directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 20:59 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Internacional doble fletxa

Tirotegen els membres d'una unitat canina de Creixell que treballava en el rescat de víctimes a Perú

Han decidit abandonar la zona i tornar a Catalunya

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Uns individus desconeguts han tirotejat aquest dissabte a la nit els membres de la unitat canina K-9 de Creixell (Tarragonès) que treballaven en el rescat de víctimes a Perú. El cap de la unitat, Pere Frutos, ha explicat que van rebre tretze o catorze impactes de bala en el moment que havien localitzat una víctima entre les runes a Pisco. Frutos ha comentat que per esquivar els trets, els membres de l'equip de rescat es van haver de tirar a terra i, posteriorment, van demanar auxili però ningú els va ajudar. Els fets van coincidir amb la visita a la zona del president de Perú, Alan Garcia. El cap de la unitat canina ha explicat que van preguntar al president si podrien tenir protecció de la milícia i els va contestar que 'qui tingui por que marxi'. El grup de cooperants ha decidit avui retirar-se de la zona i replegar-se cap a Lima per sortir del país perquè segons, ha comentat Frutos, les autoritats no els assignen cap feina ja que no estan autoritzats per fer cap rescat.
Els efectius de la unitat canina K-9 de la localitat de Creixell, al Tarragonès, desplaçats al Perú per treballar en les tasques de recerca de víctimes han sigut tirotejats per uns desconeguts aquest dissabte a la nit en el moment que havien localitzat un cos. Treballaven a la població de Pisco, la zona més destruïda pel terratrèmol que dimecres passat va sacsejar el Perú, quan van ser sorpresos per tretze o catorze impactes de bala.

El cap de la unitat canina, Pere Frutos, ha explicat que en rebre els trets els membres del grup es van haver de tirar terra i, posteriorment, van demanar ajuda, però ningú els va ajudar. Tots els membres van resultar il·lesos de l'incident, que va coincidir amb la visita a la zona del president del Perú, Alan García. A la Plaça de les Armes de Pisco el grup de cooperants va demanar al mateix president si podien rebre protecció de la milícia, però, segons ha explicat Frutos, Alan García els va respondre que 'qui tingui por que marxi'.

'En un primer moment vam prendre la decisió de marxar, però amb la pressió de la gent que volia que ens quedéssim perquè som l'únic grup que té gossos de recerca de cadàvers i que estem treballant amb una efectivitat del 100% vam decidir de quedar-nos', ha comentat Frutós. Les autoritats no han assignat més feines a aquest grup de cooperants catalans perquè, segons explica Frutos, 'no estem autoritzats per fer cap rescat'.

Per aquest motiu, finalment, la unitat canina deixarà avui la zona i es replegarà cap a Lima per sortir del país. A l'aeroport de la capital del Perú, un Hèrcules de la força aèria que sortirà en les pròximes hores de Buenos Aires per fer ajuda humanitària, traslladarà els catalans a Catalunya. El terratrèmol ha causat forts danys personals i materials, sobretot en vivendes i infraestructures de la zona.

Prop de 500 persones han mort i més de 1.000 han resultat ferides a causa de la forta tremolor. S'estima que la ciutat de Pisco, amb una població de 54.000 habitants, ha patit la destrucció del 70% de les seves infraestructures.



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.