directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 14:29 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Margallo ens tracta de tontos davant l’assentiment del president de La Caixa

Pel ministre si fóssim intel•ligents aniríem junts amb Espanya, sembla que encara no sap que preferim el risc de la llibertat a seguir sent una colònia d’Espanya

Comentaris 16  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

El ministre d'Exteriors, José Manuel García-Margallo, ha tornat a situar el nacionalisme al mateix cabàs que altres conceptes com el "populisme", el "proteccionisme" i "la defensa de la identitat identitària" i ha apuntat que aquests són fenòmens que apareixen a Europa justament en un moment en què la crisi no tan sols és econòmica, sinó també "política". Ho ha fet davant el miler d'empresaris que han participat a la jornada de directius CEDE a Madrid. En un discurs llargament aplaudit, Margallo ha citat Unamuno i ha afirmat que "quan un germà es considera intel·ligent, no fa un cop de porta i marxa de casa", sinó que "fa un cop de puny a la taula i diu 'aquí mano jo' per al benefici d'Espanya".
Contra Catalunya
Contra Catalunya

Comparteix
   


Etiquetes
La Caixa amb Fainé al capdavant, amfitrions de l’espanyolisme que insulta als catalans

Margallo ha tancat d'aquesta manera unes jornades que han comptat amb la presència a la clausura del Príncep Felip de Borbó i del president de la Caixa, Isidre Fainé. El ministre d'Exteriors, que ha obert el seu discurs citant els títols del Príncep: "d'Astúries, de Viana i de Girona" ha destacat que la Transició va ser "un gran èxit" i ha assegurat que, malgrat que ara també toca viure "temps convulsos" el govern espanyol "sap on és, sap el que ha de fer i ho està fent".

Acusacions de Margalló contra els catalans davant Fainé i La Caixa

Amb tot, ha afirmat que aquesta crisi econòmica ha derivat també a Europa en una crisi política. "Sorgeix el populisme, el nacionalisme, el proteccionisme i la defensa de la identitat identitària a tots els països d'Europa", ha afirmat.

El ministre ha destacat la importància de la imatge exterior de l'Estat, tan pel que fa a la compra de deute per part dels inversors internacionals com per a la sortida a l'estranger de les seves empreses, i tal com va fer al Congrés ara fa una setmana ha tornat a recordar que l'Estat ha d'afrontar "algun debat institucional" que "no ajuda a la tasca del govern ni a la imatge d'Espanya".

Recuperar la marca Espanya amb la corona i l’exercit

La recuperació de la imatge exterior d'Espanya, segons Margallo, passa per la "marca Espanya" que vol teixr "sinèrgies" entre tots els elements que tenen "bona imatge" com "la Corona", "les Forces Armades" i les empreses internacionals.

Margallo ha volgut tancar el seu discurs amb un missatge adreçat als moviments secessionistes. Ho ha fet citant Unamuno que "el 1902 a Bilbao deia que quan un poble és gran no es replega darrere les seves muntanyes sinó que les supera per conquerir nous espais".

"Quan un germà es considera més intel·ligent, no dona un cop de porta i marxa de casa, sinó que fa un cop de puny a la taula i diu: aquí mano jo, però mana per a benefici de tots per al que estic d'acord que és un gran país que es diu Espanya", ha sentenciat..

Espanya "no necessita" acudir al rescat

El ministre d'Exteriors ha reiterat que de moment l'Estat no necessita acudir al rescat "perquè el que ens importa és que el Banc Central Europeu (BCE) intervingui el mercat secundari. A més, ha apuntat que a les polítiques necessàries d'austeritat cal afegir-hi receptes que incentivin el creixement i la creació d'ocupació.

Fainé anima els empresaris a superar les "incerteses"

El president de La Caixa, Isidre Fainé, també ha demanat als empresaris que facin un "esforç extra" per tirar endavant malgrat una situació econòmica que "ens absorbeixen en un frenètic dia a dia". Segons Fainé tot i els "temps complexes" i les "incerteses" que els toca viure als agents econòmics, "ha arribat el moment en què els emprenedors han de demostrar a la societat amb projectes que la recuperació de la confiança és possible i que no admetem el fracàs".

"Crec fermament que les solucions existeixen i que tan sols fa falta que les descobrim per seguir oferint al il·lusió d'un treball, la possibilitat de sentior-.se útilo i l'energia per forjar una societat més justa", ha dit.

