directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 14:07 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El Parlament nomena Enric Marín president de la CCMA enmig de retrets entre tripartit i oposició

Ha fet falta una segona votació per escollir-lo sense la majoria de dos terços que fixava la llei

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El Parlament ha nomenat aquest dijous Enric Marín nou president de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) després de la dimissió d'Albert Sàez, enmig de retrets entre tripartit oposició. A Marín l'han escollit en segona volta i per majoria absoluta després que en la primera votació no hagi aconseguit la majoria de dos terços que fixava la llei. CiU ha carregat amb duresa contra el tripartit per haver modificat la Llei de la CCMA perquè no calguin dos terços del Parlament per elegir el substitut d'un membre dimissionari del consell de govern. Per la seva banda, el tripartit ha acusat CiU d'haver pervertit l'esperit de consens de la llei de la CCMA i haver-ho utilitzat com a eina de veto i bloqueig.
enric marín
Comparteix
   


Etiquetes
Els partits que donen suport al Govern han argumentat el canvi de la llei per superar la 'paràlisi' de la CCMA a què creuen que conduïa el bloqueig de la federació, que han considerat que no volia substituir Sàez al capdavant de l'ens per motivacions partidistes.

La diputada de CiU Joan Ortega ha deplorat la 'greu situació' a què aboca la CCMA la decisió del Govern. Ha retret al tripartit que donés per tancada la negociació amb l'oposició per triar el substitut d'Albert Sàez al capdavant del consell de govern de la CCMA amb un sol nom damunt la taula, 'sense cap alternativa', en el que ha valorat com un 'menyspreu al consens' que 'posa de manifest la covardia política i el filibusterisme, al voler justificar els seus tics autoritaris confonent les objeccions a una proposta amb una actitud de bloqueig'.

Per ella, la modificació de la llei i el nomenament de Marín és un 'greu error polític i jurídic' que, a més, incompleix l'Estatut. 'És un gran error politic perquè trenca el consens, que ha estat un element essencial per a la reforma de la llei de la CCMA, que ha estat proclamat per tots i vostès n'han fet bandera; un consens que em trigat dues legislatures a aconseguir i vostès en 10 minuts han tirat per la borda', ha asseverat.

A més, veu una clara 'ingerència del Govern' en els procediments parlamentaris fent 'un decret per canviar les normes de joc perquè les normes no els són favorables'. Per ella, el nomenament de Marín és 'polític amb clara intencionalitat política' i 'liquida de forma nítida el darrer vernís de desgovernamentalització de la CCMA'.

De Marín, tant CiU com e, PPC i C's han recordat la gestió comunicativa de la crisi del Carmel quan era secretari de Mitjans de Comunicació del Govern i l'han acusat de 'censurar' i 'segrestar' informació, a més de 'vulnerar la llibertat d'expressió', cosa que va portar l'oposició a demanar-ne la dimissió. En definitiva, per CiU, Marín 'no respon ni als valors ni a les actituds' que creuen que ha de tenir el màxim responsable de la CCMA. 'Vostès han traspassat la línia vermella del sentit institucional', ha conclòs.

En una intervenció polèmica i especialment contestada des dels escons de la federació, el portaveu adjunt del PSC al Parlament Joan Ferran ha retret a CiU que en els últims mesos de la legislatura 'intenten que el Govern no tiri endavant res, demostrar que hi ha paràlisi, que el govern no governa, no fa res i no fa lleis'.

'És una actitud tàctica, no els interessa que la CCMA funcioni', entre altres organismes, per 'donar l'expressió externa que els temps d'aquest Govern han acabat'. És més, els ha acusat de fer un 'mal favor al país' en 'obstaculitzar' la CCMA. Per Ferran, CiU pretenia no substituir Sàez perquè Roger Loppacher –nomenat a proposta de CiU- es mantingués a la presidència ni que fos de forma provisional. 'La paciència governamental té un límit i el Govern ha d'actuar', ha afegit, després d'acusar CiU d'actuar amb 'mala fe, partidisme i abús de confiança'.

El diputat d'ERC Carmel Mòdol ha acusat CiU d'actuar igual que el PP i el PSOE amb el TC, 'exportant una pràctica política que a Madrid deu ser el pa nostre de cada dia'. A més, ha assegurat que van demanar a la federació que proposés candidats, si bé CiU no ho va fer. Pels republicans, CiU està 'instrumentalitzant políticament' la CCMA. Per tot plegat, Mòdol ha demanat a CiU que 'revisi la seva posició'.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
joan fletxa Barcelona
15 d'abril de 2010, 19.57 h

ves.cat/ad~q


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
15 d'abril de 2010, 18.22 h

VERGONYA CAVALLERS, VERGONYA!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 28   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.