directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 00:08 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Nadal descarta buscar "culpables" i acata l'entrada del TGV per Sants perquè "és l'única que hi ha"

Després que Morlán reconegui que el TGV per Sants és un error

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, ha descartat buscar 'culpables' i ha dit que s'ha d'acatar l'opció escollida per l'anterior govern del PP de fer entrar el TGV a Barcelona per l'estació de Sants. Nadal ha dit que aquesta opció no és 'ni millor ni pitjor, sinó l'única que hi ha' i ha afegit que tant el secretari d'estat d'Infraestructures, Víctor Morlán, com la ministra de Foment, Magdalena Álvarez, tenen aquesta opció 'molt assumida'. No obstant, el mateix Morlán ha criticat aquest dimecres al matí que el TGV hagi d'entrar a Barcelona per l'estació principal de rodalies, l'estació de Sants, i que s'hagi fet sense preveure els problemes que aquesta opció podia causar. 'Quan una obra es perllonga més enllà d'una legislatura és claríssim que has d'assumir el que ja està en marxa', ha declarat Nadal.
joaquim nadal
Comparteix
   

Nadal ha volgut posar pau i donar un cop d'efecte a les declaracions del secretari d'estat d'Infraestructures, Víctor Morlán, que –en una entrevista a Catalunya Ràdio aquest dimecres al matí- ha declarat que l'arribada del TGV a Sants 'no és la millor via' i ha afirmat que 'no es va preveure què podia passar'.

Per Morlán, el traçat escollit és el que comporta més complicacions per la convivència de les obres del TGV i el funcionament del tren convencional ja que per l'estació de Sants per on hi passen diàriament un miler de trens i més de 200.000 passatgers.

Nadal ha dit que cal treballar en base a una decisió que s'hereta d'un govern anterior ja que és 'la única que hi ha'. 'Els governs actuals s'han trobat enmig d'una decisió que ja s'havia pres', ha manifestat el conseller.

Seguretat garantida


Després d'incidents com l'esvoranc del Carmel, el conseller del DTOP ha afirmat que totes les obres que s'estan realitzant i que comporten foradar el subsòl de les ciutats gaudeixen de 'totes les garanties de seguretat'.

'Confio en els tècnics i en la supervisió permanent que s'està fent des del meu departament', ha manifestat Nadal que, com a exemple, ha assegurat conèixer i seguir el dia a dia del pas de la tuneladora que treballa en l'actualitat en les obres de la línia 9 del metro de Barcelona.

'No seré jo qui digui que estem a la salvaguarda d'algun problema que pugui sorgir, però tinc gran confiança en la manera com s'estan fent les obres públiques a Catalunya', ha manifestat el conseller. Aquestes mateixes garanties de seguretat les ha traslladat a les futures obres del TGV al seu pas per la ciutat de Girona, on el tren creuarà la ciutat sota terra.

Actualment a Catalunya s'estan duent a terme obres subterrànies al metro de Barcelona i també afecta el subsòl de la capital catalana l'arribada del TGV.



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.