directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 11:22 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Internacional doble fletxa

Els eurodiputats catalans reclamen que la UE intervingui contra les amenaces militars a Catalunya

Reclamen la suspensió del dret de vot d'Espanya a Brussel•les si existeix "risc clar de violació greu i persistent dels valors comuns"

Comentaris 14  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 12 vots )
carregant Carregant

Els eurodiputats catalans demanen a la UE que "intervingui de forma preventiva per garantir que la resolució del conflicte català sigui pacífica i democràtica". En una carta conjunta a l'eurocomissària de Justícia, Drets Fonamentals i Ciutadania, Viviane Reding, denuncien les "amenaces militars" i el "to que fan servir el PP i el govern espanyol" i recorden que la legislació comunitària preveu la possibilitat de suspendre el dret de vot d'un Estat membre si existeix un "risc clar de violació greu i persistent dels valors comuns". Ramon Tremosa (CiU), Maria Badia (PSC), Raül Romeva (ICV) i Ana Miranda (en representació d'ERC) li reclamen que "avaluï els riscos reals d'una possible intervenció militar".
 

Comparteix
   


Etiquetes
"La UE acaba de guanyar el Premi Nobel de la Pau 2012" i "per tant és fonamental es pronunciï públicament exigint que es retiri del debat públic qualsevol amenaça militar o ús de la força armada com a via de resolució d'aquest conflicte polític", reivindiquen Tremosa, Badia i Romeva, en la carta que han enviat conjuntament a la vicepresidenta de la Comissió Europea. Els eurodiputats catalans defensen que "quan els tribunals d'un Estat no garanteixen la subordinació militar al poder civil, és indispensable que la UE intervingui".

Tremosa, Badia, Romeva i Miranda subratllen que la UE es basa, segons l'article 6 del seu Tractat, en els "principis de llibertat, democràcia, respecte dels drets humans, de les llibertats fonamentals i de l'Estat de dret". I els articles 2 i 3 "especifiquen que la pau és una de les seves finalitats". Per tant, "resulten inacceptables les declaracions públiques que insten a l'ús de la violència militar contra ciutadans de la UE", critiquen. "Aquest tipus d'amenaces limiten de facto la democràcia catalana i espanyola, així com els drets de llibertat d'expressió i manifestació", insisteixen en la carta a Reding, que ara ha de respondre.

"Avaluï els riscos reals d'acció militar"

Els europarlamentaris de CiU, PSC, ICV i BNG (que comparteix escó amb el líder d'ERC, Oriol Junqueras) recorden que l'article 7 del Tractat "estableix un procediment de control i de recomanacions que pot derivar en la suspensió del dret de vot d'un Estat membre si existeix un risc clar de violació greu i persistent dels valors comuns". I defensen que la Comissió Europea, com a guardiana del Tractat, "ha de ser capaç de determinar quan aplicar el procediment de l'article 7 contra l'Estat espanyol si aquest no respon democràticament a les demandes dels ciutadans". "Li demanem que avaluï els riscos reals d'una possible acció militar a Catalunya i el to que estan fent servir membres del PP i del govern espanyol", reclamen a Reding.

"Independentment del model d'Estat que tingui cada persona, és inconcebible que arguments propis d'èpoques feixistes i de guerra es manifestin avui obertament" i "en defensa de la democràcia i la pau a Europa, li demanem que faci una crida perquè deixin d'utilitzar amenaces de l'ús de la força armada com a resolució d'un conflicte polític dins la UE", es queixen Tremosa, Badia, Romeva i Miranda. En concret, els eurodiputats catalans recorden que l'article 8 de la Constitució espanyola preveu que "les forces armades tenen com a missió garantir la sobirania i independència d'Espanya, defensar la seva integritat territorial i l'ordenament constitucional". I denuncien les amenaces d'Alejo Vidal-Quadras i dels coronels Francisco Alamán i Leopoldo Muñoz Sánchez, president de l'Associació de militars espanyols.
 
