directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 22:50 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Acceptarien avui els escocesos la unió d'una Escòcia independent amb Anglaterra?

El director de la campanya 'Yes Scotland' fa la pregunta mentre assegura que "El 2014 serà l'any del sí i aconseguirem la majoria que busquem"

Comentaris 7  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

El director de la campanya en favor de la independència d'Escòcia, Blair Jenkins, ha defensat que el 2014 "serà l'any del sí". En un discurs al congrés de l'SNP a Perth, Blair Jenkins ha dit que la plataforma 'Yes Scotland' aconseguirà la majoria i ha demanat als partidaris de la independència que "no mirin les enquestes", que actualment mostren un suport majoritari per mantenir la unió. De fet, Jenkins ha proposat als escocesos que facin l'exercici de pensar si avui votarien a favor d'unir una Escòcia independent amb Anglaterra. "Seria una campanya impossible", ha assegurat Jenkins, que havia estat cap d'informatius de la televisió escocesa STV i de BBC Scotland.

Comparteix
   


Etiquetes
La independència no pot aïllar Escòcia a nivell internacional

"Si pareu un moment i ho analitzeu, una campanya avui per persuadir Escòcia d'entrar a la unió seria, en la meva opinió, impossible de tirar endavant. Només cal que imagineu les propostes, el que es proposaria al poble escocès", ha dit Blair Jenkins, que de seguida ha descrit quines serien aquestes "promeses" electorals: "El teu principal parlament es traslladarà a milers de milles, els teus diputats seran una petita minoria, tindràs un govern pel que no has votat, tots els beneficis del teu petroli i gas es donaran al Tresor de Londres. L'arsenal més important d'armes nuclears d'Europa occidental es construirà al riu Clyde, a unes 30 milles de la teva ciutat més gran. T'uniràs a un país on els serveis de salut i educació estan sent ràpidament privatitzats".

Durant el seu discurs, el cap de la campanya pel 'sí' ha rebutjat que la independència pugui aïllar Escòcia a nivell internacional. Segons Jenkins, els partidaris de mantenir-se al Regne Unit asseguren que "la resta del món, altres països, adoptarien immediatament una visió irracional i hostil cap a l'Escòcia independent". "No crec que això tingui cap base racional ni substancial", ha destacat.

"Labouf for independence" una escisió del slaboristes per la independència

Jenkins, que dirigeix una campanya que pretén agrupar tots els partidaris de la independència, sigui quin sigui el seu partit, ha destacat que cada vegada tenen més seguidors. Segons ell, després de l'SNP, el Partit dels Verds tindrà un "rol substancial" a la campanya, però també comptarà amb membres dels laboristes i els liberal demòcrates. De fet, dins del partit laborista -que lidera la campanya pel 'no' dirigida per l'exministre britànic d'Economia, Alistair Darling-s'ha creat recentment un grup de partidaris de la independència, "Labour for Independence".

Queda temps per guanyar els adeptes que calen

 Jenkins ha demanat a l'audiència del congrés de Perth que no miri les enquestes negatives per la causa independentista, perquè encara queden dos anys fins el referèndum. "Crec que tenim les proves. Crec que tenim els arguments. Crec que tenim la visió i el moment", ha assegurat el director del 'Yes Scotland'. Precisament aquest dissabte, la campanya pel 'no' ha publicat una enquesta que indica que del 31% d'escocesos a favor de la independència, només un 16% n'és "fortament" partidari. El sondeig també apunta a un 56% d'opositors a la independència, dels quals un 37% s'hi oposa intensament.

Per l'SNP d'Alex Salmond, però, l'enquesta també té altres lectures. "Aquest sondeig indica que ja hi ha un quart dels votants laboristes i gairebé un terç dels liberal demòcrates que estan a favor d'una Escòcia independent, mentre que el suport general pel 'sí' ha crescut un 3% en dues setmanes", ha assegurat un portaveu del partit. "Confiem que quan arribi el referèndum, en dos anys, el poble escocès votarà sí a una Escòcia independent", ha afegit el portaveu.

La independència é sel camí cap a la prosperitat econòmica

Aquest dissabte el primer ministre escocès, Alex Salmond, s'adreçarà al congrés de l'SNP. Es preveu que el líder del partit defensi els beneficis d'una Escòcia independent, defensant les diferències de gestió entre el govern britànic i l'escocès pel que fa a l'austeritat i remarcant que la independència és el camí cap a la prosperitat econòmica.

