directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 2 de maig de 2024 21:00 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

Educació té més de 44.000 docents per cobrir baixes el curs vinent

10.567 noves incorporacions aquest estiu

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Un total de 10.567 docents s'han incorporat aquest estiu a la borsa de treball de professorat interí del Departament d'Educació, dels quals 3.790 són mestres de primària, i 6.777 professors de secundària. Aquestes incorporacions se sumen als 23.318 inscrits que ja hi havia el curs passat a la borsa d'interins i que continuen a les llistes per fer substitucions durant el curs 2007-2008. Si es suma els interins als quals al juliol ja se'ls va assignar destinació per al proper curs, i aquells que consten a la llista per cobrir substitucions a partir del setembre, en conjunt la borsa d'interins compta actualment amb 44.383 docents per cobrir vacants.
escola classe mestre
Comparteix
   


Etiquetes
Segons ha informat el Departament d'Esducació, la borsa d'interins va restar oberta a noves incorporacions entre el 20 de juny i el 18 de juliol. El llistat definitiu de tota la borsa, no només la de les noves incorporacions, es publicarà durant la segona quinzena de l'agost un cop fetes les modificacions derivades de les oposicions que s'han dut a terme aquest estiu.

A més dels docents que s'han inscrit a la borsa de mestres de primària, un total de 2.993 professors que s'han inscrit a la borsa d'educació secundària han explicitat que també impartiran classes d'educació primària si així se'ls requereix. En total hi ha, per tant, 6.783 docents, entre mestres i professors, que han manifestat la seva disponibilitat per cobrir vacants als centres públics d'educació primària de Catalunya.

A l'educació secundària, l'especialitat que ha rebut més inscripcions és la de Psicologia i Pedagogia, amb 1.142, seguida de Geografia i Història amb 1.029, Tecnologia amb 1.064, i Anglès, amb 461 inscrits. Entre el professorat de Formació Professional, les especialitats més demanades han Intervenció Sòciocomunitària amb 1.399 inscripcions, seguida de Formació i orientació laboral amb 1.236, Administració d'empreses amb 400, Organització i gestió comercial amb 361, i Organització i projectes de sistemes energètics amb 280. El nombre de sol·licituds per especialitats és superior al nombre d'interins que s'hi han apuntat ja que cada docent podia sol•licitar totes aquelles especialitats per a les què té la titulació adient.

D'altra banda, aquest any la convocatòria de la borsa d'interins estableix explícitament que si tot i les xifres, al llarg del curs falten docents d'una especialitat en concret, s'obrirà una convocatòria excepcional específica per a aquella especialitat.

Estabilitat laboral


De tots els interins que hi ha a la borsa, 3.129 compten amb un compromís d'estabilitat. Això vol dir que el Departament d'Educació els garanteix que tindran feina durant tot el curs i que no es quedaran cap dia sense treballar. En aquest grup hi ha docents a qui al juliol ja se'ls ha adjudicat plaça per tot el curs, i també hi ha altres que aniran encadenant substitucions més curtes.

Al curs 2007-2008, tenen compromís d'estabilitat tots aquells docents que el 31 d'agost del 2005 havien estat treballant ja durant tres anys i que han continuat treballant des del curs 2005-2006.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
Alguri fletxa Episko
22 d'agost de 2007, 19.38 h

Ambs tants suplents, serà més fàcil estar estressat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Jordi fletxa Manresa
22 d'agost de 2007, 11.55 h

Potser si les condicions laborals dels professors milloressin, no caldria contractar tanta gent per cobrir baixes.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Feijóo seria un bon tertulià de xous d’impacte

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.