directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 13:07 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

L'Assemblea Nacional de la CUP decideix participar en les eleccions al Parlament de Catalunya del #25N.

El periodista David Fernàndez cap de llista de la CUP per Barcelona, Lluc Salellas (Girona), Antonieta Jané (Lleida) i Jordi Martí (Tarragona)

Comentaris 42  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant

L'Assemblea Nacional de la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) ha decidit aquest dissabte per un 77% de vots favorables presentar-se a les properes eleccions al Parlament del 25 de novembre. Després d'anys de debat en les diverses seccions territorials, l'acceleració del procés sobiranista ha fet donar el pas de les eleccions municipals a les catalanes, amb el nom de CUP-Alternativa d'Esquerres per incloure membres independents, com el cap de llista a Barcelona, el periodista David Fernández. L'assemblea de la CUP també ha decidit, en la seva sessió a Molins de Rei, les línies programàtiques i el projecte estratègic, que no oblida, a més de la independència, les reivindicacions socials i econòmiques.

Comparteix
   


Etiquetes
Competència entre la CUP i SI

Després de múltiples assemblees obertes amb més de 1.000 participants en total, la CUP ha arribat a Molins de Rei amb l'objectiu de decidir si es presenta a les eleccions al Parlament. Amb més de 400 participants, ha estat una de les assemblees més concorregudes de la CUP, i no ha estat exempta d'importants debats, com la postura que prendrà la formació si es planteja un referèndum d'independència només pel Principat de Catalunya. Finalment s'ha retirat una esmena sobre aquesta qüestió i la decisió es prendrà més endavant, quan es convoqui la consulta.
 
Albert Botran, portaveu de la CUP ha explicat que l'objectiu de la CUP és la independència de tots els Països Catalans, però analitzaran la conjuntura en cada territori, on hi pot haver nivells de conscienciació diferents.
 
L'assemblea, a més dels candidats ha aprovat 18 punts programàtics i la futura estratègia si obtenen representació parlamentària. Com a punts claus, a part de la sobirania dels Països Catalans, es proposa "repartir el treball i la riquesa", eliminar les retallades socials i econòmiques, establir una renda bàsica i nacionalitzar la banca i sectors econòmics estratègics. Tot això, per reduir els 3 milions de pobres i els 2 milions d'aturats que hi ha als Països Catalans.
 
Les formacions extraparlamentàries han de presentar unes 5.000 signatures per poder-se presentar. Botran ha admès que és un "repte", però s'ha mostrat convençut d'aconseguir els avals, perquè les bases de la formació estan molt "mobilitzades". Tenen temps fins el 22 d'octubre per aconseguir-les.
 
La formació no s'ha marcat cap objectiu concret d'escons o vots, però el cap de llista per Barcelona, David Fernández, ha recordat que en les anteriors municipals van obtenir 65.000 vots a tot Catalunya. Amb el llindar del 5%, Fernández calcula que caldrà obtenir entre 70.000 i 80.000 vots a les comarques de Barcelona per poder entrar al Parlament. Tot i així, el candidat ha dit que "la CUP ha arribat per quedar-se" i ha assegurat que després de les eleccions seguiran treballant com qualsevol altre dia.
 
Precisament, Fernández ha estat molt crític amb la situació política i econòmica dels últims anys, i ha qualificat com a "frau" tant la transició democràtica com el procés de l'Estatut. Per a ell, l'objectiu és "desobeir la por, no acotar el cap, perquè la llibertat i la justícia ni es retalla ni s'asfíxia". La CUP vol ser "la veu dels sectors exclosos" i ha criticat que en les dues legislatures de tripartit les esquerres no transformessin realment el país. Sobre CiU, ha dit que actua com un consell d'administració i no com a Govern, i ha qualificat la deriva sobiranista del president Artur Mas com a "opereta". 
Necessita recollir uns 5.000 avals en deu dies per ser present a les eleccions segons la llei electoral espanyola

Avui ha arribat el gran dia per la CUP, una assemblea extraordinària a Molins de Rei  ha de decidir si finalment es presenten a les eleccions al Parlament de Catalunya del 25-N, tenen el temps just i amb el problema afegit que han de recollir, igual que tots els partits sense representació, el 0,1 % del cens de cada circumscripció on es vulguin presentar, unes 4.500 signatures a Barcelona i entre 400 i 500 a la resta de circumscripcions, i tot abans de deu dies.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#42
Roger fletxa Barcelona
15 d'octubre de 2012, 13.18 h

sembla ser que hi ha MOLTS visionaris que preveuen el fracàs de les CUP i l'èxit de CiU; a més a més sembla ser (per als visionaris) que els d'ERC seran els grans perjudicats d'aquesta agosarada i inoportuna presència a les eleccions... Jo en canvi, penso que els d'ERC assoliran els mateixos resultats, tant si es presenta la CUP com si no ho fa; en canvi, l'èxit de CiU penso que dependrà de si la gent en comptes de pensar cegament en TOT el que està dient ARA en Mas, pensa en el que va ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#41
PereelDigne fletxa Granollers
15 d'octubre de 2012, 10.42 h

Voldria que la CUP es presentés per veure realment el que pensa el poble de la seva proposta.

