directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 23 d'abril de 2024 14:16 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Economia doble fletxa

La Caixa salva els resultats a costa d’abusar de comissions de tota mena

Des de cobrar 2 euros per fer un ingrés en un propi compte, fins a cobrar 35 euros per un retard d’hores en el pagament de la quota de préstec

Comentaris 23  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

La Caixa declara uns guanys de gener a setembre de 173 milions d’euros i uns ingressos per comissions de 1268 milions (augment de més del 11%) que li permeten presentar uns números positius, malgrat haver  hagut de fer provisions milionàries, en bona part, per l’adquisició de Banca Cívica, un negoci ruïnós segons els números presentats per l’entitat catalana. La demanda d’adquisició de Banca Cívica per part de La Caixa possiblement ordenada pel Govern Espanyol, ha tingut un gran impacte en els comptes de l’entitat catalana; a part de representar una pèrdua del percentatge de control sobre CaixaBank (del 70% al 61%), els números posen en evidència el greu cost de la decisió.

Comparteix
   


Etiquetes
1268 milions en comissions, un augment de més del 11% que maquilla els resultats de La Caixa

Des de fa uns mesos els clients de les entitats bancàries estan indefensos, els preus de les comissions són lliures, les entitats tant sols ho han de comunicar, i  això ha provocat un veritable abús generalitzar en els comissions bancàries. Aquests dies molts clients estan reben la comunicació de les noves tarifes que tornen  a representar uns augments abusius d’aquestes, en alguns casos es paga, 2 euros per fer un ingrés en un compte de La Caixa, per enviar un correu electrònic de confirmació, per excés d’apunts als comptes, per correspondència, per suposats excedits dels comptes, per retard - ni que sigui d’hores-, en el pagament de la hipoteca o targeta, un veritable abús del que participen la totalitat de les grans entitats financeres. Amb la reducció d’entitats s’ha acabat la lliure competència. Ens els comptes de les entitats financeres, la partida que puja més any darrera anys és la de els comissions bancàries. Els errors i abusos de les entitats financeres les paguen els clients.

Un consell d’administració que vetlla pels interessos de Fainé i Nin?

En el cas de La Caixa, les entitats socials, els representants dels treballadors i dels impositors, així com els representants polítics, que formen el consell  d’administració de l’entitat, estan d’acord en la sagnia cap als clients en condicions clarament abusives? I no han de dir res a una compra com la de Banca Cívica completament perjudicial pel compte de resultats de l’entitat? Aquests 600 milions d’euros llençats a les escombraries no haurien fet més servei a l’obra social i més en els moments de dificultats econòmiques que viu Catalunya? cap on miren els membres del consell d’administració? Cap on mira Mas-Culell ?

Del 5,58% de morositat al 8,42% per l’adquisició de Banca Cívica

Les dades del tercer trimestre són eloqüents i mostren el greu error d’aquesta adquisició possiblement imposada pel Govern Espanyol. En tres mesos d’incorporació dels comptes de Banca Cívica la morositat de La Caixa ha augmentat quasi 3 punts, les dotacions per aquest concepte han estat milionàries i han minorat els resultats de La Caixa de forma espectacular. En una empresa, la compra seria qüestionada i seria considerada un greu error de la direcció de l’entitat.

600 milions d’euros, el cost de la integració de Banca Cívica

A part de les dotacions per insolvències provocades per l’adquisició de l’entitat espanyola, La Caixa ja ha gastat en el procés d’integració més de 600 milions d’euros, és a dir, ha pagat  per adquirir una entitat espanyola en situació critica, el que ha obligat a posar més pressió en els clients, segons paraules del principal executiu de La Caixa, Juan María Nin “ara cal digerir l’adquisició de Banca Cívica” i ser prudents per què en els propers anys “els marges estaran sota pressió!” Preocupants paraules del Sr. Nin que segurament mereixent ser aclarides.

Algú a Catalunya vigila la gestió de La Caixa?

En ple procés sobiranista, La Caixa va per lliure, si més no està al servei d’Espanya, la compra forçada de Banca Cívica n’és un exemple, o ha estat una imposició espanyola o una molt greu errada de la direcció de l’entitat catalana. Per això és fa més necessari que mai que el Govern de Catalunya actuí d’una vegada per totes i marqui criteris molt més favorables als ciutadans catalans, ho va dir recentment l’economista Francesc Cabana, tot serà molt més complicat sense La Caixa al servei del Govern de Catalunya.
 



