directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 01:05 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Per Jordi Pujol, Espanya és terra inhòspita i Catalunya lliure, la plana fèrtil

L'immobilisme de l'Estat manté els catalans en un punt on s'han vist abocats a reclamar "un nou camí"

Comentaris 12  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 11 vots )
carregant Carregant

La presentació del llibre 'El caminant davant el congost' ha reunit al president de la Generalitat i candidat de CiU a la reelecció, Artur Mas, i a l'expresident i autor de la publicació, Jordi Pujol. Després de constatar que l'intent constant de Catalunya per transformar l'Estat en plurinacional "no ha reeixit", tots dos han defensat la possibilitat "d'avançar" que té el país. En aquest sentit, han alertat del perill de "recular" ara. I és que pels presidents, Catalunya podria acabar "en un pedregar" i "morint de gana" si no segueix "el camí que ha iniciat". Mas, a més, ha defensat les "dificultats" en el diàleg entre Catalunya i Espanya perquè, segons ah dit, "s'expressen en freqüències diferents".
 

Comparteix
   


Etiquetes
"recular"  obligaria els catalans "tornar a una terra poc amable amb collites magres".  

Jordi Pujol ha explicat que els catalans han recorregut un "territori cada cop més esquerp que ha anat a parar a un congost", i ha considerat que si se supera aquest escull actual "ens pot conduit a una plana fèrtil". De la mateixa manera, i seguint el mateix símil, ha alertat del perill de no fer-ho així. "Si reculem, estem condemnats al decandiment inexorable, perquè ja sabem que si ens fem enrere trobarem una terra inhòspita i on la gent és poc favorable. I si ens quedem al mig del congost ens podem acabar morint de fred i de gana o arrossegats per una riuada", ha sentenciat.

Pujol ha admès que aquest "recular" pot resultar "tranquil·litzador per a alguns", però ha insistit que obligaria als catalans a "tornar a una terra poc amable amb collites magres". "Podem mantenir l'esperança i avançar", ha afirmat, tot animant els catalans a "tenir confiança i creure en nosaltres mateixos". "És important saber que podem superar el congost", ha dit.  

No fer cas dels exabruptes d’Espanya

D'altra banda, el president també ha defensat contundentment el "projecte" que ha iniciat Catalunya i ha destacat que és "en gran part, nou" perquè mai fins ara s'havia intentat. "És un projecte propi, que no pot estar basat en la lamentació, la queixa i la confrontació, sinó en subratllar el perfil propi del projecte perquè té prou càrrega d'il·lusió com per no entrar en el terreny de la provocació", ha considerat Mas, animant així els catalans a obviar alguns comentaris que arriben des d'Espanya en relació al procés català.


Espanya, un problema longitud d’ona

I és que el president té molt clar que ara mateix Espanya i Catalunya tenen complicat fins i tot seure a parlar amb tranquil·litat. "Potser el que passa és que l'Estat i Catalunya arriben a la conclusió que s'expressen en longituds d'ona i freqüències diferents. Uns van amb ona mitja i altres amb freqüència modulada", ha concretat Mas, que ha volgut concloure que amb aquesta situació "és molt difícil que hi hagi la sintonia del diàleg i el diàleg possible per conduir les coses de manera diferent".
 
Un recull cronològic contextualitzat
 
Amb la sala d'actes de l'Ateneu Barcelonès plena i amb la presència de consellers i alts càrrecs de CiU, Artur Mas ha presentat el darrer llibre de Jordi Pujol. La publicació és un recull cronològic i contextualitzat de conferències i textos de l'expresident des dels anys 70 fins a l'actualitat, que mostra el viratge -i els motius del mateix- que ha fet Pujol des del seu intent de col·laborar amb l'Estat per convertir-lo en plurinacional fins a reclamar la sobirania plena per Catalunya.






COMENTARIS fletxa taronja

item
#12
Raül Pérez Poza fletxa Sant Llorenç de la Muga
21 d'octubre de 2012, 16.55 h

Els partits que representen la independència tenen un problema que crec prou greu que ha fet que no es presenessin juntes i d'aquesta manera afavoriran el vot a CiU.
Si no vaig errat la majoria dels membres de SI, Reagrupament, Democràcia Catalana o altres venen tots o gairebé d'ERC, i la manera com els seus membres deixaren ERC ha creat unes rencúnies i retrets que força sovint tenen caràcter personal i que ha dut a no poder crear una candidatura unitària, i axiò només farà que es... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
moregons fletxa Tarragona
21 d'octubre de 2012, 15.28 h

ciu hans tornará a fotre per terra la Independencia, com se pot sé tan rruc de votá aquest partit corrupte a quatre bandes.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Pere Segura fletxa Barcelona
21 d'octubre de 2012, 14.32 h

En tota l'estona no varen pronunciar la paraula independència.
Però no només els passa això que ho justifiquen... per no perdre vots, deixant-ho en les ambigüitats d'un pobre tacticis-me mancat de lideratge i només especulador, enfosquint la logística d'un l'objectiu clar.
La cosa és que també fan suggeriments i comparacions amb estats no independents. No volem assemblar-nos a Puerto Rico, o Baviera o Massachussets... A banda que si comparem on son aquests "estats" i a on estariem... ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
moregons fletxa Tarragona
20 d'octubre de 2012, 15.36 h

je, je, ja, ja, ara toque di ximpleries com sempre de aquest personatje que la historia nostre algún día al jusgará . Amb dirigeixo als convergents independentistas, feuli dir al vostre president, la paraula Independencia amb claretat, comprobareu com no u fá perque? Salutacions convergents.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Raül Pérez Poza fletxa Sant Llorenç de la Muga
20 d'octubre de 2012, 11.13 h

Malgrat tot el que hagi pogut dir en la presentació del llibre si vol continuar amb la presència de l'exèrcit, de les forces policials i dels funcionaris de justícia aleshores no ens equivocarem si pensem que el senyor Mas no vol la independència.

Ra.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Ramon fletxa Celrà
20 d'octubre de 2012, 11.08 h

L'Artur Mas va dir fa quatre dies davant les càmeres de TV3 que "no anem a una independència clàssica" i que "una independència total no ens convé".
Veieu vídeo:
http://regnebananer.blogspot.com/2012/10/lartur-mas-classic-no-ens-conve.html


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
JRS fletxa Alt Empordà PPCC !!*!!
20 d'octubre de 2012, 09.24 h

Espanya és la disfressa de Castella per poder dominar traidorament la resta dels països peninsulars. I què és Castella? Castella era la terra que els ibers teniem com a coto de cacera, amb una densitat de població mínima fins que 4 000 anys (40 segles) després de la nostra arribada (és a dir 1000 abans l'era cristiana), els celtes s'hi varen ficar. Encara 1500 anys després, els visigots hi varen anar (fugint com conills dels francs) i varen convertir-se en la "noblesa" opresora dels c... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Synera fletxa Barcelona
20 d'octubre de 2012, 00.19 h

Espanya és una malaltia per a CAT.


Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Synera fletxa Barcelona
20 d'octubre de 2012, 00.11 h

Espanya està acabada. No hi haccap discurs lógic. CAT ho ha fet tot, tot! No hi ha res a fer. Adéu Espanya. S'acabat l'anorreament i l'expoli. La UE estarà amb nosaltres.


Valora aquest comentari:   votar positiu 18   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Jordi fletxa CATALUNYA
19 d'octubre de 2012, 23.27 h

Apa que tu inspires molta confiança amb els teus apòstrofs que van per lliure i els teus canvis de nom.


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.