directe ! a La República. N. 4126. Diumenge, 28 d'abril de 2024 05:18 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

Associacions a favor dels animals recullen firmes perquè es prohibeixi la venda d'animals a la Rambla de Barcelona

L'ordenança municipal prohibeix exhibir animals a la via pública

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant


Associacions a favor dels animals estan recollint firmes perquè es prohibeixi la venda d'animals a la Rambla de Barcelona, on des de fa anys s'hi venen tot tipus d'ocells, hàmsters, conills o fins i tot fures. Per donar suport a la iniciativa de l'Associació Defensa Drets Animals (ADDA), un grup d'activistes d'Anima Naturalis recullen signatures aquests dies en les zones més concorregudes de la ciutat, com la mateixa Rambla o la plaça Sant Jaume. El seu principal argument és l'ordenança municipal, que prohibeix l'exhibició d'animals a la via pública, i demanen a l'Ajuntament i la Generalitat que els amos de parades d'animals la compleixin.
Una desena de membre d'Anima naturalis han recollit firmes aquest dijous a la plaça Sant Jaume, enmig de l'Ajuntament de Barcelona i el Palau de la Generalitat, als que demanen que es compleixi la normativa municipal que prohibeix l'exhibició i venda d'animals al carrer.
recollida signatures animals adda
Comparteix
   


Etiquetes
etiqueta psc
La coordinadora de campanyes d'aquesta associació, Elena Escoda, ha explicat que ja fa uns dies que demanen el suport a ciutadans i turistes per aturar la venda d'animals en aquesta recorreguda via. Segons les seves declaracions, la resposta de la gent és molt bona i els turistes 'se sorprenen que en una ciutat tant moderna com Barcelona es venguin animals d'aquesta manera'.

Tot i la vigència de l'ordenança municipal i els plans de l'Ajuntament per trobar una alternativa als paradistes d'animals d'aquesta zona de Barcelona, encara s'hi vénen tot tipus de bèsties, exposades en petites gàbies, al costat de les parades de flors, els quioscos o les famoses estàtues de la Rambla.

Segons els defensors dels animals, aquest tipus d'exposició pública de les bestioles fomenta la 'compra compulsiva' d'animals de companyia, una compra no prou meditada que pot convertir-se en un abandonament. En aquest sentit, Elena Escoda recorda que l'estat espanyol és el país de la UE on s'abandonen més animals.

A més d'això, l'exposició en les parades de la Rambla comporta un gran estrès per als animals, ja que es tracta d'una de les vies més transitades i visitades de la capital i les bèsties estan envoltades de contaminació acústica i atmosfèrica tant de dia com de nit. En els animals, l'estrès es tradueix en desubicació, por o estranyesa per estar sotmès a un hàbitat que no és el propi de l'espècie.

Les característiques de les parades de la Rambla fan totalment inadequada la tinença de bèsties per les seves dimensions, ja que la majoria ni tan sols arriben als 10 metres quadrats, i perquè les gàbies també són molt petites, de manera que els animalons gairebé no s'hi poden moure.

Fundada l'any 1976, la L'Associació Defensa Drets Animal (ADDA) és la primera ONG de l'Estat dedicada a la defensa i al benestar dels animals en general.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
Joan T fletxa Barcelona
26 d'agost de 2007, 12.32 h

També al Portal de l'Àngel n'hi han d'aquests grups que recullen signatures per defensar diferents peticions molt i molt raonables, donant generosament el seu temps per una causa noble. Animeu-vos a signar, que aquestes persones es mereixen i necessiten tot el suport que els hi puguem donar.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.