COMENTARIS fletxa taronja

item
#23
Esther Palacios fletxa Barcelona
1 d'agost de 2017, 08.51 h

Bon dia,

Us volia fer una pregunta, el meu pare va morir fa poc i ara la meva mare ha volgut donar de baixa el compte que tenien els dos per obrir-se una ella sola, li han demanat molts papers i li han cobrat 40 euros per fer la tramitació, cosa que no entenc ja que tots els tràmits li està fent un advocat, em podeu aclarir si això es correcte o puc reclamar la devolució d'aquest diners i aquí.
Gràcies


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
l'Esteve fletxa Vallès Oriental
28 d'octubre de 2012, 20.22 h

#11 Si company, jo tambè tinc una Llibreta 200 i es un bon producte ... fins els deu anys de cobrament del capital acumulat. A partir d'aquest temgaudir dels teus interessos , La Caixa et va reduint la part acumulada dels interesso generats i amb el temps , nomes et queda el capital de les aportacions que vas efectuar en el seu temps.
Tot i amb això es un bon producte (L'entitat es va enganxar els dits i paga fins al 9% depenent de quant es van fer les aportacions) , però sigues conscient d'... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
Raül Pérez Poza fletxa Sant Llorenç de la Muga
28 d'octubre de 2012, 17.26 h

Jo vaig decidir deixar La Caixa i ja fa uns mesos que els vaig treure la nòmina i de mica en mica vaig donar de baixa la tarja i el compte d'estalvi que hi tenia.
Aconsello a tothom que ho pugui fer que de mica en mica es vagi desvinculant de La Caixa i retirin pas a pas els seus diners de La Caixa, només així se n'adonaran.

Ra.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
Pepo fletxa Terrassa
28 d'octubre de 2012, 13.22 h

L´expansió espanyola de Caixabank, està manada per l´Estado Español i gestionada pels pròcers de la gran casta barcelonina, que no obligatòriament catalana. Aquests estan a les ordres dels que de moment tomben la truita i remenen les cireres, i aquest estan lligats a España; en això no hi ha dubte.
Ara bé, hi ha diverses raons per creure que quan la ciutadania parli clar i ben alt, aquesta mega-companyia-financero-monopolística, aturi el pas i rectifiqui, doncs la jugada pro-espanyol... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
28 d'octubre de 2012, 10.05 h

Que "la caixa" sigui col.lectitzada i que la Generalitat crei una moneda catalana..........
Visca Catalunya Lliure.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
JORDI fletxa GRANOLLERS
28 d'octubre de 2012, 09.51 h

#11 Es veritat el que dius, en dono fe però t'has deixat de dir que fa anys que la llibreta 2000 ja no la fan. Varem tenir i seguim tenint una sort extraordinaria els que la varem fer i estic segur que seguiran complint el seu compromis com han fet fins avui.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
JORDI fletxa GRANOLLERS
28 d'octubre de 2012, 09.51 h

#11 Es veritat el que dius, en dono fe però t'has deixat de dir que fa anys que la llibreta 2000 ja no la fan. Varem tenir i seguim tenint una sort extraordinaria els que la varem fer i estic segur que seguiran complint el seu compromis com han fet fins avui.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
JORDI fletxa GRANOLLERS
28 d'octubre de 2012, 09.39 h

No se si als seus clients espanyols també els hi cobren comisions com als de Catalunya però penseu que allà han de guanyar mes diners que aqui ja que tenen la despesa de la compra i manteniment del barquet i dels sous de la familia reial que mantenen. Aqui hi ha molta gent que ha tancat la compte pel tracte dolent que estan donant des de que van fer la expansió a Espanya.
Veurem si segueix en augment el progressiu canvi d'idioma en les comunicacions als clients de Catalunya, sempre havien ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
Juli fletxa Barcelona
28 d'octubre de 2012, 09.25 h

Si volem tirar endavant l'Estat Català ens caldrà crear un Banc Català dirigit per gent que estimi i respecti el nostre país. La Caixa i la gentola que hi ha al darrera no ens serveix. Ho demostren contínuament. Només saben abusar i aplicar polítiques econòmiques perverses. La Caixa no té res de catalana.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
28 d'octubre de 2012, 08.05 h

#3 Mira'l, que sàvia, la neneta anónima... "ePPanyó de Mataró"... no diguis xuminades, pobre idiota, perquè tu ETS UN FRANQUISTA IDIOTITZAT pel nazisme que tragineu tots els podrits franquistes. I nosaltres US PIXEM A LA BOCA, DESGRACIATS. Si vols guerra, la tindrás, podrida. Tu fote't la bandera per on vulguis, i no ens vinguis a dir què hem de fer, emigrant maleducada. I parla una llengua decent, no aquesta merda de llengua imposada mitjançant la guàrdia servil a qui tan llepes el cu... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.