directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 06:24 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Internacional doble fletxa

L’enfonsament del PSC a la premsa internacional

El rotatiu britànic diu que el PSC "serà víctima del creixent suport popular" dels partits que reclamen la independència

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 10 vots )
carregant Carregant

Ernest Maragall és "un exemple de les forces centrífugues que estan sortint disparades del partit socialista". Així ho assegura aquest divendres un article del diari britànic 'Financial Times' que analitza la "gran crisi" que pateix el socialisme a Catalunya i l'Estat espanyol. El text prediu que hi haurà "més males notícies" pel PSOE després de les eleccions a Catalunya perquè el PSC "caurà víctima del creixent suport popular pels partits nacionalistes que reclamen més independència, si no ja la independència total, del govern de Madrid". L'article de l'FT cita diversos experts que asseguren que el socialisme s'ha quedat "atrapat al mig" del debat entre unionistes i independentistes.



Comparteix
   


Etiquetes
 
l'independentisme català i basc "és un repte encara més urgent".
 
La decisió d'Ernest Maragall de deixar el PSC i iniciar un projecte polític propi ha atret l'atenció del diari britànic 'Financial Times', que aquest divendres analitza en un article la crisi del socialisme a l'Estat. El text, firmat des de Madrid per Tobias Buck, assegura que "si hi havia algun consol després de la derrota demolidora patida pel PSOE a les darreres eleccions generals era que les coses difícilment podrien anar pitjor". Però pel corresponsal, hi han anat, amb les eleccions gallegues i basques com a "nou punt baix" per la formació liderada per Alfredo Pérez Rubalcaba, i les catalanes com a possible nova patacada en unes setmanes.

L'article argumenta que "tothom està d'acord que el PSOE continua patint de la mala reputació de l'anterior govern socialista", però destaca que el creixement de l'independentisme català i basc "és un repte encara més urgent".

Els socialistes atrapats entre el debat entre la dreta espanyolista i les demandes catalanes i basques. 

El 'Financial Times' assegura a través de l'opinió de diversos analistes que a Catalunya i el País Basc l'eix esquerra-dreta s'ha substituït pel de "nacionalistes o unionistes, una distinció que està prenent una major significació" en l'escenari de l’estat espanyol.
 L'article destaca l'opinió d'experts que apunten que els socialistes han quedat atrapats "al mig" del debat entre la dreta espanyolista i les demandes catalanes i basques.

"Una lògica similar també s'aplica a la resta de l'Estat, on hi ha un creixent ressentiment cap a les demandes dels líders catalans i bascos. La por entre els socialistes és que aquest ressentiment faci créixer encara més el PP, que rebutja categòricament qualsevol intent de donar més poder, per no parlar ja de la independència, a catalans i bascos", assegura l'article de l'FT.

Si els socialistes catalans trien representar l'estat espanyol, quedaran fora del camp polític
 
En aquest sentit, el text destaca la figura d'Ernest Maragall, que assegura que "el fracàs del PSOE a oferir un suport ferm a les demandes “regionals” ja ha marginat el partit en un dels seus llocs forts", Catalunya. "Si els socialistes catalans trien representar l'estat espanyol, no tindran res a fer aquí. Abandonaran el camp polític", diu Maragall citat pel 'Financial Times'.

L'article recorda que "després de 30 anys al Partit Socialista de Catalunya, Maragall va tornar el seu carnet de militant la setmana passada". "Si no abraces l'ambició catalana, no hi ha possibilitat d'aconseguir un bon resultat a les eleccions", diu el polític a l'FT. Pel corresponsal, els plans de Maragall per formar un projecte polític propi "poden o no  haver accelerat la desaparició del partit socialista a Catalunya" però "pocs discutiran" que el PSOE "està passant una gran crisi".




COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
Toni fletxa Ripoll
27 d'octubre de 2012, 10.19 h

Em segueix fent por que les cróniques dels diaris estrangers es segueixin fent des de madrit, per aixó els va sobtar tant la Mani del 11S.Els estrangers com els castellans van quedar fora de joc perque no coneixen (ni volen) la nostra raelitat


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Voltaire fletxa Rias Baixas, antiga GALLAECIA.
26 d'octubre de 2012, 21.09 h

39: els nazi-onalistes espanyols continueu confonent el "todo con la parte". HISPANIA mai va ser una provincia. Era el mot que feien servir els romans per a indicar un lloc geogràfic: la PENINSULA IBÈRICA. Les provincies romanes de la Peninsula Ibèrica (Hispania) eren: TARRACONENSIS, CARTAGINENSIS, BETICA, LUSITANIA (capital Mèrida, ves per on), GALLAECIA y BALEARICA.


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Cavaller Tramuntana fletxa CATALANS ABROAD FIGHTING FOR INDEPENDENCE
26 d'octubre de 2012, 17.53 h

http://ca.wikipedia.org/wiki/Associaci%C3%B3_de_Municipis_per_la_Independ%C3%A8ncia

GENT VALENTA

GARANTIA D'INDEPENDENCIA

JUNTS PER L'ESTAT PROPI

EL 25-N NO ET QUEDIS A CASA : SURT I VOTA PER LA LLIBERTAT //*//


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Synera fletxa Barcelona
26 d'octubre de 2012, 15.32 h

El PSOE va optar per Al Andalús i se l'ha trobat. Adéu PSC, víctima fàcil del Califat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 19   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
We are catalans fletxa We want to be free
26 d'octubre de 2012, 15.22 h

http://www.youtube.com/watch?v=Es3oRLUAIjE&feature=related

CATALONIA NEXT STATE IN EUROPE

After almost 300 hundred years after the violent and bloody dissolution of the Catalan Corts by Spain and France, Catalonia is still being treated as a colony by Spain. Today Catalonia have the dubious honor of maintaining the highest tax in the EU. Not only that but besides paying taxes the money never goes back to ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 16   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.