directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 10:01 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

Els treballs de l'aeroport d'Alguaire ja fan visible l'eix de la pista

Funcionarà a finals de 2008

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Els primers treballs que s'estan portant a terme al pla d'Alguaire ja fan visible l'eix de la pista central del futur aeroport. Les obres van començar la setmana passada amb la senyalització, prospeccions i els primers moviments de terres. El conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, ha confirmat que al setembre els treballs ja estaran a ple rendiment per fer l'explanació i construcció de la pista, que tindrà una longitud de 2.500 metres i una amplada de 45. L'alcalde d'Alguaire, Antoni Perea, ha comentat que un dels camins principals afectat per les obres, el camí que uneix la població amb el nucli de la Saira, no es tallarà fins que no hi hagi una via alternativa.
La pista principal, ara de sorra / ACN
La pista principal, ara de sorra / ACN

Comparteix
   


Etiquetes
Actualment a la zona que ocuparà el futur aeroport de Lleida-Alguaire ja s'hi pot veure un talús de centenars de metres de llarg que segueix les estaques que marquen l'eix de la pista central. Una màquina excavadora neteja els terrenys que després s'hauran d’asfaltar i apila la terra vegetal -la que hi ha a uns 40-50 centímetres de profunditat- que serà reaprofitada.

El gruix de les màquines i camions es traslladarà a la zona d'obres al setembre, quan han de començar els moviments de terres més importants. L'alcalde d'Alguaire ha explicat que en aquests moments el punt d'inici de la futura pista se situa en uns terrenys més elevats que els de la part final i, per tant, abans de res s'ha de garantir que la pista quedi totalment plana. Això comportarà el desplaçament de fins a 2,5 milions de metres cúbics de terra. Paral·lelament una altra màquina continua les prospeccions per comprovar el tipus de sòl de la zona.

La pista central passarà pel mig del camí que uneix Alguaire i el nucli de la Saira d'Almacelles, una via que dóna accés també a explotacions i finques agrícoles que quedaran a l'altra banda de l'aeroport. Perea ha afirmat que tenen el compromís de l'empresa pública Gisa i de les firmes adjudicatàries de no tallar el camí de la Saira fins que no hi hagi una via alternativa pel camí perimetral de l'aeroport. El camí perimetral enllaçarà amb l'actual camí d'Almacelles.

La Unió Temporal d'Empreses (UTE) formada per Dragados i Obrum es va adjudicar al mes passat la primera fase de les obres de l'aeroport per trenta milions d'euros. El termini per fer la pista i l'àrea de moviment dels avions és de catorze mesos. La intenció del Govern és inaugurar la infraestructura a finals de l'any que ve.

D'altra banda, Gisa també ha adjudicat a principis d'aquest mes la torre de control i la licitat la segona fase de les obres que inclou la construcció d'una terminal provisional i els edificis annexos. L'empresa que gestioni l'aeroport haurà de construir una altra terminal.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
carme fletxa mallorca
15 d'abril de 2009, 01.53 h

m'agradaria sebre quan es posara en funcionament l'aeroport de lleida, tenc familia als pirineus i visc a mallorca, per tant magradaria sebre quan es posara en funcionament, per poder anar-hi mes cops.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.