directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 16:54 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

Tècnics de l'Aquàrium capturen el tauró de la platja del Miracle de Tarragona

Ha ferit dos dels voluntaris en el rescat

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Tècnics de l'Aquàrium han capturat aquest dilluns a la tarda el tauró gris de la platja del Miracle, a Tarragona. Tot i que també es comptava amb xarxes per atrapar-lo, finalment no han estat necessàries ja que s'ha pogut capturar manualment. En concret, els tècnics han entrat a l'aigua i, quan s'ha apropat a tocar de la sorra, i després que hagi oposat una mica de resistència, han pogut agafar l'animal. Dos d'ells han patit rascades lleus durant la captura. El tauró es transporta cap a Barcelona amb un dipòsit d'aigua i oxigen, on l'animal es pot moure, ja que el moviment és necessari perquè pugui respirar. També la Creu Roja ha estat present en el moment de la captura del tauró, d'aproximadament 1,5 metres de llargada, que ha tingut lloc poc abans de les set de la tarda.
aquarium tauró tarragona
Comparteix
   


Etiquetes
El tauró ha arribat viu a l'Aquàrium de Barcelona on ha estat posat en quarantena per valorar el seu estat de salut i quin és el seu comportament. Passat aquest període els biòlegs de l'Aquàrium decidiran si l'han de mantenir en captivitat fins que es recuperi o ja el poden retornar a alta mar.

De fet des de l'Ajuntament de Tarragona el seu alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, ha assegurat que la intenció de la captura és preservar la seguretat dels banyistes però també la d'aconseguir que el tauró recuperi el seu estat de salut en cas de tenir alguna afectació i que pugui tornar al mar.

Així mateix la captura de l'animal ha estat finalment amb el mètode més 'respectuós' amb l'animal, ja que se l'ha capturat manualment i amb l'ajuda d'uns caçapapallones de mida gran. En concret s'han abraçat a l'animal dos submarinistes de l'Aquàrium mentre que un tercer tècnic i un membre de la Creu Roja han realitzat també tasques de suport intentant immobilitzar l'esqual. Malgrat el gran allau de curiosos que s'han abalançat sobre ells, els capturadors s'han apressat a dur el tauró a una furgoneta de l'Aquàrium on l'esperava una cisterna amb aigua per a mantenir el tauró amb vida ja que un animal d'aquestes característiques necessita moure's per respirar.

Un dels submarinistes i el membre de Creu Roja han resultat ferits lleument en la lluita per immobilitzar el tauró cosa que ha servit a Ballesteros per exemplificar el perill que podia suposar l'animal per als banyistes malgrat ser una espècie que, en principi, no és agressiva.

La platja del Miracle, segons ha explicat l'alcalde, es reobrirà al públic de manera immediata un cop comprovat que no existeix cap altre exemplar d'aquesta espècie en aigües tarragonines.



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.