directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 18:35 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El Grup Godó vetlla per la majoria absoluta de CiU

CiU accepta el debat a tres amb Navarro i Sánchez-Camacho proposat pel conductor del programa 8aldia, Josep Cuní , en un intent de liquidar la pluralitat política

Comentaris 34  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 7 vots )
carregant Carregant

Algú és pensa que un debat entre els espanyolistes d’esquerra i de dreta contra el candidat de CiU, el poden guanyar Navarro i Sánchez Camacho? El candidat Mas no serà víctima d’una  espanyolista com Camacho “formatejada” o un federalista sense convicció com Navarro, el debat a tres ideat per la cadena de TV del Grup Godó  vol oferir una nova oportunitat a CiU per assegurar-se una majoria absoluta, és un intent barroer de visualitzar que tant sols CiU defensa un procés sobiranista. El Grup Godó defensa una majoria absoluta perquè entén que és la manera d’evitar el que ells consideren la deriva secessionista de CiU i el seu cap de llista Artur Mas.

Comparteix
   


Etiquetes
Furtar al país d’un veritable debat dels models

CiU ha decidit acceptar la proposta de Pere Navarro de celebrar un debat a tres entre ell mateix, Artur Mas i Alícia Sánchez-Camacho, segons han confirmat a l'ACN fonts de la federació. El primer secretari dels socialistes, Pere Navarro, va fer aquesta proposta i ja s'ha reservat la data del 9 de novembre que ha suggerit la cadena privada 8tv. Així ho ha fet saber en resposta a una carta que el director d'informatius de la cadena, Josep Cuní, ha enviat a les tres formacions. El PPC està a l'espera de tancar la seva agenda per confirmar l'assistència de Sánchez-Camacho, tot i que ja ha deixat clar que també accepta el repte del candidat socialista. CiU, per la seva part, vol encara consensuar la data.

ERC i ICV/EUiA destorben a CiU, PSC i PPC. La claredat dels primers posa nerviós a la resta

En una cosa coincideixen CiU, PSC, PPC i el Grup Godó, ERC i ICV/EUiA destorben, la claredat dels seus plantejaments molesta el debat mediàtic que volen oferir, que el PSC i el PPC dins la seva desesperació callin perquè creuen que la pinça a CiU els beneficiarà fins i tot s’entén, però no que CiU accepti el debat quant sap si és que realment van cap a l’estat propi que necessitaran la màxima unitat i el màxim nombre de diputats per iniciar el procés cap a l’estat propi, callar davant el despropòsit de Can Godó crea sospites sobre la voluntat real de CiU en tot el procés, què té por CiU a la presencia d’ERC i ICV/EUiA?

ERC creu que 8TV està "limitant la pluralitat d'idees" amb el debat a tres i estudia portar-lo a la Junta Electoral

ERC ha carregat contra el debat a tres entre els candidats de CiU, Artur Mas; PSC, Pere Navarro, i PP, Alícia Sànchez-Camacho, que ha plantejat 8TV. La diputada Anna Simó ha afirmat en declaracions a l'ACN que la cadena privada "està limitant la pluralitat d'idees i de posicionaments" i ha avançat que ERC està valorant la possibilitat de portar el debat a la Junta Electoral perquè a parer seu pot vulnerar la llei electoral que fixa que les televisions privades també han de tenir criteris de pluralitat, igualtat, neutralitat i proporcionalitat atès que exploten llicències de servei públic. Simó ha criticat també CiU, PSC i PP perquè "haurien de vetllar per la pluralitat".

Anna Simó ha criticat també CiU, PSC i PP perquè "haurien de vetllar per la pluralitat"
 
Anna Simó (ERC) ha acusat 8TV de "limitar" la pluralitat d'idees i ha advertit a la cadena privada que "no pot obviar la llei electoral". La republicana creu que s'ha exclòs ERC perquè "és un partit que algunes enquestes estan posant amb intenció de vot directa com el segon partit a les eleccions".

"Es vol limitar la pluralitat fent veure que aquests tres partits són els tres eixos ideològics i les tres defenses úniques d'un model de país, i això és falsejar la pluralitat existent al Parlament", ha denunciat.

En aquest sentit, ha dit en declaracions a l'ACN que el partit no desestima la possibilitat de portar el debat a tres a la Junta Electoral Central (JEC) ja que creu que "pot vulnerar la vigent llei electoral". Segons ha recordat, les televisions privades també han de respectar els criteris de pluralitat, d'igualtat, de neutralitat i de proporcionalitat a les entrevistes i debat ja que exploten llicències de servei públic.

