directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 10:35 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Economia doble fletxa

Viure en una Catalunya rica i plena, depèn de tu

Segons el CCN l’Estat Català és viable i pròsper, i millorarà la qualitat de vida dels catalans i la competitivitat de les empreses catalanes

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

Malgrat algunes veus contraries a l’estat propi auguren una Catalunya independent fora d’Europa i amb problemes econòmics insalvables, dos informes del Centre Català de Negocis (CCN) conclouen que, com a Estat sobirà, Catalunya no només és viable, sinó que serà un dels països més pròspers i solvents d’Europa. El CCN mostra com el deute públic de l’Estat Català serà inferior a la mitjana de la Unió Europea i la prima de risc serà propera a la de Bèlgica. També que la Generalitat multiplicarà per 2,3 els seus ingressos, la qual cosa permetrà cobrir les despeses associades a les infraestructures d’Estat, i incrementar tots els pressupostos dels diferents departaments.
 



Comparteix
   


Etiquetes
Europa també guanya amb l’Estat Català
 
Amb els ingressos que segon el CCN generarà Catalunya, la Generalitat podrà cobrir  imprevistos com un eventual boicot comercial, reduir la pressió fiscal, i desenvolupar aquelles infraestructures necessàries pel país, deixades de banda per l’estat espanyol durant dècades, i donar suport a la innovació i internacionalització de les empreses catalanes i quedaria garantit el pagament de les pensions. A més, Catalunya esdevindria aportadora de fons a la Unió Europea.
 
Adéu a les qualificacions escombraria
 
En un altre estudi el CCN ha fet una anàlisi per determinar el crèdit que tindria, segons les agències de qualificació, Catalunya com a Estat propi. En les conclusions  de l'anàlisi, el CCN adverteix que s’ha de tenir en compte les naturals prevencions que aporten tots els estudis a futur, basats en projeccions, i les aproximacions que s’han hagut de fer per homogeneïtzar les sèries. Així l’estudi conclou que Catalunya presenta uns indicadors favorables per aconseguir un crèdit força alt, i que la classificació inicial de l’Estat Català pot estar entre AA i AAA.3, lluny de quedar al límit, com fins ara, del bo escombraria.
 
L’Estat Català podrà pagar les pensions dels catalans, les ambaixades, i les transferències a la Unió Europea
 
Això implica que Catalunya podrà reduir l’alta càrrega impositiva actual, fomentar
el consum i millorar la competitivitat de les empreses. Amb les polítiques econòmiques adequades, l’Estat Català també podrà reduir un 10% les cotitzacions d’empresaris, treballadors i autònoms a la Seguretat Social, reduir l’IRPF en un 10%, l’impost de societats en un 10%  i pujar un 10% les pensions. En l’informe es detalla que l’import de aquestes partides representen un total de 6.042 milions €, un 3% PIB, que
ajuda a les famílies, al consum i a les empreses, contribuint al cercle virtuós de
l’economia
 




COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
Vicenç Ramoneda i Ullar fletxa Sentmenat - (República de Catalunya)
15 d'octubre de 2012, 08.01 h

La trampa del referèndum.

Després de l’èxit sonat de la convocatòria de la manifestació a favor de la independència de Catalunya de l’11 de setembre de 2012, se senten nombroses veus a favor de la convocatòria d’un referèndum per decidir democràticament el destí de Catalunya. I em pregunto: per què cal un referèndum?
Des de la Fundació d’Estudis Històrics de Catalunya sempre hem defensat que, malgrat la visió de la història del nostre país que espanyols i francesos ens... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Synera fletxa Barcelona
15 d'octubre de 2012, 06.37 h

Està més clar que l'aigua. Desde el punt de vista econòmic CAT va a la ruïna dintre d'Espanya. I ha més, maltractada. Exemple Croàcia.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.