directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 18:01 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

Satisfacció al Cabanyal per la paralització dels enderrocs decretada pel Constitucional espanyol

Exigiran que s'acati l'aturada de les demolicions

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

La plataforma veïnal 'Salvem el Cabanyal' i els partits de l'oposició a les Corts Valencianes han valorat positivament la decisió del Tribunal Constitucional espanyol d'admetre a tràmit el recurs d'inconstitucionalitat interposat pel Govern espanyol en contra de la llei de la Generalitat Valenciana que autoritzava els enderrocs al barri del Cabanyal. La portaveu de la plataforma, Maribel Domènech, s'ha mostrat satisfeta en entendre que la decisió implica que els enderrocs són il·legals. Tot i així Domènech ha advertit que vigilaran que l'ajuntament compleixi la llei. L'oposició també s'ha manifestat en termes semblants, celebrant la mobilització de la passada setmana i avançant que exigiran que s'acati la paralització.
cabanyal enderrocs
Comparteix
   


Etiquetes
La portaveu dels socialistes valencians a l'Ajuntament de València i senadora, Carme Alborch, ha demanat a l'alcadessa Rita Barberá que 'respecti la legalitat i abandoni la provocació, suspengui els enderrocs i deixi d'amenaçar amb nous assolaments'.

També des del PSPV, el secretari general, Jorge Alarte, s'ha pronunciat en termes semblants advertint que a la Generalitat Valenciana i a l'Ajuntament de València 'no els queda una altra sortida: l'única solució davant la destrucció és la rehabilitació'.

La diputada autonòmica d'Iniciativa pel Poble Valencià i portaveu adjunta del grup parlamentari Compromís, Mònica Oltra, ha dit que la paralització del Pla Cabanyal, 'dóna la raó a tots aquells ciutadans i ciutadanes que ens posàrem davant les màquines per impedir els enderrocs'. En opinió d'Oltra, la paralització dels enderrocs demostra que l'Ajuntament de València 'ha incomplert la legalitat' i ha manifestat que espera que la decisió del TC siga 'un punt d'inflexió per als veïns i veïnes del Cabanyal'.

El coordinador d'Esquerra Unida del País Valencià a la ciutat de València, Amadeu Sanchis, ha valorat la decisió del TC en el sentit de 'l'èxit de la mobilització democràtica'. Sanchis a més ha afegit que l'admissió a tràmit del recurs deixa 'encara més en evidència si cap' l'actitud del delegat del govern espanyol al País Valencià, Ricardo Peralta, 'qui tenia l’obligació i el deure de protegir uns edificis que malauradament ara ja no existeixen', ha dit.

De la seva banda, el delegat del govern espanyol al País Valencià, Ricardo Peralta, ha valorat l'admissió a tràmit per part del TC ha destacat que és la segona ocasió que el Constitucional 'desautoriza les actuacions del govern valencià i l'Ajuntament de València'. Peralta ha desitjat que 'seria bo que imperés la raó, el respecte a la llei, la racionalitat i els valors que en el seu dia justificaren que el barri del Cabanyal fos declarat per la Generalitat Valenciana Bé d'Interés Cultural'.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
Joan Manuel fletxa Espinelves
15 d'abril de 2010, 12.28 h

A l'any 92 a la Generalitat governava CiU i estava d'acord


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
15 d'abril de 2010, 11.45 h

Si, però a Barcelona, el tripartit va fer exactament el mateix al Poble Nou i a la Barceloneta...i no he sentit pas que ningú sortis en defensa dels pobres ciutadans que varen tenir la mala sor de ser a un lloc cobdiciat pels "progres" per dur a terme la major especulació inmobiliaria de la història moderna.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
15 d'abril de 2010, 11.16 h

Pobres veïns quina barbaritat! L'alcaldessa que és qui ha d'escoltar-los i defensar-los els destrueix les cases per un ideal de ciutat de disseny. El barri ja té prou entitat; que el millorin i adapatin a les necessitats actuals però que respectin la seva idiosincràcia: que deixin decidir als seus habitants. Els afectats que ja han perdut casa seva hauríen de poder explicar a la TV valenciana la seva situació actual després de l'abús de poder exercit sobre aquest barri típic d'una viv... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.