directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 14:59 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Internacional doble fletxa

Moviments socials d'Escòcia, Flandes, Catalunya i Euskal Herria presentaran una iniciativa conjunta a la Comissió Europea per l’exercici del dret d’autodeterminació

‘European Partnership for Independence’ (EPI), l’aliança Europea dels moviments socials de Flandes, Escòcia, Catalunya i Euskal Herria, la presentaran aquest novembre

Comentaris 7  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 10 vots )
carregant Carregant

Una Iniciativa Ciutadana Europea que serà presentada a la Comissió Europea per recollir l’opinió dels ciutadans Europeus sobre el legítim exercici del Dret Universal d'Autodeterminació dins el territori Europeu. La formulació del text de la iniciativa és en mans d’experts jurídics internacionals de les diferents nacions que s’apleguen dins l’aliança EPI.
Presentació EPI del 21 de Juny del 2012 al Parlament Europeu amb President ALE, Eric Defoort, Eurodiputat SNP Ian Hudhgton, Eurodiputada NVA, Frieda Brepoels i Portaveu Jan Jambon, Alcalde Arenys d'Aranys de Munt per la CUP, Josep M Ximenis, batlle Caldes
Presentació EPI del 21 de Juny del 2012 al Parlament Europeu amb President ALE, Eric Defoort, Eurodiputat SNP Ian Hudhgton, Eurodiputada NVA, Frieda Brepoels i Portaveu Jan Jambon, Alcalde Arenys d'Aranys de Munt per la CUP, Josep M Ximenis, batlle Caldes

Comparteix
   


Etiquetes
La petició és farà mitjançant la ‘International Comission of European Citizens’(ICEC) creada per sumar totes aquelles organitzacions, institucions i/o individus que vetllen per la Democràcia, entesa aquesta, no com una entelèquia retòrica, sinó com l’exercici dels Drets col·lectius dels Pobles i els seus ciutadans. Així, i juntament amb representants socials d’altres estats Europeus, EPI promou un pol de força ciutadana a nivell Europeu que coordinadament (ICEC) expressi la seva determinació en la defensa de l’aplicació en tot el territori Europeu, (sense excepció ni condicionants estructurals) dels principis deLlibertat, Justícia, Igualtat i Pau sobre els que es va crear la Unió Europea i que, gràcies a la seva constant defensa, ha estat recentment guardonada amb el premi Nobel de la Pau 2012.
 
Amb aquesta presentació, ICEC comença una campanya a nivell Europeu i mundial en suport de totes les llibertats assolides per una Europa que ha sabut bescanviar les ‘bales pels vots’, la guerra i les amenaces militars per la democràcia i el diàleg internacional efectiu. Una campanya diplomàtica que compaginarà accions populars amb accions acadèmiques i polítiques, encoratjant els diferents estaments de l’Europa del s.XXI a lluitar per continuar essent un veritable referent mundial de la defensa dels Drets Humans, fora però sobretot dins tot el seu propi territori Europeu. Un territori que recordem, ha estat la bressola de la democràcia i l’origen de la vida parlamentària però on encara avui democràcies deficitàries internes poden fer-li minvar aquest reconeixement mundial.
 
Jean Monnet, pare de la Unió Europea deia que aquesta havia de ser ‘No la unió dels Estats sinó de les persones’, i és amb aquesta concepció d’unitat de base que la ‘Comissió Internacional de Ciutadans Europeus’ es presentarà a la Comissió Europea, perquè la opinió dels ciutadans Europeus sobre les nacions Europees i els seus inherents drets universals pugui ser recollida i escoltada.
 



COMENTARIS fletxa taronja

item
#7
PereelDigne fletxa Granollers
26 d'octubre de 2012, 14.17 h

Iniciatives com aquestres són les que calen. Necessitrem imperiosament el suport d'Europa i Amèrica; si no hi és,no ens en sortirem.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Som i serem fletxa Barcelona
26 d'octubre de 2012, 12.28 h

Els que pensen com en Cyrano, deuen ser d'aquells que diuen: "la maté porque la quería y era mia". Sense més comentaris. No val la pena malgastar saliva. D'on no n'hi ha, no en raja !


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Isabel fletxa Barcelona
26 d'octubre de 2012, 11.17 h

Cyrano no entens cap a on va el món i per això et sorprens. Els grans estats son una invenció d'un altre segle i al segle XXI anirem cap a estat més petits que son més àgils i adaptables als canvis tan rapids del món globalitzat i als seus ciutadans.
La unió és pot mantindre de la mateixa manera a Europa i ser més eficients. Ser tu mateix no vol dir no ser solidari ni que no et pots unir amb els altres, vol dir que ningú et te a la força i si ets lliure dones el millor de tu i enca... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
JRS fletxa Alt Empordà PPCC !!*!!
25 d'octubre de 2012, 18.54 h

Em fan certa pena aquests espanyolerus criptofranquistes que volen que els catalans, per anar a Europa, haguem de passar per Madrid. Semblen tan fluixos de cervell que no entenen que per a nosaltres, passar per Madrid és recular i perdre el temps (literalment i metafòricament). Ells volen que seguim amb ells, i a nosaltres ENS FAN FÀSTIC i no en volem saber res, d'aquests INCOMPETENTS FEIXISTOIDES que mantenen una monarquia imposada per Franco.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
JRS fletxa Alt Empordà PPCC !!*!!
25 d'octubre de 2012, 18.51 h

#2 No, no ho entens bé. Però no cal que t'hi esforcis, amb el què has escrit ja queda clar que tu no pots arribar a entendre res que no vingui escrit a la lletre del "caralsol".


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Cyrano fletxa Barcelona
25 d'octubre de 2012, 18.41 h

A ver si lo entiendo bien :
Europa es una unión de personas, que se consigue dividiendo a los ciudadanos europeos en multiples miniestados para que de esa forma, mira tú que paradoja, surja una unión más fuerte, y una gobernanza más coherente y compacta. Y por el mar corren los peces, y en el campo las sardinas, tralará!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 11
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Carmen fletxa lleida
25 d'octubre de 2012, 18.38 h

La unio fa la forsa, andabant.


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.