directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 23:20 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

Les pluges no han augmentat les reserves dels embassaments però ajuden a estalviar aigua, segons Baltasar

Les pluges estalvien aigua perquè no s'ha de regar

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Les abundants pluges caigudes aquests dies arreu del país no han afectat pràcticament les reserves dels embassaments catalans, però han tingut altres efectes positius per a la natura. Segons el conseller de Medi Ambient i Habitatge, Francesc Baltasar, aquestes pluges han evitat que s'hagués de desembassar aigua per regar, a més de mantenir un nivell d'humitat que permet mantenir el baix índex d'incendis que s'està registrant aquest estiu a Catalunya.
francesc baltasar icv
Francesc Baltasar a Prada de Conflent / ACN

Comparteix
   


Etiquetes
El conseller de Medi Ambient i Habitatge, Francesc Baltasar, ha participat aquest dijous a la Universitat Catalana d'Estiu (UCE), on ha parlat sobre el canvi climàtic. Baltasar ha comentat que el fred i les pluges dels últims dies, poc habituals a l'agost, no poden atribuir-se al canvi climàtic. De fet, el conseller ha aclarit que les temperatures d'enguany semblen baixes respecte als 5 últims estius però entren dins la tendència normal si es comparen amb les dades dels últims 25 anys.

Així, per exemple, la temperatura mitjana registrada a l'Observatori Fabra de Barcelona ha estat de 22,1 graus, només 8 dècimes per sota de la mitjana d'aquest mes si es compara amb una seqüència llarga d'anys. En canvi, les precipitacions mitjanes d'aquest observatori, 89,5 mil·límetres aquest mes, suposen gairebé el doble de la mitja habitual a l'agost.

Baltasar ha destacat que, 'tot i que mai plou a gust de tothom', aquestes abundants pluges han tingut efectes positius per a Catalunya. El conseller ha reconegut que no han produït aportacions importants d'aigua als embasaments, però almenys han permès un important estalvi ja que no s'ha hagut de regar. A més, ha destacat, ha permès garantir el cabdal ecològic en trams de rius que sovint registren mancances.

El conseller ha recordat també que la baixada de les temperatures ha permès gaudir d'un 'ambient molt menys extrem' que, a més de reduir el risc d'incendis, ha evitat als ciutadans els riscos per a la salut i les molèsties de les tres onades de calor registrades en els últims sis anys.

Segons Baltasar, la conselleria confia que les pluges de tardor consolidin les reserves actuals i no es produeixi en els pròxims mesos cap situació límit que obligui a restringir el subministrament d'aigua als ciutadans.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
Joan T fletxa Catalunya
25 d'agost de 2007, 21.26 h

La importància d'aquest problema serà enorme. Les conseqüències, aterridores.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Ousplens fletxa Montsià
25 d'agost de 2007, 01.42 h

Seguim, seguim "creixent", perquè sí i sense previsió.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Jordi fletxa Manresa
24 d'agost de 2007, 15.52 h

En comptes de mirar de cercar solucions a la manca crònica d'aigua a Catalunya, es neguen a fer cap mena d'infraestructura hídrica, i ens amenacen contínuament amb restriccions d'aigua.
Aquest neocomunistes pijoprogres és la pitjor xusma que existeix, i ens farà tornar al segle 19. Cal acabar amb el tripartit com més aviat millor, si no, aviat això semblarà el 3er món.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.