directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 02:06 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

Un de cada sis catalans viu per sota del llindar de la pobresa

Les dones tenen més risc de patir-la

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

La taxa de risc de pobresa a Catalunya se situa en el 17,2%, cosa que vol dir que gairebé un de cada sis habitants es troba en aquesta situació, segons recull la darrera edició de la 'Memòria Socioeconòmica i Laboral de Catalunya' que publica el Consell de Treball Econòmic i Social de Catalunya (CTESC). La definició de la pobresa indica que és aquella persona que rep menys de 7.470 euros l'any. Aquest índex de la pobresa, quan fa referència a les persones més grans de 65 anys, és dispara fins el 32,4% de les dones i el 24% per als homes.
pobresa nen
Comparteix
   


Etiquetes
La memòria indica que si bé les dones tenen un major risc de patir situacions de pobresa en totes les edats, són les dones més grans de 65 anys les que estan més exposades a la pobresa respecte als homes del mateix tram d'edat.

Atenent al gènere i l'edat, s'observa que el risc de pobresa afecta més les dones. De fet, el llindar de la pobresa femenina arriba al 18,4% de les dones, mentre que aquest índex per als homes és del 16%. La diferència més gran entre sexes es troba entre les persones més grans de 65 anys, en que el 32,4% de les dones es troben en situació de pobresa, front al 24% dels homes.

Pel que fa a la composició de la llar, les persones més vulnerables a patir situacions de pobresa són les que viuen soles, que són el 38,7% del col•lectiu femení. La situació s'agreuja quan la persona que viu sola és més gran de 65 anys, arribant l'índex de pobresa al 55,7%, cosa que vol dir que una de cada dues persones més grans de 65 anys que viuen soles està en el llindar de la pobresa, segons informa la memòria del CTESC.

D'altra banda, el 36,4% de les persones que viuen en llars monoparentals es troben en situació de risc. La taxa més baixa, el 9,2%, se situa a les llars formades per dos adults menors de 65 anys sense fills dependents. Si un d'aquests adults és una persona més gran de 65 anys la taxa s'eleva fins al 27,9%.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
LA BESCAMBRA fletxa SANTA EULALIA DE RONSANA
27 d'agost de 2007, 18.22 h

Amb aquest estudi queda clar que la majoria dels jubilats de la vuitena
potencia mundial son pobres.Tranquils, els nostres politcs hi posaràn remei
alcaldes, ( Corbacho-alcalde + diputat PSC),presidents de diputacions(Vilert
president de diputacio de Girona d'ERC)i ja no parlem dels de dreta i centre dreta.
Vivim en un pais de MANGANTS!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
PERE BATLLE fletxa TOMBEBOEUF França
27 d'agost de 2007, 15.36 h

Segur que com sempre no han comptat els separats que restant la pensio que paguen del seu salari es queden molt per sota dels 7000 al any. Jo abans de marxar estava amb 28000 bruts al any que amb la pensio eren uns 600-400 nets al mes deprés de la pensio.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Alguri fletxa Episko
26 d'agost de 2007, 17.18 h

Ja ho veieu: Catalunya (en teoria), havia de ser rica i plena, i l'economia (en teoria) representa que creix amb un PIB per sobre de la mitjana europea, però ¿això és real? Altrava vegada ens enganyen els de sempre: guanyen les empreses (bancs i immobiliàries) quan la població perd poder adquisitiu. I, després, el que ens fa falta, hem de donar-ho a Espanya. Ja ens està bé per voler "catalanitzar" Espanya (oi, Pujol?). Hem perdut bous i esquelles.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
26 d'agost de 2007, 12.11 h

Doncs seguim augmentant la població amb entusiasme, en lloc de reduir-la a la meitat, que és el que s'hauria de fer, i veureu el percentatge d'aquí a res.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.