directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 16 d'abril de 2024 11:27 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Un Junqueras, emotiu, pròxim i lluitador, encisa un auditori ple de gom a gom

El republicà aposta per la confiança en les persones i demana "Estimar la nostra gent" i fer tot el possible per a la igualtat d’oportunitats en la conferència l'Esquerra d'un nou país

Comentaris 43  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 21 vots )
carregant Carregant

El president d'ERC, Oriol Junqueras, ha fet aquest dimarts una clara aposta per l'independentisme inclusiu, que ha contraposat al "discurs de la por" que fan servir aquells que neguen la possibilitat als catalans de decidir el seu futur. "Volem ser els garants d'aquesta societat inclusiva", ha explicat. Per al líder republicà el millor argument per convèncer tots aquells que encara no pensen que la independència és el millor camí per a Catalunya és demostrar-los que es compta amb ells. "El millor argument és que estimem a la nostra gent", ha assegurat Junqueras, que ha situat aquest fet per sobre de les "tones" de motius econòmics i fiscals que tenen els catalans per demanat la independència.





Comparteix
   


Etiquetes
Compromisos concrets, valors concrets i compromís de cada dia amb les persones  i ERC guanyarà l’hegemonia
 
"Si volen unes bones escoles pels nostres fills, són dels nostres. Si volen uns bons hospitals pels nostres malalts, són dels nostres. Si volen que els nostres empreses siguin competitives són dels nostres. I amb ells volem construir aquest país", ha afirmat Junqueras davant de les cinc-centes persones que han omplert l'auditori de la seu de l'ONCE a Barcelona per escoltar la conferència 'l'esquerra d'un nou país'.

La idea d'inclusió ha estat la que ha centrat el discurs del president d'ERC, que ha reflexionat sobre el paper de l'esquerra en el món actual i, en especial, en el món que s'obriria amb la independència de Catalunya. Per a Junqueras, els valors socials que fomenta el pensament d'esquerres en general i l'acció d'ERC en particular, han de garantir "la igualtat d'oportunitats" entre totes les persones. En la definició històrica, ser d'esquerres significava defensar "l'accés digne a la terra, al treball i a la ciutadania". Tres qüestions plenament vigents en el segle XXI i sobre les quals Junqueras ha assenyalat a ERC com a ferma defensora.

En contraposició a la inclusivitat de l'independentisme que planteja Esquerra, Junqueras ha situat "el discurs de la port dels altres". El líder republicà ha mirat de desactivar aquest discurs amb múltiples arguments, entre els quals la racionalitat econòmica i fiscal, però ha destacat un com l'argument decisiu. "Estimem a tota la nostra gent. I quan la gent se sent estimada vol ser d'aquells que l'estimen", ha sentenciat.


Sant Vicenç del Horts és un petit laboratori de la política catalana

En aquest sentit, el candidat d'ERC a la presidència de la Generalitat ha posat l'exemple de Sant Vicenç dels Horts, el poble del qual és alcalde, i un "laboratori polític" per a Catalunya. Amb un 83% de castellanoparlants i un sentiment independentista poc arrelat, ERC -juntament amb altres partits amb què es va presentar en coalició- governa el municipi. La clau és, segons Junqueras, que tothom que tenia les mateixes preocupacions socials es va ajuntar perquè eren conscients que units serien més forts. ERC té la intenció que succeeixi el mateix a Catalunya i està convençuda que la independència del país és la millor manera de solucionar els problemes dels ciutadans.

Durant més d'una hora i mitja, Junqueras ha reflexionat sobre el pensament d'esquerres, sobre el republicanisme i sobre la necessitat d'assolir una societat més justa i democràtica. Conceptes que els republicans faran servir durant la propera campanya electoral per mirar d'atraure a la causa independentista i d'esquerres a la major quantitat de gent possible.

Lluís Llach entre els cinc-cents assistents

Cinc-centes persones han omplert l'auditori de la seu de l'ONCE a Catalunya. Entre elles una vintena de personalitats, moltes d'elles membres de la plataforma 'Catalunya Sí', amb la qual ERC es presenta en coalició a les eleccions del 25 de novembre. L'advocada Gemma Calvet i la periodista Eva Piquer, números 4 i 7 d'ERC per Barcelona, han participat ja com a integrants de la llista electoral i, al seu costat, bona part de la resta de persones que formaran part de la candidatura republicana.

Entre les personalitats ha destacat la presència del cantautor Lluís Llach, la de l'expresident d'Òmnium Cultura, Jordi Porta, la de l'excap de comunicació del tripartit i exdirector de la policia, Miquel Sellarés o la de l'expresident de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, Enric Marin.

