directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 27 d'abril de 2024 02:08 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

Set de cada deu usuaris dels serveis socials de Barcelona són dones

42.000 barcelonins utilitzen els serveis

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant


Set de cada deu usuaris dels serveis socials de Barcelona són dones, segons el perfil de l'enquesta que l'Ajuntament ha fet a un miler de persones. Tot i això, l'alcalde accidental de la ciutat, Ricard Gomà, ha ressaltat que, des del 2000, ha augmentat lleugerament el nombre d'homes usuaris. Si fa set anys el 27% de beneficiaris eren homes, ara ja representen el 30,1%. La diversificació dels perceptors també s'ha notat en l'ampliació de les franges d'edat, amb l'augment d'usuaris més joves, provocant que un de cada tres tingui entre 35 i 44 anys. L'augment de la immigració també té efecte en les ajudes socials, ja que el 26% dels usuaris són d'origen estranger i de 34 nacionalitats diferents.
serveis socials
Comparteix
   


Etiquetes
Uns 42.000 barcelonins fan ús dels serveis socials per cobrir les necessitats bàsiques i la majoria són dones, tal com confirma l'enquesta feta als usuaris amb l'objectiu de conèixer el nivell de satisfacció de l'atenció rebuda i detectar els aspectes millorables. El regidor de Benestar Social i alcalde accidental, Ricard Gomà, ha presentat aquest divendres en el nou centre de serveis socials de Fort Pienc els resultats,ç de l'enquesta, que indiquen un grau de satisfacció elevat i una 'diversificació' dels perceptors d'aquest tipus d'ajudes. Fa uns anys, hi havia un patró més unificat de persones en situació d'exclusió o pobresa, segons comenta Gomà, però actualment les dificultats econòmiques afecten un ventall més ampli de població i les edats dels perceptors s'han diversificat en 'tots els indicadors de benestar social'.

 El regidor de Benestar Social ha manifestat la 'preocupació' de l'Ajuntament per aquesta varietat de persones que viuen en situació de pobresa i en risc d'exclusió social, però l'ha atribuït al creixement i a la major 'complexitat' de la capital catalana. L'edat mitjana dels usuaris és de 50 anys, però ha crescut el nombre de sol·licitants més joves, d'edats compreses entre els 35 i 44 anys, així com de les persones de més de 45 anys que s'adrecen a un centre de serveis socials. A banda de ser uns serveis més utilitzats per dones, aquestes també en tenen necessitat quan són més joves. La meitat dels homes entrevistats té més de 54 anys, mentre que en el cas de les dones aquest percentatge es redueix fins al 39%.

Al mateix ritme que creix la població immigrant, també augmenta la proporció d'estrangers que es dirigeixen als centres de serveis socials. Fa set anys, representaven el 17% dels perceptors dels serveis i ara ja són el 26%. Dins d'aquest col·lectiu, que comprèn 34 nacionalitats diferents, també hi ha una major presència de dones. En el darrer any, els serveis més utilitzats han estat els d'atenció i tractament amb un professional, que han rebut un 58,8% d'usuaris; els d'orientació i tramitació d'ajuts econòmics o recursos, amb un 38,8% de beneficiaris; els serveis d'informació i orientació general, amb un 20% de les consultes.

En menor mesura, entre el 5% i el 10% dels casos, s'han utilitzat els serveis d'orientació i informació de dones, d'assessorament jurídic, assessorament psicològic, orientació per a infants i joves o per a gent gran. Per la limitació pròpia del sistema, la teleassistència o l'ajuda a domicili són utilitzats per un 6,5% i un 9,8%, respectivament, dels usuaris.

Tot i que la majoria d'usuaris estan satisfets amb l'atenció rebuda i valoren molt bé la feina dels professionals, sobretot per l'amabilitat, i els ajuts i recursos rebuts, un dels aspectes pitjor considerats és la lentitud en la gestió del procés i l'atenció.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
Alguri fletxa Episko
26 d'agost de 2007, 18.16 h

Catalunya és solidària i oberta a tothom. Ja no venen els immigrants tan sols a treballar sinó a menjar la sopa dels serveis socials. Si volem això, benvingut el món a Catalunya -obrim les portes-, i que el Govern lluexi sota la corbata, com el Barça amb Unicef, les sigles de l'ONU. Però, realment controlem la immigració? No serà que del mestisatge -tan cultural, com diuen alguns-, en sortirà una nova Calcuta als carrers de Barcelona? Només cal veure a Barcelona, com conviuen pobres i... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.