directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 14:02 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Almunia reconeix l'evidència: "lliçó democràtica" del Regne Unit, i una Catalunya europea

El vicepresident espanyol de la CE diu que "no és honest" dir de manera "taxativa" que Catalunya quedaria fora de la UE si fos independent

Comentaris 13  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 8 vots )
carregant Carregant

El vicepresident de la Comissió Europea, Joaquín Almunia, s'ha hagut de rendir a l'evidència. Considera que el Regne Unit ha donat "una lliçó de democràcia" a l'estat espanyol amb l'acord que David Cameron i Alex Salmond van signar per pactar el referèndum d'Escòcia. En el marc del cicle de 'Diàlegs' organitzats per la Fundació Ernest Lluch aquest dilluns al vespre, l'eurocomissari socialista ha dit també que "no és honest" dir de manera "taxativa" que Catalunya quedaria fora de la UE si assolís la independència i ha recordat que "ciutadans europeus som tots, i un cop ets ciutadà europeu tens uns drets com a ciutadà". L'eurodiputat ha assenyalat que "la qüestió no és de blanc o negre" i té molts matisos.

Comparteix
   

"No es pot donar una resposta taxativa de dir que si algú es segrega, es queda fora i no sabem res més d'ell pels segles dels segles; no és així", ha subratllat Almunia, qui ha recordat a més que formar part de la UE suposa una sèrie de drets que no es podrien perdre tan fàcilment. 

Ara bé, el vicepresident de l'executiu comunitari creu que, si la secessió no es fa sobre un "acord" basat en el "diàleg" entre les dues parts, seria "lògic" que l'estat espanyol "digués, miri: Jo segueixo sent l'estat membre de la Unió Europea; la resta, a esperar". 



COMENTARIS fletxa taronja

item
#13
JRS fletxa Alt Empordà PPCC !!*!!
24 d'octubre de 2012, 18.34 h

REPETEIXO: es nota que és basc. I sé el què em dic. M'explicaré, però no pas per al pobre IDIOTA de #2, al qual engego a fer punyetes per la via més directa, per CRETÍ i per ecspanyolista. Si dic que es nota, vull dir que ni per ESPANYOL ni per SOCIALISTA es pot distingir pel seu nivell de comprensió. Però per basc SÍ. Així de senzill. No cal esparracar-se cap vestimenta ni fer el pallús ni res de semblant. Entès?


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Pepo fletxa Terrassa
24 d'octubre de 2012, 17.40 h

#11 També son conscients però, de que si obliguen Catalunya a quedar-se dins l´Estado Español, aquesta acabarà de la mateixa forma, extenuada econòmica i socialment.
Per tant, la diatriba està servida, tot i que de la feina que fem amb Europa aquest proper any 2013, dependrà el camí que prengui tot això finalment.
Visca la Terra i el Poble Lliures!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Som i serem fletxa Barcelona
24 d'octubre de 2012, 15.48 h

Tots els països de la Unió Europea (o els mes importants que no són pas tant burrrrrros com Espanya) saben sobradament que Catalunya té condicions geogràfiques, econòmiques, industrials, culturals i polítiques per entrar-hi, però una altra cosa (i aqui el dit a la llaga) si Catalunya s'independitza, saben també perfectament que es trobaràn amb una Espanya de tercera categoria, amb un deute brutal, incapàç de tornar-lo ni de fer front a unes espectatives econòmiques i de creixement ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
maria Jesús fletxa la garriga
24 d'octubre de 2012, 14.47 h

Quan Espanya digui que ell es l'Estat que es queda la UE podria contestar:" Catalunya dintra de la UE serà dels estats que aportaran ingressos i vostès el que fan és costar-nos molts diners en subvencions i sense Catalunya encara ens en costaran més aixi que farem un canvi España fora i Catalunya dins." Daltre banda ja es el que va comentar el sr. Ruiz Gallardón que sense Catalunya Espanya hauria de sortit del euro.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Pepo fletxa Terrassa
24 d'octubre de 2012, 12.14 h

De debó algú pot creure que Europa deixaria fora la única nació dins l´Estado Español actual, que es pot fer càrrec de pagar la seva part del monstruós deute creat pel mateix Estado Español???; la resposta és NO. I encara diré més, Europa veu absolutament factible una Catalunya estat, dins la Europa dels estats, doncs té les condicions necessàries per, en una situació normalitzada pel que fa al seu finançament, emergir econòmica i socialment com un dels territoris que poden gen... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Ramon fletxa Celrà
24 d'octubre de 2012, 11.57 h

Doncs l'Artur Mas també diu que Catalunya quedaria fora de la Unió Europea si fòssim independents. Ho va dir a TV3 fa una setmana:
http://regnebananer.blogspot.com/2012/10/lartur-mas-classic-no-ens-conve.html


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
24 d'octubre de 2012, 10.51 h

#2 Mira, nena: les putetes com tu heu de callar i anar a l'escola a aprendre com no atrapar una malaltia venèrea. Sou ecspanyolistes i per tant cretines.


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Som i serem fletxa Barcelona
24 d'octubre de 2012, 09.00 h

Tant li fà si el que ho diu és basc, anglés o de la Xina. Ara el que es tracta és d'anar buscant totes les escletxes, vies i mitjans possibles per demostrar a Europa que tenim motius més que suficients per demanar la independència i que tothom pugui veure que a Espanya encara regnen els deixebles de Franco.


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Synera fletxa Barcelona
23 d'octubre de 2012, 22.59 h

Anem bé. Es comencen a aclarir les coses. I s'aclaroran molt més. Cap Constitució pot prohibir el dret d'autodeterminació del pobles, dret humà prr demunt de qualsevol llei. El poble català està llegitimst per prendre una decisió, tant en referèndum, com declaració parlamentaria (cas Kosovo). Espanya pot dir el que vulgui però no pot fer-hi res. Si ho fes, quedaría exclosa de la legalitat internacional. I El que segueix no es tan fàcil...


Valora aquest comentari:   votar positiu 16   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Aristòtil fletxa Ítaca
23 d'octubre de 2012, 20.31 h

#1 Et recordo que Mayor Oreja, Basagoiti, Rosa Díez, per exemple, són bascos. I que en Millet es català!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 16   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.