directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 04:52 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Mas es compromet a fer "el que calgui" per celebrar la consulta d'autodeterminació en els propers quatre anys

Crida a convèncer els que tenen por i dubtes per configurar una majoria social "imbatible"

Comentaris 15  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

El president de la Generalitat i candidat a la reelecció, Artur Mas, s'ha compromès a fer "el que calgui" per celebrar la consulta d'autodeterminació de Catalunya la propera legislatura. "La consulta es farà en els propers quatre anys. Després s'obrirà un procés que trigarà uns quants anys més, no ho sé, però la consulta ens hem de conjurar perquè es faci en els propers quatre anys. L'hem de poder fer i farem el que calgui", ha advertit Mas després de ser proclamat candidat de CiU. El president ha cridat a convèncer els que ara tenen por i dubtes per acabar configurant una majoria social que serà "imbatible" malgrat la "incomprensió, la ignorància i el menyspreu" de les "oligarquies de l'Estat". 
© @acn

Comparteix
   


Etiquetes
Ortega, Pujol, Puig i De Gispert completen el 'cinc inicial' de CiU per Barcelona

La vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, el secretari general de CDC, Oriol Pujol, el conseller d'Interior, Felip Puig, i la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, completen el 'cinc inicial' de CiU per Barcelona, per darrere, és clar, del president de la Generalitat i candidat a la reelecció, Artur Mas. El Consell Nacional conjunt han aprovat per unanimitat les llistes, que han confirmat Albert Batet, Albert Batalla i Santi Vila com a caps de cartell per Tarragona, Lleida i Girona. En el cas de Barcelona, gest especial de l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, i del conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, que tanquen la llista de la demarcació barcelonina. 

Mas retreu a Wert que pretengui explicar la història espanyola com si fos l'Espanya "una, gran i lliure" de Franco

El president de la Generalitat i candidat de CiU, Artur Mas, ha carregat durament contra el ministre d'Educació, José Ignacio Wert, i l'ha acusat de pretendre explicar la història espanyola com si fos l'Espanya "una, gran i lliure" de Franco. "El que es pensen és que hem d'explicar la història d'Espanya com ells la voldrien explicar. Però a l'escola catalana s'explica Espanya com un estat plurinacional i no com 'una, gran i lliure'", ha exclamat en el seu discurs de proclamació com a candidat. També el secretari general de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida s'ha referit a les polèmiques declaracions de Wert. Al seu parer, als espanyols els aniria millor si "intentessin catalanitzar una mica Espanya". 

El líder d'UDC conclou el seu discurs amb el crit de Carrasco i Formiguera 'Amunt, avant i visca Catalunya lliure"

Duran acusa PP i PSOE de "manipular" la Constitució que ara branden com les "escriptures sagrades." El secretari general de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, ha acusat PP i PSOE de "ridiculitzar" Catalunya i de "manipular" la Constitució que ara branden com si fossin les "escriptures sagrades". Durant el Consell Nacional conjunt que ha proclamat Mas candidat, el líder d'UDC ha recordat que populars i socialistes van allargar mandats de magistrats del TC i han incomplert acords de la Comissió Bilateral. "On era la Constitució llavors?", ha insistit Duran, que ha qüestionat "quina democràcia és aquella que tanca les portes al diàleg i després vol tancar la boca als ciutadans". El democratacristià ha conclòs el seu discurs amb el crit de Carrasco i Formiguera 'Amunt, avant i visca Catalunya lliure'. 
 





COMENTARIS fletxa taronja

item
#15
ANGEL fletxa calafell
15 d'octubre de 2012, 11.35 h

Jo nomes puntualitzar dues cosetes,duran els propers 4 anys???? NO SENYOR EL 11 DE SETEMBRE DE 2013, I LA DECLARACIO FINAL DE INDEPEDENCIA EL 11 DE SETEMBRE DE 2014. I que es aixo d una consulta??????????NO SENYOR PARLEM CLAR UN REFERUNDUM,JA QUE LA CONSULTA I EL REFERENDUM NO TENEN LES MATEIXES REPERCUSIONS LEGALS.
sI EN MAS NO TE PEBROTS HAUREM DE VOTAR EN JUNQUERES


