidismes i fem una gran coalició.
Per què, alguns, no l'han volgut fer i .... han donat supor incondicional a Ciu ??
Cal lluitar fins a l'últim moment, com diu l'alcalde d'Arenys, per una gran coalició de tots els independentistes.
Companys EXIGIM a l'ANC que promogui una coalició independentista.
Encara ho podem fer. Junts, arrassarem !!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.