directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 11:36 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Rubalcaba enfonsa una mica més el PSC

Avui diu que "No comparteix" la formula del dret a decidir del PSC i aposta per una reforma de la Constitució des del "màxim consens"

Comentaris 7  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

El secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha afirmat aquest dilluns que "no comparteix" la "formula del dret a decidir" que els socialistes catalans han incorporat al seu programa electoral. El líder del PSOE ha afirmat que no està d'acord amb aquesta part del programa electoral malgrat que "en l'essencial estem bàsicament d'acord, que és que Catalunya ha de seguir formant part d'Espanya". Segons Rubalcaba, ja fa temps que la reforma de l'estat autonòmic està sobre la taula i "cal abordar-la" mitjançant una reforma de la Constitució que vagi en la "direcció federal" com, per exemple, amb una reforma del Senat. Amb tot ha apuntat que aquesta reforma s'ha de fer "amb el màxim consens".

Comparteix
   


Etiquetes
Rubalcaba ha fet aquestes manifestacions en una entrevista a Onda Cero després que el PSC hagi aprovat aquest diumenge un programa electoral que incorpora el dret a l'autodeterminació mitjançant una consulta legal. El líder dels socialistes espanyols ha recordat que el PSC i el PSOE "són dos partits diferents" i tenen òrgans de direcció diferents.

"El que a s'està dirimint a Catalunya és si Catalunya se'n va o es queda, si s'independentitza o no, aquest és el debat", ha dit Rubalcaba, "i en aquest debat el PSC està inequívocament com el PSOE en el sí (que es queda a Espanya)" i "en això PSC i PSOE estan plenament d'acord".

Segons Rubalcaba, el debat sobre la consulta legal i el dret a decidir "és una polèmica que està a Catalunya", i el PSOE aposta per una reforma del model de l'estat autonòmic que passi per millorar l'assentament de Catalunya a Espanya perquè la relació "està malament" i "hi ha coses espatllades".

"En aquesta reforma també estem d'acord amb el PSC" però per dur-la a terme caldrà fer-ho "amb consens" i "caldrà parlar amb uns i altres" i "singularment amb el PP", ha dit. En aquest sentit ha lamentat que Mas i Rajoy no s'hagin pogut posar d'acord sobre aquesta qüestió després de governar "junts" durant un any i mig.

Respecte a la situació del seu lideratge després dels resultats a Galícia i Euskadi, Rubalcaba ha admès que la situació per al PSOE és "delicada" i ha afirmat que a l'executiva d'aquest dilluns espera "escoltar" i "arribar a acords". En aquest sentit, ha apuntat que les "veus" dels companys que discrepen amb l'actual direcció del PSOE, com la del president andalús, José Antonio Griñán, s'han de deixar sentir aquest dilluns a l'executiva del partit perquè "el pitjor és que no tanquem aquests debats".

Rubalcaba ha afirmat que "és evident" que els socialistes "no estan recuperant" la confiança dels espanyols, però ha apuntat que cal que els socialistes "deixin de parlar d'ells mateixos" i diguin a la gent quina és la seva alternativa per sortir de la crisi. "Clar que cal canviar i obrir-se", ha dit, però "hem de sortir de la retòrica interna perquè a la gent li importa com sortir de la crisi".

Amb tot, Rubalcaba ha tornat a descartar que hagi pensat en abandonar la secretaria general del PSOE. "Els companys em van votar per un període de quatre anys i jo tinc intenció d'esgotar aquest mandat", ha dit, "i si el meu partit entenc que jo estic capacitat ho seguiré fent", perquè "crec que la direcció que tinc al cap és la correcta" encara que cal "canviar els ritmes" i abordar qüestions com el debat "territorial".
 




COMENTARIS fletxa taronja

item
#7
Pepo fletxa Terrassa
30 d'octubre de 2012, 17.05 h

Gràcies Alfredo!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
30 d'octubre de 2012, 15.52 h

No és creïble que un dirigent polític pugui creure que si s'obre el meló de la constitució no siguin PP-FAES , els jacobins del PSOE i els Bonos els que la reescriguin. Visca la innocència??


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Norbert fletxa Barcelona
30 d'octubre de 2012, 07.43 h

Si el PSC no vol seguir engreixant a UP y D i a Ciudadanus amb votants desertors, faria be de decidir-se a dissoldre el PSC com a tal i donar pas al PSOE federación Nordeste de España.
Total, fora d'en Maragall i Nadal, al PSC nomès ni han Bonos i coroneles Alamans reprimits, com a mínim escombrarien del panorama a l'Anglada a Rivera i posiblement a Rosa Díez.


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Jaume fletxa BarcelonaMolt bé SI
29 d'octubre de 2012, 17.49 h

Pere Navarro treguis la bena dels ulls, respiri a fons, tiris coll avall
una ratafia i foti una cosa al cul al PSOE, que no ens volen be, créguim!.
I no jugui mes amb el mot federalisme i toqui de peus a trerra,
perqué aquesta rara au s' ha extinguit, i,per tant, voste quedará sol
i amb un pam de nas, perqué no trobará,a l' altre banda, cap parella
per ballar aquest xotís fora de temps.-
I, SISPLAU, NO PARLI DE CANVIAR LA CONSTITUCIÓ a favor
de Catalunya, perque, si la toquen, només s... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
JRS fletxa Alt Empordà PPCC !!*!!
29 d'octubre de 2012, 15.52 h

Quina vergonya veure en Navarro proposant un federalisme que si fos possible seria humiliant, supeditat a una legalitat que des 1976 es va fer per impedir la secessió de Catalunya, i veure el BARRUT d'en Rubalcava rebutjant fins i tot aquesta ridícula opció del PSC. Navarro: si llegissis això, que sàpigues que els bons catalans ENS AVERGONYIM DE TU I DE LES TEVES CLAUDICACIONS HUMILIANTS. Fots PENA, Navarro, el teu síndrome d'Estocolm sobrepassa els límits imaginables.


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Lluís fletxa solsona
29 d'octubre de 2012, 12.15 h

Els mentiders del psc/psoe, ja quede poca gent que se'ls cregui, desprès de mes de trenta anys amb el fracas i la mentida del federalisme, encara volen continuar amb el mateix conte, s-ha d'esser molt ruc per continuar votant al psc que el que ofereix , i res es el mateix. i ha mes a Espanya no hi ha ningú que se'ls escolti.


Valora aquest comentari:   votar positiu 19   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Vicenç Ramoneda i Ullar fletxa Sentmenat - (República de Catalunya)
29 d'octubre de 2012, 11.03 h

Entre els del PSOE i ara Rajoy que vol crear un grup de crisi contra l’independentisme català, ( El ministre de Justícia ha rebut la missió de buscar formes legals per evitar un possible referèndum a Catalunya ) qui no ho tingui clar, que és?


Visca la Democràcia!
Visca la llibertat!
Visca la República de Catalunya!


Valora aquest comentari:   votar positiu 17   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.