directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 17:06 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Dimiteix l'alcalde del PP d'Aitona i es proclama un nou primer edil d'ERC

La decisió ha estat presa unilateralment, sense informar-ne a la direcció popular

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

L'alcalde d'Aitona del PP, Jordi Quer, ha presentat aquest dijous la seva dimissió per discrepàncies amb els seus socis de govern de CiU. En un ple extraordinari  convocat a les quatre de la tarda s'ha proclamat alcalde el republicà Pau Blanco, com a candidat de la llista més votada. El Partit Popular de Catalunya ha emès una nota on lamenta que Jordi Quer hagi pres 'de manera unilateral' la decisió de dimitir com a alcalde d'Aitona. Durant la legislatura passada el govern municipal estava format per ERC i PP, que van arribar a un pacte i es van repartir l'alcaldia. Després del 27 de maig, els dos edils del PP van optar per pactar amb els quatre de CiU però aquest govern només ha durat dos mesos.
El fins aquest dijous alcalde d'Aitona ha explicat que ha pres la decisió perquè considera que els regidors de CiU no han respectat el pacte que es va signar a l'inici d'aquest mandat. Segons Quer, les divergències amb els seus socis havien arribat fins i tot a convertir-se en amenaces i ha deixat clar que 'jo per aquí no hi passo'. 'No hi ha hagut mai confiança amb l'alcalde, un regidor de CiU m'ha desautoritzat públicament i això no es pot admetre', afegeix. El cap de llista de PP ha assegurat que ha deixat un marge de temps per comprovar si la situació es podia reconduir però 'ha estat un cúmul de circumstàncies que no han millorat, al contrari, s'han anat degradant i al final he optat per dimitir'.

Jordi Quer s'ha abstingut en la votació per elegir el nou alcalde i això ha propiciat que Pau Blanco, d'ERC, hagi estat proclamat nou alcalde. L'altre edil del PP, Jaume Ízcara, ha votat la candidata de CiU, Maria Rosa Pujol. ERC i CiU tenen quatre regidors cadascú al consistori d'Aitona. El PP en té dos i PSC un.

Quer ha afirmat que 'com que no he aconseguit un govern d'unitat vull estar una bona temporada a l'oposició i donaré suport a les accions del govern que consideri beneficioses pel poble'. Per tant, de moment no es planteja, diu, entrar en un equip de govern amb ERC i el representant del PSC.

D'altra banda, el cap de llista del PP a Aitona ha explicat que ja ha comunicat els motius de la seva decisió al secretari general del PPC, Rafael Luna. Segons Quer, a Luna no li ha agradat que li hagi comentat 'massa tard' però confia que 'se'n facin al càrrec que a l'estar de vacances les coses s'han hagut de fer així'.

Per la seva banda, el secretari d'Organització i coordinador de campanya del PPC, Xavier García Albiol, ha assegurat que Jordi Quer 'ha pres de manera unilateral la decisió de dimitir com a alcalde d'Aitona, sense que aquesta fos comunicada ni consultada amb la direcció del PPC'.

Així mateix, García Albiol ha assenyalat que 'conceptualment és difícil d'entendre que un regidor del PPC possibiliti, amb la seva abstenció, l'elecció d'un alcalde d'ERC' i la formació d'un nou equip de govern amb el PSC.

Segons ha explicat Garcia Albiol, Quer podria haver renunciat a la alcaldia després que els regidors de CiU, amb els que mantenia un pacte de govern, li haguessin retirat el seu suport.

Davant aquests fets, el secretari d'Organització del PPC ha anunciat que Jordi Quer, juntament amb l'altre regidor del PPC al municipi, ha estat convocat el proper dilluns a una reunió amb la direcció del PPC, per tal que expliquin els motius que l'han portat a presentar la seva dimissió.

Per la seva banda, el nou alcalde d'Aitona ha dit que buscarà el consens per tirar endavant l'acció del govern. Blanco ha reconegut que tothom sabia que la relació entre PP i CiU no era bona però que tot plegat hagi passat tant de pressa 'no s'ho esperava ningú'.



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.