directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 16 d'abril de 2024 17:45 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Cultura doble fletxa

La Universitat Catalana d'Estiu es planteja estendre les seves activitats arreu del territori i al llarg de tot l'any

Cal adaptar-se a nous temps i públics

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

La Universitat Catalana d'Estiu (UCE) complirà l'any vinent 40 anys, una bona xifra per plantejar-se cap a on va el seu futur. El seu rector, Joandomènec Ros, creu que el demà d'aquesta històrica cita cultural passa per estendre les seves activitats arreu dels territoris de parla catalana, en col·laboració amb les entitats locals, i organitzar esdeveniments al llarg de tot l'any, per fugir d'una excessiva estacionalització estiuenca.
A més, Ros vol que els coneixements que es generen a Prada no es perdin al final de cada edició sinó que puguin recollir-se en llibres o filmacions. Ros s'ha mostrat orgullós de la qualitat acadèmica assolida per la UCE en aquestes 39 edicions però ha reconegut que calen alguns retocs per adaptar-se als nous temps i públics.

La UCE ha fet autocrítica aquest diumenge durant la jornada de debat 'Cap a on va la Universitat Catalana d'Estiu?', on alumnes i membres del patronat han plantejat diverses propostes per millorar la històrica cita acadèmica de Prada de Conflent. Durant el debat s'han dibuixat dues línies, la que defensa que la UCE necessita un canvi radical per adaptar-se als nous temps; i la majoritària entre els assistents, que defensa que la UCE gaudeix de bona salud i necessita només algunes millores no estructurals.

El rector de la Universitat Catalana d'Estiu, Joandomènec Ros, ha optat per posicionar-se al bell mig. Al seu parer, la UCE és 'un edifici amb alguna esquerda però amb bona salut, que es pot millorar amb alguna capa de pintura però que no cal tirar-lo avall sinó que encara podem fer-lo créixer'.

Ros ha acceptat en certa manera, però, la proposta del vicepresident de l'IEC i membre del patronat de la Universitat Catalana d'Estiu, Salvador Alegret, qui creu que la UCE ha de deixar de ser una universitat estrictament estiuenca per passar a organitzar més edicions al llarg de tot l'any i arreu dels territoris de parla catalana.

En aquest sentit, el rector ha recordat que la UCE ja ha organitzat algunes activitats fora del seu àmbit territorial i temporal específic, com ara algunes jornades sobre arquitectura o territori que es van fer per primer cop a Prada i que després s'han portat a altres poblacions de l'àmbit dels països catalans. Ros creu que aquesta línia hauria de tenir un pes important en el futur de la UCE, contribuint així a fer-la més popular entre els alumnes potencials d'arreu del territori.

D'altra banda, Ros ha lamentat que els nombrosos continguts que genera cada any la Universitat Catalana d'Estiu es 'perdin' en cada edició i no quedin plasmats enlloc, motiu pel qual ha comentat que en el futur els continguts de les classes s'haurien de plasmar en publicacions o filmacions que es puguin aprofitar més enllà dels deu dies que dura la UCE.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
Alguri fletxa Episco
21 d'agost de 2007, 12.44 h

Tot el que sigui fixar continguts i promoure debats és lloable. A la societat catalana li cal fer pinya, crítica i construir projectes de futur, que no passin precisament pels politiquets de torn, que escalfen les cadires menjant el plat de llenties. Haurà de ser la societat organitzada la que li pertoqui dur la torxa d'un nou país, i això és una tasca continuada.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.