 



COMENTARIS fletxa taronja

item
#14
Jordi fletxa CATALUNYA
24 d'octubre de 2012, 06.52 h

#10 http://ec.europa.eu/avservices/player/streaming.cfm?type=ebsplus&sid=213795

Vols dir que no passen de tu com de la merda?és una pena que no sàpigues idiomes,el palurdisme és el que té,però per a que fins i tot tu ho entenguis,el diputat flamenc ha parlat en Gibraltarenc del Nord.Apa,et deixo amb les teves limitacions,


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
23 d'octubre de 2012, 13.30 h

El comentari de " l'aragonès oriental " és l'exemple més clar del perquè volem marxar d'aquest Espanya, que aquesta persona representa. És intolerant, mancada de respecte i de formació. Nosaltres no anem contra ningú ni contra res. Som una altra nació, encara que no vulguin, tenim un bagatge europeu superior al espanyol i volem viure,pensar i actuar lliurament i sense dependencies. Ara hi ha un clam imparable perquè a sobre de ser cornuts i pagar el veure, som insultats, menys... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
23 d'octubre de 2012, 13.09 h

#6 Quanta raó teniu, Valga'm Déu. És tan clara la jugada de CiU i dels seus amics escanyols, que només no ho veuen els seus votants. No hi ha més cec, que aquell que no hi vol veure. Per això des de RAC1, TV8 i la desvanguardia, no fan més que donar suport a en Mas, l'inefable Mas. Aquell que el mateix dia abans de la manifestació del dia 11 de setembre, encara festejava la Camacho i ves per on que, degut al geni de la làmpada meravellosa, va designar Mas com l'heroi de la Independènc... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
23 d'octubre de 2012, 13.03 h

#10 L'imbècil, ignorant i amb C.I. menor del que tenen els lloros ets tu i tots aquells que són tu. Ho dic perquè es necessita ser imbècil i curt de gambals amb ganes i si no en sou més d'imbècils és perquè no us he entrenat, pel fet de viure a Girona si és que hi vius, i anar a favor de la caverna que et carda els calés pel sol fet de viure a Catalunya. D'això més a més n'hi dic ser ase i ignorant amb ganes. Vaja, és el què sou tots els de la vostra ralea. Apa ves a a treballar ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
23 d'octubre de 2012, 12.35 h

En Europa estan hasta los cojones de estos ploramiques que cada dos dias van a llorar. Que si un guardia civil no me habla en catalan, que si me tienen mania por llevar barretina, que si esto que si lo otro.

Ya ni les miran, pasan de largo de ellos.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 12
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
23 d'octubre de 2012, 11.42 h

Felicitacions pel què han fet aquests eurodiputats. Així i tot no us en fieu de la U. E., més quan el seu president, dies enrere quasi va "exculpar" el maleït vidal quadres per les seves declaracions.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
mario fletxa barna
23 d'octubre de 2012, 09.58 h

Molt bé per els tres o quatre mosqueters ( si s'hin afegeix la Badia del PSC ) Una abraçada de complicitat per a ells.
Fan un treball no prou preuat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
mario fletxa barna
23 d'octubre de 2012, 09.55 h

#6 No sé si és ben bé així company, però el que dic és que el dissabte el Tena en una entrevista amb Puigbó va "proclamà" que si no els votaven a ells, i les esquerres són fortes ( es definia com un partit de dretes i donant suport a CIU si no té una majoria per fer un front independentista(?) ) tornarien a fer un tripartit, d'una manera tan insultant, que em va fer mal a les orelles i als ulls com a militant d'ERC. No sé que s'ha cregut aquest home. També em va quedar clar qui no v... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
22 d'octubre de 2012, 16.25 h

per esgarrapar vots a Solidaritat Catalana i Esquerra Republicana,dividir el vot,fer desaparèixer Solidaritat i aconseguir que després de que 2.000.000 de persones sortissin al carrer demanant la Independència només hi hagin 13 o 15 diputats d'ERC al Parlament quan tindriem que tenir minim 25 o 30 diputats per collar a CIU.

Ens plantarem amb una majoria absoluta de CIU i d'aqui 2 o 3 anys els senyors de CIU amb majoria absoluta diran "ARA NO TOCA"

Aquesta és la jugada del C.N.I. i la ge... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Synera fletxa Barcelona
22 d'octubre de 2012, 16.12 h

Ahahahahah...ai! Perdó, estava en un altre medi i m'he equivo ahahahahahahahah


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.