directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 06:26 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Nebrera: 'Amb Laporta coincidim en què al sistema polític hi ha endèmies que impedeixin que les idees siguin reals'

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

'La gent ha d'entendre que té una escombra que pot fer servir', afirmava ahir a directe!cat l'exnúmero dos del Partit Popular català i presidenta del partit polític Alternativa de Govern, Montserrat Nebrera, referint-se a la voluntat de la seva formació de trencar el sistema de partits vigent actualment. Un discurs que, en certa manera, també utilitza l'encara president del FC Barcelona, Joan Laporta, qui va acusar la classe política de crear un vedat privat. Sobre aquesta mínima coincidència, Nebrera explica que ha mantingut alguna conversa informal amb Laporta: 'Coincidim en què al sistema polític hi ha endèmies que impedeixin que les idees siguin reals. Són possibilitats que mai arriben. Tot és molt feixuc. És aquest dinàmica la que cal canviar.'
Montserrat Nebrera, Alternativa de Govern
Comparteix
   


Etiquetes
Nebrera, que malgrat aquesta coincidència no estableix cap paral·lelisme més amb Laporta, exposa: 'Abans que el perill de la desafecció total sigui un fet, fa falta una mica de neteja'.

Presenta Alternativa de Govern com l'eina necessària per a aportar una major transparència a la política catalana, i prossegueix: 'La gent ha d'entendre que té un instrument circumstancial que li pot servir per a donar una alternativa al sistema. Després, ja veurem en què queda aquest instrument'. D'aquesta manera, apunta la possibilitat que la seva formació sigui un partit de vocació temporal que s'autodissolgui un cop hagi aconseguit els seus objectius de regeneració democràtica.

A favor de les consultes
Nebrera també creu que el debat generat entorn les consultes independentistes és positiu per al conjunt dels ciutadans del país, siguin o no independentistes. 'El fet d'haver participat en molts debats m'ha permès de copsar que molta gent busca maneres de vehicular el seu malestar amb l'stablishment. Les consultes han generat il·lusió per fer coses més enllà de les estructures tradicionals', afirma.

'Hi ha molta gent que vol fer coses al marge de les estructures tradicionals, que no és el mateix que voler-les fer a la contra d'aquestes estructures. I això és positiu, perquè així aconseguim una democràcia més profunda, en què la gent pot dir el que pensa', afirma. I rebla: 'Les institucions amb què ens vam dotar fa trenta anys comencen a estar de capa caiguda. I això s'assembla molt a allò que ja vaig dir al Magèstic de la segona transició'.

Malgrat aquestes consideracions, no opina que Catalunya visqui una febrada sobiranista, sinó que circumscriu el debat a una barreja de canalització del malestar generat arran del debat de l'Estatut i pels últims casos de corrupció que han malmès la imatge de la classe política.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
joan fletxa Barcelona
15 d'abril de 2010, 16.02 h

#1

Et sembla democràtic que un partit amb gairebé 150.000 no pogués entrar al Parlament.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Tomppa fletxa Sabadell
15 d'abril de 2010, 09.42 h

A democracia hauria de votar persones que pensin com tu i no pas partits, partits haurien de ser il·legalitzat i que cal es formar government de poble que defensa el poble i no pas emperses grans o estrctura corrupta. Partits haurien d'anar canvian amb necessitat de la gent però sempre hauriem de tenir dret a decidir QUI hi es a fer decisions de poble i no pas qui ha estat escollit uns quatre gats d'amics de casa reial.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Montse fletxa Barcelona
15 d'abril de 2010, 07.19 h

Cal modificar la llei electoral perquè sigui necessari un 5% per entrar al Parlament igual que a València i altres països. No pot ser que opcions com Ciutadanos, Plataforma per Catalunya, Nebrera, Unió Mallorquina....puguin decidir unes eleccions, un govern o una llei.


Valora aquest comentari:   votar positiu 17   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.