Simó ha assegurat que "podria ser" que ERC portés el debat a la Junta Electoral i ha recordat que la JEC ja va advertir a les eleccions municipals de l'any 2011 que les televisions privades també havien de complir amb la llei electoral arran de l'última modificació de la LOREG.

La republicana ha criticat també els tres partits participants, i creu que també "haurien de ser responsables de vetllar per la pluralitat". "Ja que han estat incapaços de tirar endavant una llei electoral catalana, almenys que siguin capaços de fer complir la llei que ara ens serveix", ha manifestat.

CiU ha acceptat aquest dimecres la proposta de Pere Navarro de celebrar un debat a tres entre ell mateix, Artur Mas i Alícia Sánchez-Camacho. El debat se celebraria el 9 de novembre, segons la carta que el director d'informatius de la cadena, Josep Cuní, ha enviat a les tres formacions.
 




COMENTARIS fletxa taronja

item
#34
Josep Pages Canaleta fletxa Cardedeu Valles Oriental
16 d'octubre de 2012, 22.34 h

2) Assmta , ami me tiren un cubo de aigua freda asobre i no me molesta tan com lo que acaba de fer HO FARA JOSEP CUNI al seu Programa 8 AL DIA ,, Del tot de acord en tu la Paraula es quel Presentador i periorista ens a .. DECEPCIONAT Molt Josep Cuni no me espera algu aixix de el he CUNI Com els meus no hiseran EN FAS FORA de mirar el debat no Respectes als que SOM INDEPENDENTISTES Com no inira cap Partit Po... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#33
Josep Pages Canaleta fletxa Cardedeu Valles Oriental
16 d'octubre de 2012, 22.25 h

1) Aixo es veritat donara molts més vots a E.R.C. , Tambe a CIUDADANOS de Albert Rivera als del SI i a I.C.V. els Partits Politics que no vol JOSEP CUNI No vol 8 AL DIA . Ara miro ben tranquil i molt millor CATALUNYA OPINA eL FAN ALA MATEIXA HORA DEL DE 8 al dia de Josep Cuni . Aqui inviten i entrevisten a TOTS ELS PARTITS POLITICS Els tertulianos son politics moltes vegades EL CANAL CATALÀ DE TELEVICIO ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#32
16 d'octubre de 2012, 19.14 h

#30 Aquí tothom té dret a expressar la seva opinió, ens agradin o no ens agradin, sempre i quan es guardi almenys cert respecte.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#31
16 d'octubre de 2012, 19.11 h

Pregunto al fòrum: Què hauran de debatre aquests tres partits, si al capdavall són tots espanyols i fatxes els uns, i espanyols de tercera els altres ??. Resumint, el què volen tots tres és no moure's d'espanya. Per tant, serà un debat anodí, el qual no penso ni veure, si bé els votants de convergència beuran a gallet pel broc gros.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#30
Guerau fletxa La Bisbal
16 d'octubre de 2012, 17.25 h

#29 Lo teu és malaltís, morbós, ... qui et paga tantes hores a l'ordenador denigrant ERC? Et paguen els de Madrid o la Chanches Quemacha? Certament no sé pas si fas més pena o més PUDOR, però en qualsevol cas ETS REPUGNANT, NEN.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#29
Jordi-80 fletxa València
16 d'octubre de 2012, 16.33 h

#27 En un debat Mas-Junqueras, Mas parlaria i el conciutadà faria eco.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#28
xavier fletxa barcelona
16 d'octubre de 2012, 15.55 h

Jo vull veure i sentir 'ALFONS LOPEZ TENA de Solidaritat (SI) dient-lis unes quantes veritats a tota aquesta colla.

Força A.L. TENA


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#27
amadeu fletxa Gavà
16 d'octubre de 2012, 15.43 h

Molt lleig a can Cuní. Aquest debat no m'interessa. Jo vull un debat entre la dreta i l'esquerra d'aquest país, CiU-ERC. Vull saber el model de societat de cadascú. Els Unionistes ja no em diuen res...


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#26
Jordi-80 fletxa València
16 d'octubre de 2012, 15.16 h

#20 Sembles de la caverna hispana, només que en versió catalana, que quan els critiquen diuen que "vomiten odi". Quan estudiants, treballadors, etc, es manifesten contra el govern espanyol, aquest diuen que "vomiten odi".

La caverna espanyola, davant les crítiques, diu que tot és ETA; la caverna catalana, davant les crítiques, diu que tot és Madrid. Què còmodes esteu en aquest oasi català i en aquesta retroalimentació mútua entre la caverna espanyola i l'oasi sociovergent.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
16 d'octubre de 2012, 14.48 h

El sector negocios de CiU está siempre vigilando donde meter la mano.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.