directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 22:33 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

La CNE no dictaminarà els responsables de l'apagada fins a mitjans de setembre

Un mes després de la catàstrofe, demana més informació a REE i Endesa

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El Consell d'Administració de la Comissió Nacional de l'Energia (CNE) no podrà decidir aquest dijous la responsabilitat de l'apagada de Barcelona perquè no té tota la informació que havia demanat a Red Eléctrica Espanyola (REE) i Endesa i, per tant, insta les companyies a enviar tota la informació que necessita, segons ha avançat l'organisme regulador. Aquesta falta de documentació farà que la CNE no depuri responsabilitats pels incidents que van deixar sense llum 350.000 abonats fins a mitjan setembre.
generador apagada grup electrògen
Un dels generadors, que malauradament s'estan integrant al paisatge barceloní / ACN

Comparteix
   


Etiquetes
El Consell d'Administració de la Comissió Nacional de l'Energia en la seva sessió deliberant d'avui dijous ha analitzat la informació remesa per Endesa i Red Eléctrica de España en relació a l'incident del passat 23 de juliol que va afectar el subministrament elèctric de Barcelona.

La CNE ha fet una anàlisi preliminar de la documentació aportada per les companyies, i d'aquí ha sorgit la necessitat de demanar informació addicional per completar el contingut del informe que finalment elabori aquesta Comissió.

L'organisme regulador demana més detalls sobre aspectes com els resultats de l'anàlisi del cable de 110 kV que es va trencar i que, en caure sobre el parc de 220kV de la subestació de Maragall, va provocar l'inici del incident, detalls constructius de la línia subterrània de 220kv entre les subestacions de Collblanc i Badalona i informes pericials sobre la investigació del incendi en la subestació de Maragall.

La CNE també necessita una ampliació de les dades sobre els registres de les actuacions de les proteccions de les subestacions de 220kV afectades per l'incident, relació i interpretació detallada de les incidències del sistema de 220kV de l'àrea de Barcelona des de juliol del 2007 i la seva possible afectació amb l'apagada i previsió de la data quan s'espera que retorni el servei del parc de 220kV de la subestació de Margall.

D'altra banda, el Consell d'Administració ha revisat també el contingut i fins on pot arribar l'informe que finalment elabori la Comissió i ha anunciat que aquest document contindrà els següents punts: la causa del trencament i caiguda del conductor de 110kv sobre el parc de 220kv de Collblanc; estat de les carregues de la xarxa en la situació prèvia a l'incident i de les instal·lacions afectades; dotació i comportament de les proteccions; valoració sobre l'origen de l'incendi en la subestació de Maragall; valoració sobre la cobertura de la contingència de la caiguda total de l'alimentació des del transport a una subestació de distribució; i per últim, conclusions i recomanacions.

La Comissió dóna 10 dies de termini a Red Eléctrica de España i Endesa per aportar la informació sol·licitada per l'organisme. Una vegada la CNE conclogui l'informe que ha de fer es decidirà si s'imposen multes i es marcarà qui les hauria de pagar.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
23 d'agost de 2007, 19.43 h

La culpa va ser del ajudant del pintor que va pintar la caixa del camió que tranportave material. Salut i Republica


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.