directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 19:18 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

Oceana denuncia que els esforços per salvar el tauró de Tarragona contrasten amb la permissivitat de les flotes pesqueres

L'Estat és el principal pescador de tauró d'Europa

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

Oceana, una organització internacional dedicada a la conservació i protecció dels oceans, denuncia que els esforços per salvar el tauró de Tarragona contrasten amb la permissivitat en altres contextos, ja que la flota pesquera de l'estat espanyol mata cada any més de 350.000 taurons. Segons Oceana, l'atenció que ha suscitat el tauró de la platja del Miracle oculta que l'Estat espanyol és el país europeu amb més impacte sobre la població de taurons.
pesca tauró
Comparteix
   


Etiquetes
L'Estat espanyol té una gran responsabilitat en la disminució de les poblacions de taurons per culpa de la participació de la seva flota en la captura i el comerç internacional de productes de tauró. Segons dades de la Organització de las Nacions Unides per a l'Agricultura i l'Alimentació (FAO), L'Estat va capturar el 2005 gairebé 30.000 tones de tauró, sent el cinquè capturador mundial.

Per la seva condició de depredadors, els taurons són un esglaó essencial de la cadena alimentària dels oceans i per mantenir la salut i l'equilibri dels ecosistemes. La pèrdua d'aquests animals portaria efectes molt negatius sobre el medi marí, segons denuncia Oceana.

Oceana té publicat un informe, 'Perseguits per les aletes', que conclou que aquestes espècies haurien de ser gestionades per un pla de pesca d'àmbit europeu, que permeti una explotació sostenible i posi fre a l'actual esgotament dels taurons pelàgics arreu del món.

Del tauró, se n'aprofiten les aletes per exportar al mercat asiàtic, on elaboren una coneguda sopa d'aleta de tauró. És un dels productes del mar més valorats i pot costar fins a 500 euros per quilo.

L'estat espanyol exporta més aletes de tauró que qualsevol altre país europeu i és el país amb més llicències per pescar taurons. Si el Regne Unit atorga 18 llicències per a aquest tipus de pesca i Portugal en dóna 34, l'estat espanyol autoritza 180 vaixells per aquesta pesca.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
Jordi fletxa Sta. Cristina d'Aro
23 d'agost de 2007, 18.54 h

En un país o països (Catalunya i Espanya), amb mentalitats retrògades, incultes, indoctes i ignorants, pròpies de l'edat mitjana, inconcients del delicat equilibri mediambiental que estem travessant (dintre d'aquestes mentalitats, cal incloure tots els polítics, als quals hom suposa haurien de tenir una cultura i mentalitat més oberta), sense que les cúpulues que manen (només saben fer això: Manar), facin res per a aturar-ho. Són vots que perderien.
I així, podem veure motos i quads ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.