Fainé ha recordat que l'Estat afronta "reptes importants" que cal resoldre sense dubtes i ha destacat que per apuntalar la confiança fa falta "una major unitat d'acció" a Europa amb "intervencions fermes del BCE i avenços cap a una major integració bancària". "Per recuperar la confiança interna cal insistir en les nostres fortaleses", ha dit.
 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#16
Santi Vidal fletxa Barcelona
20 d'octubre de 2012, 07.40 h

El ministre d'Exteriors, sempre tan diplomàtic, tracta de tontos, no només als catalans, també a tots els que en el seu moment van marxar, i donant un cop de porta ben fort, de l'imperi "donde nunca se pone el sol". Tot un detall de la diplomàcia espanyola que, sens dubte, serà molt ben rebut a Hispanoamèrica, Filipines, Portugal, Holanda,... i fins i tot a Gibraltar.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
20 d'octubre de 2012, 05.05 h

Entenc perfectament que els espanyols insultin als catalans; realment Don Felipe es clar com l'aigua; esperem que li retirin el titol de Girona. i d'en Faine´de l'OPUS-DEI-ESPAÑA-UNA, no cal dir res; estafant sempre, amb les accions, les preferents, etc, tota una vida exercint d'espanyol prepotent i estafador


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Carles fletxa Caldes
19 d'octubre de 2012, 23.22 h

Tres punts pel Sr. Fainé. Es posa obertament de part dels empresaris espanyols. És una vergonya el paper que està jugant el Sr. Fainé.
"La Caixa" caixa de tots, entitat creada al servei dels impositors, dels petits estalviadors, en la que els catalans des de la seva creació hi hem tingut la fe depositada tota la vida. En la que una gran majoria de treballadors, pensionistes, hi tenim els nostres estalvis i que aquesta fe que sel's hi va depositar en el seu moment, en els se... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
19 d'octubre de 2012, 14.44 h

FAES = FEDERACION ANAL ESPAÑOLA SOLIDARIA. !!*!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Jordi fletxa CATALUNYA
19 d'octubre de 2012, 11.49 h

#7 Tranquil,palurdo que d'aquí que no arribem a la teva alçada encara ens sobra cervell per anys.Que significa en Gibraltareny del nord "monsturo"?Ah que no saps ni el teu dialecte,ja ens ho pensavem.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
19 d'octubre de 2012, 11.33 h

#10 Us vinc llegint i m'agraden molt els vostres comentaris, perquè sempre els documenteu i demostreu ser persona que llegiu i que s'interessa pel benestar de Catalunya. Això no obstant, un servidor, penso poder discrepar de certes afirmacions, en aquest cas de l'article del Sr. Agustí Carles sobre l'eslògan del Dret a Decidir del president Mas. El Sr. Mas, només ens parla de dret a decidir. Tampoc parla d'independència, potser per estratègia política, o per no mullar-se. Però tornant ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Vicnç Ramoneda i Ular fletxa Sentmenat - (República de Catalunya)
19 d'octubre de 2012, 10.47 h

Per què Mas no diu independència?


Per Agustí Carles i Garau - Advocat – 27.09.12

La resposta és ben senzilla. La independència no és un fi en si mateix és la conseqüència de crear un estat nou dins Europa. El matís és important, atès que la transició nacional que se'ns està plantejant va més enllà de la independència, ja que la gent vol saber què passarà l'endemà. Per això el president Mas parla ja de l'endemà, parla sempre de l'estat propi que hem d'anar creant e... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Lomik fletxa nòmada
19 d'octubre de 2012, 10.28 h

En veritat té raó, com a catalans només fem que treballar i pagar, cultura de l'esforç i l'emprenedoria. Si fóssim espanyols podríem viure del per o de l'ajuda dels 400 euros, viure de subvencions i resumint fer el dropo tot el dia i a més tan se val les tonteries que diguéssim ja que serien la veritat absoluta per venir d'un espanyol. Així que sí, devem ser tontos de no voler ser espanyols.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
fideli fletxa rdnes
19 d'octubre de 2012, 10.00 h

ens hem tret perjudicis: ara ja engeguem a la merda españa!


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
19 d'octubre de 2012, 09.36 h

Tontos no, IMBECILES (algunos) como ya dijo Joan Sales y hace poco la Monsturo Terribas.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 15
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.