El partit independentista d'Escòcia, l'SNP, celebra des de dijous a Perth el seu congrés anual. Divendres al vespre, els delegats de la formació van votar a favor d'una resolució que estipula que una Escòcia independent hauria d'esdevenir membre de ple dret de l'OTAN. La mesura suposa un canvi en la política del partit, fins ara anti-OTAN (i que defensa que es retiri l'armament nuclear britànic del riu de Glasgow). La nova política de defensa, dissenyada pel diputat escocès a Westminster Angus Robertson, es va votar per 426 vots a favor i 332 en contra. L'SNP defensa que una Escòcia independent ha de tenir un exèrcit propi i la seva pròpia política internacional.
 




COMENTARIS fletxa taronja

item
#7
Resolt fletxa Catalunya
21 d'octubre de 2012, 10.47 h

#1 Pots aclarir què és per tu "apologia del nazisme"? És l'anhel de llibertat d'un poble que vol exercir els seus drets democràticament o ho són totes les animalades que surten de mitja Espanya dient que els catalans hauríem de morir tots, que s'hauria d'intervenir militarment Catalunya, que ens haurien d'aplicar l'estat de guerra o que amb uns quants afusellaments s'acabava tot el "cuento" independentista?

Som els catalans, que hem proposat per activa i per passiva fórmules i més fór... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Jordi fletxa CATALUNYA
21 d'octubre de 2012, 00.44 h

#2 Xec,l'aigua de València s'ha de prendre amb mesura,que si no fàs l'idiota.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Vicenç Ramoneda i Ullar fletxa Sentmenat - (República de Catalunya)
20 d'octubre de 2012, 20.38 h

Catalunya és un dels països més fèrtils de la terra...
Catalunya pot sortir-se'n sense comptar amb l'univers, però els seus veïns no se'n poden sortir sense Catalunya. Voltaire, escriptor i filòsof (1694-1778)


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
JRS fletxa Alt Empordà PPCC !!*!!
20 d'octubre de 2012, 20.28 h

Durant molt anys hem parlat als ecspanyols amb seny i respecta, pensant que potser així aprendrien a respectar altri com els respectavem. Ha estat endebades. No aprenen si no és a bofetades. Per aixó no us estranyi, companys catalans, que jo els tracti com si fossin draps bruts. A veure si així reaccionen i es tornen persones mitjanament normals, tot i que tots els indicis semblen apuntar que MAI, mai podran ser persones civilitzades. Pateixen l'herencia de vulgars matamoros com el Cid i de... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
JRS fletxa Alt Empordà PPCC !!*!!
20 d'octubre de 2012, 20.08 h

#1 Em fa fàstic quan els IGNORANTASSOS dels castellans imperialistes com tu, ens diuen feixistes als catalans, oblidant que qui manté a un rei imposat per un dictador feixista, SOU VOSALTRES. Qui preten imposar una Constitusiong aprobada sota el xantatge dels militars, policies i jutges franquistes, SOU VOSALTRES, i qui fa una insuportable PUDOR de feixisme sou vosaltres, de manera que ves-te'n a predicar estupideses a casa teva, allà on es parla la merda de llengua en que tu escrius, a Espa... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Jordi-80 fletxa València
20 d'octubre de 2012, 20.04 h

L'SNP ha anat a abraçar l'OTAN i el seu imperialisme assassí que practica arreu del món. Pensava que el moviment nacional escocés era un d'alliberament, però resulta que és mentida també. L'OTAN vol tindre tentacles a tot arreu, tant en els clàssics unionistes britànics com en els suposats favorables a l'alliberament nacional. Per a triar OTAN, la gent triarà la via original, UK.

Al 2014 eixirà guanyador a Escòcia el NO sense problema, gràcies a coses com aquesta.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
20 d'octubre de 2012, 19.02 h

Esto es apología al Nazismo, y debe ser denunciado a la Justicia, sea aquí en Catalunya o en la Haya,,, me da lo mismo,,, pero mi hijo y los amigos de mi hijo,,, están viendo estos comentarios hacia sus conciudadanos y ya empiezan a preguntar demasiado sobre el tema Nazi,,,, y esta publicidad gratuita a un tema tan serio como es el tema "Nazi" y todo lo que hicieron en la Europa de los 30 y 40,,, en aquellos tiempos no tenemos que olvidar que murieron mas de 60 millones de seres humanos y to... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 13
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.