directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 27 d'abril de 2024 00:01 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

CiU denuncia que la darrera campanya de la Generalitat és idèntica a una del PSC

La portaran a la Comissió Asessora de Publicitat Institucional perquè decideixi si hi ha utilització partidista de les comunicacions governamentals

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El portaveu de CiU al Parlament, Oriol Pujol, ha considerat aquest dimarts que la campanya que ha presentat el Govern sota el títol 'Construïm Catalunya' s'assembla molt a una del PSC del passat novembre que s'anomenava 'Construïm Catalunya amb fets'. Per això, la federació ha decidit portar-la a la Comissió Assessora de Publicitat Institucional per veure si xoca amb la Llei de publicitat institucional pel 'solapament de missatges, de grafies, de colors i de conceptes' entre ambdues campanyes. Ha subratllat que la llei prohibeix la 'utilització partidista de la comunicació institucional' i estableix que s'han de desmarcar clarament les campanyes de partits de les del Govern.
oriol pujol pelegrí

construim catalunya
Comparteix
   


Etiquetes
En roda de premsa, ha indicat que, segons la llei, les campanyes del Govern i dels partits no poden tenir punts de similitud i 's'ha d'evitar la confusió i la coincidència' de les campanyes institucionals amb les electorals. És per això, que CiU demana un informe de la comissió.

Alhora, ha remarcat que 'alguna cosa no acaba de quadrar' quan el Govern fa una campanya que explica els suposats bons resultats del tripartit i el mateix president de la Generalitat, José Montilla, desmenteix la configuració d'un tercer tripartit. 'Qui ens està dient mitja veritat?', ha preguntat. A més, ha apuntat que tot això es produeix el dia que CiU i PSC es reuneixen per pactar suposadament joc net en campanya.

La portaveu del PPC al Parlament, Dolors Montserrat, ha mostrat la seva sorpresa per aquesta pàgina web que el tripartit ha posat en marxa parlant de l'obra de Govern. 'Preguntarem per aquesta pàgina web perquè ens sorprèn i fa un balanç que encara no està acabat. Just comencem l'any 2010 i fan un balanç de tot un mandat inclòs el 2010', ha remarcat.

La dirigent del PP català ha dit que li ha recordat al llibre que ja van criticar: 'Dos anys de Govern'. També ha ressaltat que preguntaran pel cost, per l'empresa que els ha assessorat i ha portat la web i per com han arribat a aquest lema, que coincideix amb un del PSC: 'Construïm Catalunya amb fets'.

Per altra banda, el portaveu del grup Mixt, Albert Rivera, ha advertit al PSC que la figura del president de la Generalitat ‘no és patrimoni de ningú’, de manera que no és ètic que l’usin per fer campanya. Per això, ha avisat els socialistes que si no donen explicacions i rectifiquen, denunciaran el cas a la Junta Electoral.




COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.