directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 14:30 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Consultes independentistes doble fletxa

Reus acollirà el centre de dades de la Coordinadora Nacional per la consulta sobre la independència el 25 d'abril

Joel Joan, Heribert Barrera, Jaume Sobrequés i Manuel Cardeña participaran en els actes de campanya a la ciutat

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

La Coordinadora Nacional per la consulta sobre la independència ha escollit Reus per fer el seguiment de la jornada electoral del pròxim 25 d'abril i per donar els resultats finals de la tercera onada de consultes sobre l'autodeterminació que se celebra a Catalunya. Tal com ha explicat aquest dimarts a la tarda la cap de comunicació de la Coordinadora, Anna Arqué, l'entitat ha escollit la capital del Baix Camp per la 'determinació i convicció' mostrada per la plataforma Reus Decideix, qui 'ha aconseguit que s'impliquin en la consulta prop de 100 entitats de Reus', la segona ciutat amb més població -després de Lleida- que celebrarà un referèndum dins de la tercera onada de consultes en què participaran 193 municipis del Principat.
reus decideix, consulta, independència, 25a
Captació de voluntaris a Reus.
© http://www.flickr.com/photos/46920748@N07/4449409547/sizes/o/

Comparteix
   


Etiquetes
D'aquests 193 municipis, 33 són del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre. Arqué ha qualificat la jornada del 25 d'abril com 'una tongada clau' per al procés de les consultes populars, ja que hi participaran 'més de 30 comarques, 15 capitals de comarca i 40.000 voluntaris, i 1.250.000 catalans estan convocats a les urnes'. La jornada també comptarà amb la presència de 40 observadors internacionals.

Reconeixement a 'la feina ben feta' de Reus
El fet que Reus sigui la seu de la jornada electoral del 25 d'abril per a la Coordinadora respon, segons Arqué, a aspectes 'tant estratègics, de situació de la ciutat, com de reconeixement a la feina ben feta' de la plataforma Reus Decideix, qui pren aquesta elecció 'com un repte i un revulsiu per continuar treballant', ha assegurat el portaveu de la plataforma, Xavier Plana.

18 col·legis electorals, una urna mòbil i 800 voluntaris perquè el 25A sigui un èxit
Organitzar la consulta en una ciutat amb gairebé 90.000 persones amb dret de vot és complex. Per això Reus Decideix valora el fet d'haver aconseguit la implicació de gairebé un centenar d'entitats i comptar amb el treball de 800 voluntaris. Per al 25A hi haurà 18 col·legis electorals a la ciutat i una urna mòbil a disposició de les persones amb mobilitat reduïda. D'entre els locals que faran de col·legi electoral hi ha locals municipals, tot i que l'Ajuntament de Reus no ha aprovat cap moció en favor de la consulta i l'alcalde socialista Lluís Miquel Pérez ja va avançar que no hi participaria. En canvi tant ERC, CiU, ICV, la CUP com Reagrupament han participat activament en la campanya.

Joel Joan, Heribert Barrera, Jaume Sobrequés i Manuel Cardeña donaran suport a Reus Decideix
La plataforma reusenca ha organitzat dos actes centrals per aquest cap de setmana. El primer, que tindrà lloc dissabte a la tarda al Palau Bofarull de Reus, serà l'acte central de campanya de Reus Decideix i comptarà amb la presència de l'expresident del Parlament, Heribert Barrera; l'historiador i polític Jaume Sobrequés; i el membre de l'Associació Independentista Sobirania Justícia, Manuel Cardeña.

Diumenge al matí i a migdia es farà a la Palma de Reus l'acte central de campanya a les comarques del Camp i l'Ebre, que consistirà en una bicicletada popular; una cercavila amb gegants i bestiari, que comptarà amb els parlaments de membres de les comissions organitzadores de les consultes i de l'actor i president de Sobirania i Progrés, Joel Joan; actuacions musicals; i un ball-vermut i un dinar popular.

La plataforma organitzadora intensifica en els darrers dies de campanya abans del 25A les activitats per fomentar la participació, tant les que són organitzades per Reus Decideix com les que convoquen els partits i les entitats adherides. En aquest sentit, preveuen que la Diada de Sant Jordi serà un dia clau per intensificar la recollida del vot anticipat.

Resposta a l'alcalde de Reus
Reus Decideix i la Coordinadora també han aprofitat la presentació dels actes finals de campanya per respondre a les declaracions de l'alcalde de Reus, el socialista Lluís Miquel Pérez, qui va manifestar que no anirà a votar a la consulta independentista del 25 d'abril. La cap de comunicació de la Coordinadora ha qualificat aquestes declaracions de 'desafortunades des del punt de vista democràtic', ja que 'quan ets un polític professional i sovint demanes a la gent que vagi a votar, cal predicar amb l'exemple'. 'La democràcia existeix quan s'exerceix', ha sentenciat Arqué.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
14 d'abril de 2010, 18.52 h

-ha triat Reus. No 'escollit'
-farà un referèndum. No 'celebrarà'
-ha dit el portaveu. No 'ha assegurat'
-que va dir que no anirà a votar. No 'qui va manifestar'


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.