No voldria que si presentés perquè dividirà el vot independentista i està per veure si treurà algun diputat o diputada.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#40
15 d'octubre de 2012, 01.06 h

Per una part les CUP em mereixen tot el respecte. Per una altra part em sap greu que contribueixin a dividir el vot independentista. Les CUP s'haurien de presentar junt amb ERC per no fer mal en un moment tan trascendental. Sembla mentida que no se n'adonin. No n'aprendem mai.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#39
NOVAABC fletxa IGUALADA
14 d'octubre de 2012, 19.04 h

creo que la opcion de la CUP puede ser buena... pero no en estas eleciones! podrian haber esperado a las constituyentes en las que cada ideologia expongas sus ideas pero en esta lo unico que conseguiran es dispersar mas el voto, faboreciendo a los de siempre (PP y CiU)
Con esto no quiero decir que el votante de CUP sea un votante transfuga de ERC, lo que pasa es que por muy votante de CUP que seas, si no se presentas no te quedaras en casa, por lo menos en estas elecciones y por lo tanto concen... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#38
Toni G. fletxa Alt Empordà
14 d'octubre de 2012, 17.17 h

#37 Tens molta raó amb el que dius. I encara oblides un altre aspecte. Com poden fer una coalició ERC amb els petits partits que no tenen ni la meitat dels seus vots? Ha de concedir-els llocs a les llistes electorals? Aixó seria premiar les dissidències divisionistes, un mal precedent perquè tothom corriria a inventar-se el seu partidet per tal de poder anar a les llistes d'un partit més gros. Aquí només hi ha una solució, crec jo: que l'electorat entengui bé que cal votar "el partit ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#37
Carpe fletxa Valldoreix
14 d'octubre de 2012, 13.52 h

De moment no em ve al cap més que el independentistes féssim pinya per a mostrar al poble quina és la situació i que el remei és alliberar-nos del jou espanyol. Hi haurien de participar totes les organitzacions i partits que comparteixin el propòsit de fer Catalunya independent. Un problema rau en com fer participar en una mateixa tasca partits i organitzacions que, fora de voler la independència de Catalunya, tenen projectes polítics no només allunyats, sinó contradictoris. I aques... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#36
J.R.S. fletxa Alt Empordà
14 d'octubre de 2012, 12.47 h

#33 Per cert: què recoi vol dir això de que "no deixen de viure del poder econòmic" ? No et sembla que unes idees tan inconcretes, tan vagues, no t'haurien de permetre tirar pedres contra el teulat d'uns altres independentistes d'esquerres? O és que et creus "pel cim del bé i del mal" com Nietzche sobre la muntanya?


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#35
J.R.S. fletxa Alt Empordà
14 d'octubre de 2012, 12.43 h

#33 Si de debó "no haurieu votat en aquestes eleccions", és a dir, haurieu regalat el vostre vot a l'ecspanyolisme, no creieu que sou força mals catalans? I tota aquesta reacció perquè no heu estat capaços d'entendre les estratègies del partit independentista majoritari? Jo no criticaré pas que no ho entengueu, però sí que a més a més us permeteu denigrar el partit independentista de sempre i que té el màxim recolzament de la societat catalana, és a dir ESQUERRA REPUBLICANA.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#34
J.R.S. fletxa Alt Empordà
14 d'octubre de 2012, 12.37 h

#28 És clar que hi ha una forta reacció contra les CUP, igual que contra SI o Reagrupament o el nou partit d'en Maragall. I és que sembla que tota aquesta gent ignori com funcionen les eleccions a aquest estat ecspanyol, com es distribueixen els escons segons la (falsa) "proporcionalitat" de la regla d'Hondt. I cada experiment d'aquests grupúsculs costa una colla de parlamentaris independentistes, tot per culpa de la pretensió del "nosaltres ho farem millor". Millor? Si ja comencen destru... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#33
alfrov fletxa Mollet
14 d'octubre de 2012, 11.32 h

Ja era hora de tenir una alternativa a tots els partits que es diuen d'esquerres però que no deixen de viure del poder econòmic: ERC, ICV, etc. Almenys son l'únic partit que han denunciat els corruptes de CiU-PSC a la sanitat, etc. L'únic partit que no deu un duro als bancs, i que al menys pot trencar aquest silenci sobre la corrupció dels partits polítics i la seva conveniència amb els poders econòmics. Penseu que molts dels que votarem les CUP, probablement no haurien votat en aqueste... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.