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
atlasac fletxa Vila-real
15 d'octubre de 2012, 11.01 h

Es el que jo deia.....aquí mateix tenim MOLTES PERSONES QUE NO ES XUPEN ELS DITS!!!! el cas és que SI NO TENEN UNA TELEVISIO PER DENUNCIAR AQUESTA MALIFETA QUE US VOLEN FER MALAMENT O TINDREU ! ! !.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
atlasac fletxa Vila-real
15 d'octubre de 2012, 10.55 h

CRIDO BEN FORT NO ENS PRENGA EL PEL EL DIA DE LES ELECCIONS LA INDEPENDENCIA HA DE HABER SIGUT PROCLAMADA SI VOSTE NO VAL PLEGUE PLEGUE PLEGUE PERO ESTAFES NOOOOOOO!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Emili Peris i Salvadó fletxa Barcelona ( Catalunya )
15 d'octubre de 2012, 10.55 h

La meva felicitació a Mas per com està conduint el camí cap a la independència. El únic però és que no podem parlar de quatre anys per fer la consulta d'autodeterminació, la necessitem quan abans millor, dins del 2013, ja que al 2014 volem ja que la llibertat de Catalunya sigui un fet real. Jo sé que l'ANC ens ajudarà a assolir-ho. També la meva felicitació i agraiment a l'ANC per la seva excel·lent actuac ó. Ha estat l'ànima d'aquest despertar .


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Juli fletxa Barcelona
15 d'octubre de 2012, 10.16 h

#10 No 'van bé'...més aviat 'anem bé'. Ells sempre van bé. És el país que va malament amb ells al capdavant.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Synera fletxa Barcelona
15 d'octubre de 2012, 09.37 h

No entenc res. Tant de temps? Si hem d'esperar a que l'Estat espanyol ho accepti, anem arreclats. Que no ho va veure amb el famós i absurd pacte? O ho fa per atreure peperos (que ben segur no el votaran) i alguns empresari (evidentment minoritaris), o encare dubte. En tots dos supòsits, van bé.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
J uli fletxa Barcelona
15 d'octubre de 2012, 09.01 h

El senyor Mas ja està donant mostres de penediment. 'Dins de la propera legislatura' la consulta. I després 's'obrirà un proces' que 'trigarà uns quants anys més, no se sap quants'. Aquest home s'està desdint, està iniciant el procés de traïdoria habitual en ell. Ara ja creu que s'ha assegurat l'èxit a les properes eleccions. Li cal desfer els malentesos generats a partir de la Diada per tal de recuperar la confiança i el favor d'Espanya i la merda españolista que tenim a Catalunya... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Josep Pages Canaleta fletxa Cardedeu Valles Oriental
15 d'octubre de 2012, 06.14 h

Per qué Artur Mas de C.I.U. es Compromet a trenca ara mateix el PACTA C.I.U. I P.P. , Es compromet a tornar possa EL IMPOST DE SUCCESSIONS apuja impostos als més Rics de Catalunya Eliminar tots ELS COTXES Oficials , eliminar molts Alts Carrecs Públics Catalans en sobren molts cal abaixa el gran gasto que te la mateixa Generalitat adintra he . PROU Donar diners ala Vanguardia i ala empresa de la seva DONA Mentres molts... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
JA N'HI HA PROU fletxa CAT, EUROPA
14 d'octubre de 2012, 21.44 h

Lara, adeu, no esperis a que ens independitzem, marxa ara mateix a la teva terra.

INDEPENDENCIA


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
14 d'octubre de 2012, 20.34 h

#4 Em permet la meva opinió sobre el què dieu ??. Doncs que amb en Mas, o més ben dit amb CiU, mai no tindrem la independència. De moment avui ja ha dit que la consulta sobre el dret a decidir (decidir què ?), es farà en el decurs dels propers quatre anys si guanya. O sigui, allò de sempre: Qui dies passa, anys empeny, i mentrestant CiU, amb en Mas i en Duran remenant les cireres.


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.