directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 13:32 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Esquerra votarà en contra dels pressupostos generals de l'Estat si el govern espanyol no compleix l'Estatut

Segons el seu líder, Josep-Lluís Carod-Rovira

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El vicepresident de la Generalitat i president en funcions, Josep-Lluís Carod-Rovira, va afirmar divendres a la tarda en una visita a les festes de Gràcia que el partit que presideix, ERC, votarà en contra dels pressupostos generals de l'estat si el govern no compleix les inversions previstes en l'Estatut. Carod va recordar que el text 'obliga que els pressupostos tinguin un percentatge determinat que vingui a Catalunya' per a les infraestructures, i va insistir que només si es compleix la clàusula 'es poden donar les condicions perquè ERC hi voti a favor'. 'Sinó, no ens quedarà cap altra sortida que votar-hi en contra', va afegir.
carod rovira esquerra gràcia festes
Carod-Rovira a les festes de Gràcia / ACN

Comparteix
   


Etiquetes
'Espanya mai no ha prioritzat Catalunya', va manifestar Carod, i 'la societat catalana està cansada perquè les coses no funcionen, i les coses bàsiques que funcionen malament no depenen de la nostra voluntat sinó de Madrid', va insistir.

Sobre les declaracions que va fer dijous el secretari general del partit, Joan Puigcercós, en les que va afirmar que 'cal arribar a un acord sobre el model de finançament per a Catalunya, independentment de la convocatòria de les eleccions generals', Carod va limitar-se a dir que 'ERC sempre ha defensat el millor per Catalunya' i que les declaracions del secretari general republicà 'van en la línia que el partit sempre ha mantingut'.

En aquest sentit, Carod aposta per combinar el desplegament de l'Estatut amb la 'reflexió de la previsió' amb vista al futur. 'Hem d'imaginar-nos com serà la Catalunya dels pròxims 15 anys' i les necessitats i infraestructures que requeriran, va explicar. 'Tot això necessitarà un finançament adequat i millor que el que tenim actualment'.

Resposta a PP i C's

D'altra banda, el líder republicà va contestar les crítiques d'alguns dirigents del PPC i de Ciutadans-Partit de la Ciutadania a Carod-Rovira per la seva presència a l'enterrament de Lluís Maria Xirinacs. 'No comparteixo algunes decisions que hagi pogut fer Xirinacs en alguns moments de la seva vida', va dir, 'però sí que és de justícia dir i recordar que va fer molt més pel retorn de la democràcia que no pas alguns dels dirigents del PP i de C's, que en aquest moment tant el critiquen'.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
20 d'agost de 2007, 11.04 h

Per ser exactes, esquerra votara que no perquè venen eleccions i han de marcar distancies amb els sociates...desprès de les eleccions ja sabran fer-se perdonar


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.