directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 16:36 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Herrera alerta al PSC que l'independentisme no és el seu adversari polític

El Secretari General d'ICV creu que federalistes i sobiranistes tenen un adversari comú que és el centralisme

Comentaris 7  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

El candidat d'ICV-EUiA a les eleccions catalanes, Joan Herrera, ha negat aqque federalistes i independentistes siguin adversaris polítics. El líder ecosocialista ha destacat que l'adversari comú és el centralisme i ha insistit en què el dret a decidir dels catalans és la única manera de superar la situació d'estancament actual de l'autogovern. En aquest sentit, Herrera ha acusat PP i PSOE de no haver escoltat el malestar dels catalans des que el TC va retallar definitivament l'Estatut. "La sentència del TC va ser una bomba de destrucció massiva de la confiança amb Espanya i PP i PSOE van ignorar el malestar que va generar a Catalunya", ha lamentat.

Comparteix
   

És ben conegut que el Secretari General d'ICV, Joan Herrera, aposta pel dret a decidir dels catalans i, com a opció personal, adopta el model federal com a ideal. Precisament per això ha enviat un missatge a la resta de partits per demanar que federalistes i sobiranistes no es tractin com a adversaris, ja que l'adversari comú és el centralisme de Madrid. Un missatge que té un clar destinatari: el PSC, que s'ha proposat combatre l'independentisme des de part de la direcció del partit i s'ha negat fins ara a adherir-se al dret a decidir. 

Per Herrera, el dret a decidir ha de ser el mecanisme que vehiculi la col·laboració entre independentistes i federalistes, tot i que en funció de la pregunta que s'acabi fent en la consulta defensin una opció o una altra. L'autodeterminació "és un valor democràtic universal" i, per això, el líder ecosocialista n'ha fet bandera durant la conferència.

També en referència al procés cap al dret a decidir en què ha entrat Catalunya, Herrera ha remarcat que, tot i que és cert que s'ha generat molta "il·lusió" en una part de la gent, els polítics han de saber interpretar el fet que hi hagin altres ciutadans als quals el procés els ha generat "por i vertigen". 

El secretari general d'ICV ha destacat tres vies per eliminar aquests sentiments d'incomoditat: En primer lloc, "en el debat sobre el dret a decidir sobren l'exèrcit, la guàrdia civil i els mossos d'esquadra. És un debat democràtic que s'ha de fer sense por"; en segon lloc, garantint el diàleg i la mà estesa amb l'Estat; i, en tercer lloc, evitant que una formació política concreta, com CiU, "monopolitzi" el dret a decidir.

Herrera ha explicat que la proposta d'ICV-EUiA és la d'un estat propi dins d'un estat federal plurinacional, però que el vot en una hipotètica consulta per la independència de Catalunya dependria de la pregunta i també del model de societat que es proposés. "Si volem la independència per imitar a Irlanda o a Andorra, doncs no. Tot anirà en funció del país que volem ser, si volem ser Finlàndia o Irlanda", ha indicat.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#7
Pepo fletxa Terrassa
28 d'octubre de 2012, 20.53 h

Cal tenir molt en compte la posició que està prenent ICV. No els resulta tant fàcil internament, com molts creieu. L´aposta de l´Herrera és valenta.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
27 d'octubre de 2012, 19.31 h

Tens raó Llopis, i també s'equivoca si pensa que són dos tipus de consulta diferent la de l'estat propi dins o fora d'espanya. Només amb estat propi dins europa podrem decidir, el dia que els espanyols madurin un projecte confederal a la península, si com a catalans hi volem participar. Però serà de tut a tu, sense imposicions i amb respecte. Ara només el camí cap a l'estat propi independent ens farà grans i, alhora, serà revulsiu a espanya. A veure si la nostra independència els aj... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Llopis fletxa Barcelona
27 d'octubre de 2012, 19.12 h

Està molt bé que l'Herrera vulgui un model social pel país, però s'equivoca totalment en les prioritats. Primer hem de posar totes les forces per acoseguir un estat propi, i després ja dedicarem tot el temps que vulgui en discutir els models i les polítiques que volem per el nou estat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
27 d'octubre de 2012, 13.10 h

Molt bé·#1, i molt malament #2. Per a dir una cosa o mostrar un argument contrari no cal insultar ni jutjar com vosté fá, Gustau.Apregui de JRS.
La manera de convencer la gent és com fa en JRS, és a dir , respectant l'adversari.Molta gent de ICV han fet un canvi en la qüestió nacional catalana i Això cal valorar-ho.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
www.helpcataloia.cat fletxa Internacionalitzem el Cas Català
26 d'octubre de 2012, 20.38 h

http://www.youtube.com/watch?v=cPr0wK1gquk&feature=plcp

Difonguem aquest video sobre Catalunya en anglès per la xarxa i ajudem a internacionalitzar el Cas Català arreu del món.
Tots nosaltres som els embaixadors de Catalunya!


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
26 d'octubre de 2012, 19.19 h

Aquest pocapena es pot anar al Senado espanyol junt aquell Cagarro que va col.locar a la Generalitat-
Allà pot preïcar el seu federalisme als espanyols a veure si se l'escolten.
I aixina, ens deixa tranquils als catalans, que el que té a dir no en interessa pas.
A per cert, aquest tio ha treballat mai en sa vida?


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
JRS fletxa Alt Empordà PPCC !!*!!
26 d'octubre de 2012, 18.17 h

Està molt bé que ICV tingui una visió menys centralista que el PSC, però a mi em causa estranyesa pensar com pot ser que un català desitgi federar-se amb qui ens ha atacat, bombardejat, regalat una part de Catalunya a França, insultat i denigrat. I per si aixó no fos prou, tots sabem que els centralistes no volen ni sentir parlar de confederació, ni tan sols de federació. Al menys fins ara ha estat així. Aleshores, per què n'hi ha que corren al darrera de Castella per a federar-s'h... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 20   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.