directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 06:47 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Cultura doble fletxa

La millor diada castellera de tots els temps!

Els Castellers de Vilafranca tornen a superar-se i assoleixen la millor actuació amb una exhibició només al seu abast

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 8 vots )
carregant Carregant

@aletadirecte.- La diada de Tots Sants dels Castellers de Vilafranca torna a regalar una actuació memorable, la millor que s'ha assolit mai en els més de 210 anys d'història del fet casteller. Tot i no assolir completar la torre de 9 amb folre, els verds s'apunten per segona vegada consecutiva el 4de9 sense folre, el primer  7de9 amb folre de la història i el pilar de 8 amb folre i manilles.
La canalla dels Castellers de Vilafranca celebrant que han descarregat el 7 de 9 amb folre.
La canalla dels Castellers de Vilafranca celebrant que han descarregat el 7 de 9 amb folre.
© @acn


L'enxaneta dels Castellers de Vilafranca fent l'aleta a un inèdit 7 de 9 amb folre durant la diada de Tots Sants.
L'enxaneta dels Castellers de Vilafranca fent l'aleta a un inèdit 7 de 9 amb folre durant la diada de Tots Sants.
© @acn


L'intent desmuntat de 5 de 9 dels Xiquets de Tarragona.
L'intent desmuntat de 5 de 9 dels Xiquets de Tarragona.
© @acn


El 2 de 9 dels Capgrossos de Mataró, que no han aconseguit descarregar.
El 2 de 9 dels Capgrossos de Mataró, que no han aconseguit descarregar.
© @acn


El pilar de 8 dels Castellers de Vilafranca.
El pilar de 8 dels Castellers de Vilafranca.
© @acn

Comparteix
   


Etiquetes
Fantàstic. D'un altre planeta!

Els Castellers de Vilafranca tornen a escriure una nova pàgina d'or a l'aconseguir la millor diada de la història. Els verds han arrancat apostant fort per la torre de 9 amb folre demostrant sobradament que era el gran objectiu de la jornada. La colossal construcció ha pujat amb les habituals oscil·lacions i alguns problemes al folre que han anat corregint. Un dels pitjors moments ha arribat just abans de la passada de l'enxaneta i quan aquesta ha dibuixat l'aleta semblava guanyar estabilitat, fins hi tot ha donat temps per inciar la baixada de la canalla. Ja havia avisat de perill i una insalvable rebregada ha acabat emportant-se la construcció . Cares de resignació d'una colla que tenia tota la confiança dipositada en la que es considera el castell més difícil de tots. Tot i així, aquesta és la tercera torre de 9 amb folre que coronen, ningú més ho ha aconseguit. 

Lluny d'arronsar-se els vilafranquins han anat a per un altre dels castells límit; el 4de9 sense folre. El castell ha mostrat molt bona execució fins a coronar-se,  però a partir d'aleshores s'ha complicat pels pisos inferiors, i que ha repercutit al pis de quints, que ha quedat obert en excés, tot i així no s'ha deformat i fins hi tot l'han resolt amb gran domini fins a descarregar-lo. L'èxit dels penedesencs tornava a repetir-se per segona vegada consecutiva en menys d'un mes, just en el dia que es complien 10 anys del primer que van carregar. 

La plaça esclatava eufòrica però encara quedava lloc per més celebracions amb un castell inèdit i de dimensió desconeguda: el 7de9 amb folre. El 7 ha pujat sense massa problemes, molt ben defensat pels homes d'un folre extens i controlat per dalt, sobretot per la pèrdua de mides d'una de les sisens de l'estructura del 3, que se separava perillosament de la rengla. Tret d'aquest petit detall, solvència total d'un castell que ahir es va veure per primera vegada. Per acabar de rematar l'exhibició s'han acomiadat amb el  pilar de 8 amb folre i manilles, molt ràpid fins a coronar-se i èpica defensa del seu quart durant la baixada que ha servit per  evitar la pèrdua del pilar. Tota una demostració de domini en diferents estructures dels vilafranquins que ahir en pròpia plaça signaven la millor actuació castellera de tots els temps. De fet, les 10 millors actuacions, també  son de la seva propietat.

Torre de 9 amb folre i manilles dels Capgrossos de Mataró

Amb el 3 i 4 de 9 amb folre descarregats en primera i segona ronda,  els Capgrossos de Mataró han anat de cara a la torre de 9 amb folre i manilles just en l'indret on van descarregar-la per primera i única vegada. Com al Concurs, han necessitat treballar de valent per coronar l'estructura i.quan ja baixava l'enxaneta ha acabat trencant-se pel pis de sisens quan ha havien fet el més difícil. Aquesta és la quarta torre de 9 enmanillada dels de Mataró, la segona d'enguany. Els Capgrossos van guanyant experiència en aquest castell i ja es troben més còmodes a nivell de folre i manilles. Després de la caiguda han descartat el pilar de 7 amb folre que portaven en cartera.

Els Xiquets de Tarragona havien intensificat els seus assajos en les darreres setmanes amb l'objectiu d'intentar per primera vegada el 5de9 amb folre, el primer atac a un castell de la gamma extra pels tarragonins. Amb problemes sobretot a la rengla de l'estructura del tres la canalla no l'ha vist clar i l'han desmuntat amb pis dels sisens col·locat i els dosos a punt de fer la seva entrada. Un intent molt seriós dels matalassers, que els ha d'esperonar per tornar-hi la temporada vinent. Previament havien completat el 3de9 amb folre i feien el mateix amb el 4de9 folrat, castells que només havien coronat en el passat Concurs. Han acabat l'excel·lent actuació amb un segur 5de8. Aquesta és la quarta tripleta màgica descarregada de la seva història i la segona consecutiva a la diada vilafranquina de Tots Sants

Els Castellers de Sants han començat clavant un bonic 5de8, el sisè de la temporada. Aquest castell donava pas al 3de9 amb folre, que com al Concurs de Castells els ha quedat en carregat. Execució un pèl lenta i molt treballada al pis de terços han afectat al castell. Per acabar han tornat a descarregar el 7de8. Els de Sants tenen una nova oportunitat per portar castells de 9 a la diada dels Minyons de Terrassa, el proper 18 de novembre. 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
JOSEP MARIA fletxa Barcelona
3 de novembre de 2012, 12.35 h

La vostra dedicació i esforç són una mostra més de la grandesa de la cultura catalana. Això sí que culturalment es pot considerar una "festa nacional" i no la que celebra un país veí en la qual s'assassinen animals indefensos.
Endavant castellers i gràcies!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.