directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 07:11 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Maragall diu que l'Estatut no resoldrà el dèficit d'infraestructures i caldrà buscar finançament "on sigui"

Defensa el model dels peatges, és a dir, pagar-ho nosaltres

Comentaris 6  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

L'expresident de la Generalitat, Pasqual Maragall, ha advertit que l'Estatut no pot arreglar els problemes d'infraestructures de Catalunya, perquè 'dóna més competències i diners però no pot fer carreteres'. Per Maragall, els catalans són prou 'espavilats' com per no haver d'esperar el finançament de l'estat sinó anar a buscar-lo 'on sigui', suggerint que tornarem a construir-nos les infraestructures nosaltres mateixos a través de l'empresa privada, creant encara més peatges. Maragall ha recordat a la Universitat Catalana d'Estiu que els primers túnels del país es van fer amb peatges perquè no hi havia diners estatals. Pel que fa a la construcció de l'Euroregió, l'expresident socialista ha advocat per buscar finançament a Europa però també de la iniciativa privada, especialment de les caixes d'estalvis i les institucions culturals. Maragall veu l'Euroregió com "el que fa uns anys s'anomenava Països Catalans", però amb aquesta nomenclatura creu que s'eviten conflictes polítics.
pasqual maragall psc
Pasqual Maragall, en un acte recent / ACN

Comparteix
   


Etiquetes
etiqueta erc
Maragall ha participat aquest divendres en una taula rodona sobre el futur de l'Euroregió, en el marc de la Universitat Catalana d'Estiu (UCE) que aquests dies se celebra a Prada de Conflent. L'expresident de la Generalitat ha explicat que 'el gran repte de Catalunya' és cultural però 'sobretot infraestructural'. Maragall ha reconegut que l'Estatut, tot i atorgar més competències i finançament, no pot 'solucionar' aquests problemes d'infraestructures, i ha apostat per buscar altres vies de finançament.

'Com que som espavilats –ha argumentat Maragall-, hauríem de buscar les maneres de finançar, no esperar massa que les coses arribin i sigui l'estat qui aprovi no sé quin pressupost, sinó anar a buscar els diners sigui a Europa o sigui al sector privat'.

En aquest sentit, Maragall ha recordat que els primers túnels que es van fer a Catalunya es van finançar gràcies als peatges perquè no hi havia disponibles diners de l'estat. 'Arribarà un moment que estaran amortitzats i ja no pagarà ningú, o els peatges serviran per pagar uns altres túnels', ha destacat l'expresident, sense saber, és clar, què opinen les concessionàries d'aquesta amortització.

El futur de l'Euroregió


Maragall ha tornat a portar aquest divendres a Prada el seu discurs més europeista per parlar del futur de l'Euroregió. L'expresident de la Generalitat ha recordat que l'Euroregió 'és el nom que ara convé al que fa uns anys s'anomenava Països Catalans'. Segons Maragall, el de 'Països Catalans' era un nom més adient 'als nostres sentiments', però ha subratllat que anomenar-lo Euroregió permet treballar per l'avenç d'aquest territori evitant conflictes polítics.

La recepta de Maragall per avançar en la construcció de l'Euroregió passa per millorar les infraestructures d'aquest territori, incloent-hi les línies franceses del TGV i les línies per a mercaderies fins als ports de Barcelona i Tarragona. Maragall ha destacat que en la pròxima cimera francoespanyola es podrà constatar fins a quin punt els dos estats estan disposats a contribuir en aquest objectiu.

Per Maragall, el futur de l'Euroregió implica també apostar per les grans empreses d'aquest territori, especialment Airbus, 'perquè si no hi ha una indústria potent no anem enlloc'.

L'exlíder socialista ha apostat, a més, per mobilitzar recursos privats per a l'Euroregió, i en aquest sentit ha advocat per adreçar-se a les caixes d'estalvis, com 'la Caixa', i institucions culturals com els museus MACBA i MNAC, que al seu parer estarien predisposades a col·laborar amb el projecte euromediterrani.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#6
Alguri fletxa Episko
26 d'agost de 2007, 17.43 h

El Palau de la Generalitat, pel que fa, podria penjar el cartell de "tancat per ineptitud".


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
esteve fletxa Lliçá d'Amunt
26 d'agost de 2007, 17.41 h

Jo, com l'Antoni tambè n'estic fart.
¿Com podríem fer possible d'enviar els Maragall , Montilla ,Mas, Duran, Puigcercós, Puig, Carod i la resta de politics inútils a un forat d'on no poguessin tornar???
¡¡Quina pena de país per culpa d'aquests galifardeus...!!!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Jordi fletxa Sta. Cristina d'Aro
26 d'agost de 2007, 12.57 h

De vegades m'entra el dubte de si eren veritat aquelles manifestacions que va fer el president de la Junta de Múrcia (o com se'n digui), per les que afirmava que en Maragall sempre anava pitofi.
Perquè amb les declaracions que ha fet en Maragall, hauré de creure que aquest home, o no està ben centrat, o realment inclina molt el colze, tal com deia el president de la junta murciana.
Em solidaritzo amb el què diuen els comentaris anteriors.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Jordi fletxa bcn
26 d'agost de 2007, 03.00 h

Coincideixo amb els comentaris anteriors. O sigui que els catalans hem de pagar les infraestructures dels castellans i després les nostres? Aquest estatut no val res, i això no demostra sino el fracàs de tota la nostra classe política que han resultat ser poc més que una colla de sapastres que s´han col·locat a la política per medrar. En Maragall ha demostrat que no té dignitat i que ha estat un president pèssim. Dimissions per tothom! N´estic fart de Maragall, Montilla, Carod, Puigce... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Ousplens fletxa Montsià
25 d'agost de 2007, 01.19 h

"No me diga", Sr. Maragall. I els impostos, per què hòsties es paguen? Són tots calcats, coincideixo de ple amb el sr. Antoni Casas, fins i tot amb les errates: porjecte mediterrani? PORCjecte Mediterrani!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
24 d'agost de 2007, 15.01 h

Estic fins als coll.......... del Maragall,Montilla,Mas, Duran, Puigcercos,Puig i la resta de mentiders que no tenen el minim sentit de la vergonya............No es aquest Maragall el que deia que el actual Estatut permeteria desenvoloparse a Catalunya i sortir del estancament?¿ no era segons ell la creació de ciutadans pel canvi un revulsiu de la societat catalana?¿ Ara el porjecte Meditarrani? i ell fen de Cap esclar.¿Quan tindrem el collons els ciutadans de a peu de foragitá aquesta nafr... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.