directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 14:03 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Al Constitucional se li acumula la feina

Té pendent de resoldre 9 recursos contra lleis del Parlament i 13 contra lleis estatals interposats per la cambra

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

 El Tribunal Constitucional té pendent de resoldre un total de nou recursos interposats contra lleis del Parlament i tretze presentats pel Parlament contra lleis de l'estat. En alguns casos, són recursos que es remunten a l'any 1999, com el presentat pel govern espanyol del PP contra la llei de suport a les seleccions catalanes.
Entre els recursos que resten pendents contra lleis del Parlament hi ha també el del 2000 contra la llei de creació del Col·legi de Censors Jurats de Comptes de Catalunya, o el de la llei de l'Impost sobre Grans Establiments Comercials. També es manté el recurs contra la llei de Comunicació Audiovisual presentat l'any 2006 o un altre contra la llei de les professions titulades i dels col·legis professionals.
estatut autonomia
Per al Govern, l'Estatut no admet pla B si el retalla el Constitucional

Comparteix
   


Etiquetes
Pel que fa als recursos interposats per la cambra a lleis de l'estat, el més allunyat en el temps es remunta a l'any 2000, contra el reial decret llei de mesures urgents d'intensificació de la competència en mercats de béns i serveis. També hi ha recursos contra la llei orgànica de Qualificacions i de la Formació Professional, la llei de la vinya i el vi, la llei del soroll, la llei del sector ferroviari o de la llei de mesures de modernització del Govern Local, entre d'altres.

A més d'aquests recursos, hi ha altres procediments pendents per part de l'alt tribunal relacionats amb Catalunya i, en aquest cas, amb el nou Estatut. Es tracta dels set recursos presentats contra el text estatutari per part del PP, el Defensor del Poble i les comunitats de Múrcia, la Rioja, Aragó, les Illes Balears i el País Valencià.

El Tribunal Constitucional també ha de resoldre un conflicte en defensa de l'autonomia local promogut per l'Ajuntament de Barcelona i deu altres ajuntaments de l'àrea metropolitana en relació llei del 2002 de mesures fiscals i adminisratives. Aquest conflicte es va registrar al Parlament el 2003. També resten per resoldre quatre qüestions d'inconstitucionalitat plantejades els últims anys pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) i un jutjat de primera instància d'Arenys de Mar.

Deu lleis en la vuitena legislatura


En total, en el que portem de legislatura s'han aprovat deu lleis. Un cop tancat el segon període de sessions, són tres lleis més que les que es van aprovar en el mateix període de la setena legislatura, i les mateixes que la sisena. Les lleis aprovades han estat les del Consell de Relacions Laborals, el DOGC, l'obra pública, la de pressupostos pel 2007, la de mesures fiscals i finances, la de creació del CEO, la de l'Agència Tributària de Catalunya, la de l'Institut de Seguretat de Catalunya, la del servei de trucades del 112 i de l'Institut Català de la Salut.

Per al proper període de sessions, que començarà al setembre, el Parlament té en tramitació onze projectes de llei, entre els quals destaquen els de serveis socials, el del dret a l'habitatge o el del Memorial Democràtic. Una altra iniciativa en tramitació, pendent de ser aprovada pel Ple, és la proposició de llei de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, un cop superat l'informe del Consell Consultiu demanat pel PPC.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
Alguri fletxa Episko
21 d'agost de 2007, 15.29 h

Un tribunal que no resol es com no tenir justícia. Però si a més a més, en el Constitucional, hi ha qui hi ha, ja hauríem de saber com petarà tot plegat. Vull dir que resoldre tard i resoldre en funció del partit que t'ha col·locat, és no diposar d'un veritable sistema judicial. I després diuen que hi ha separació de poders, quan en tots tres hi ha el mateixos o la seva mà.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.