El filòsof Josep Maria Terricabras, que tancarà la llista d'ERC per Girona ha estat l'encarregat de presentar l'acte. Durant el seu discurs, Terricabras ha recordat que a Catalunya ja existeix un gran partit de centre-dreta, però no encara un gran partit de centre-esquerra. ERC és, segons el filòsof, qui millor se situa per esdevenir aquest gran partit en el futur i faci de garant de la justícia social i del benestar social des dels valors de l'esquerra. Terricabras fins i tot ha arribat a comparar el moment que viu actualment Catalunya amb un moment de "canvi evolutiu", com el que es produeix en les espècies. Un moment que va començar amb la manifestació del passat 11 de setembre i que ha de portar Catalunya a exercir la seva llibertat nacional.
 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#43
mario fletxa barna
18 d'octubre de 2012, 11.59 h

#37 Aquest és el nostre pitjor enemic, nosaltres mateixos, que no entenem res del que hauriem d'entendre, o no?
Si, el teu independentisme és molt diferent del teu, segons els castellans" ni chicha ni limonà" comprens?, doncs aix.o


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#42
mario fletxa barna
18 d'octubre de 2012, 11.51 h

#34 Doncs mira si us plau també t'ho diré, perquè ERC té 80 anys de història i ha hagut de lluitar en solitari, fins i tot donar la vida, per aconseguir que Castalunya fos lliure i independent, ( estaria bé que no es diguessin més bestieses sobre la formació i els seus representants, (hi hauria d'haver si més no, respecte) això em sembla ja és una credencial prou forta i contundent, tots els altres partits només fa 2 anys que existeixen i alguns només mesos, tots s'aprofiten ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#41
mario fletxa barna
18 d'octubre de 2012, 11.08 h

#26 Jo t'ho diré, perquè el Sr. Junqueras forma part d'una coalició i ja es va negocià que ho seria durant dos anys i després seria portantveu un altre de la coalició (més democràtic ja no pot ser) encara que ell està en contacte permanent.
St. Vicenç, és una ciutat on el batlle, l'Oriol, fa una política per ciutadans transversals i que si, li donen una visió d'estat, i per això la posa com exemple i perquè són fets reals dins el nostre país. Penso que això és bó i dóna sen... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#40
Benet fletxa Barcelona
18 d'octubre de 2012, 10.29 h

#27 Cigronet, en això de la confiança dels polítics no puc pas contestar. Haurem de confiar que aquells qui ens portin cap a l'alliberament nacional ho facin bé. No ens queda cap altra.

Jo de l'únic que faig és retratar futurs escenaris en base a precedents recents existents i proposar estratègies per tal de sortir-ne el més ben parats possible, en aquest cas amb la llengua.

Per exemple, permeteu-me fer ara una mica de política ficció, per continuar amb el tema.

Imagineu-vos que co... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#39
mario fletxa barna
18 d'octubre de 2012, 09.52 h

#11 On has entès que digués que el castellà hagués de ser oficial? jo vaig oir que deia que també s'ensenyaria, la qual cosa no és el mateix, o potser les meves orelles no estan al seu lloc, com també s'ensenyaria el francès, l'anglès o l'alemany, o l'italià... el que calgui per saber tot el que ens dugui a una millor entesa entre els països.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#38
PereelDigne fletxa Granollers
18 d'octubre de 2012, 02.57 h

#37 - ERC va dir sí al pacte fiscal si hi incloïa el Concert Econòmic i la Hisenda pròpia, tot iq ue al final ja va dir que no s'acceptaria i va quedar descartat abans de la reunió Mas Rajoy.
- El castellà idioma oficial no vol dir que la situació sigui la d'ara. Quna els indepedentistes estiguem al govern la pol´´itica lingüística fara un gir important i potser que hi hagi algunes zones bilingües però la situació de l'hegemonia del català com a llengua pròpia i comuna (amb la ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#37
17 d'octubre de 2012, 23.08 h

#35
Et veig molt convençut i, pot ser, obstinat.
Contestava a la Isabel.
La manifestació de 11set12, no se la pot apropiar ningú més que el poble. Això deia abans.
De tota manera, pensa:
Sí al pacte fiscal.
Si al castellà idioma oficial
Suport incondicional a Mas.
No voler unir tots els partits indepes.
Això són "dècimes" d'un partit independentista????
Aleshores la independència teva és diferent de la meva.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 10
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#36
Josep Maria fletxa Sant Cugat del Vallès
17 d'octubre de 2012, 23.02 h

Com saps, ja que dius que ets d'ERC de tota la vida, gent dirigent de l'actual SI prové d'ERC. En no acceptar el resultat de l'assemblea, aquesta minoria no van parar de fer enrenou, fins que varen marxar. Avui, poden fer el que creguin oportú, només faltaria, però cridar a la unitat de l'inependentisme i dir que són els altres els que no ho volen em sembla si més no agosarat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#35
PereelDigne fletxa Granollers
17 d'octubre de 2012, 22.57 h

#34 No em sembla correcte dir que ERC s'ha apropiat els independentistes, ja que mai aquest partit ha agafat a gent que sigui independentista per fer-la seva. Si vols dir que ERC és un partit que té hegemonia de l'independentisme això sí que és cert, perquè és el partit que té mes representació popular a tots els nivells i administracions però això ho ha aconseguit treballant durament i convencent a la ciutadania que el seu projecte és el que pot resoldre els seus problemes i portar... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#34
17 d'octubre de 2012, 20.54 h

#22, Isabel
Jo també sóc de l'ANC i em trobo amb els meus companys i companyes del poble i ens barallem per moltes coses.
El que no és correcte, és que ERC, s'hagi apropiat dels independentistes. No hi té cap dret. És culpable de la no entesa.
Som a Catalunya i qui vulgui ser català penso que ha d'expressar-se EN PUBLiC, en català. A casa seva que faci el que vulgui.
és el que pensem bastante gent. Qui es vol integrar, ho fa.
Una abraçada companya.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.