directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 23 d'abril de 2024 13:53 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Consultes independentistes doble fletxa

Personalitats gironines donen suport al manifest a favor de les consultes per la independència

Un centenar de persones es van aplegar ahir a la Casa de Cultura per la lectura del document

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

Prop d'un centenar de personatges vinculats al món cultural, polític i associatiu gironí van presentar ahir al vespre un manifest de suport a la consulta popular sobre la independència que se celebrarà el proper 25 d'abril a Girona, Salt, Sarrià i altres municipis de l'àrea metropolitana. L'acte, que va tenir lloc a l'auditori Josep Viader de la Casa de Cultura hi van ser present el llibreter Guillem Terribas, el productor i director del festival 'Temporada Alta' Salvador Sunyer i el catedràtic de filosofia Josep-Maria Terricabras. Amb aquest acte comença un període d'adhesions que culminarà el proper 23 d'abril, diada de Sant Jordi.

adhesions, manifest, girona, decideix, consulta
Acte de presentació del manifest de Girona Decideix.

Comparteix
   


Etiquetes
El manifest que ahir es va presentar defensa i aposta per les consultes per a la independència del proper 25 d'abril de forma clara i directe. Segons els redactors del text, la consulta 'constitueix un exercici de participació i mobilització ciutadana significatiu i sense precedents; una mostra de la vitalitat i l’energia de la societat civil gironina i catalana, que cal preservar i enfortir. No només això, en el seu segon punt argumenta que aquesta 'és una iniciativa basada en un inequívoc esperit cívic i pacífic, i que té per objecte preguntar l’opinió al conjunt de la ciutadania sobre una qüestió d’interès general, sense imposicions de cap tipus i de manera oberta i democràtica. Finalment, el manifest el qual ja s'hi han adherit importants personalitats del panorama cultural, polític i social de la demarcació incideix que aquesta iniciativa 'parteix del reconeixement que el poble català ha de poder decidir de forma lliure i sobirana el seu propi futur, en l’exercici del dret reconegut internacionalment a tots els pobles del món'.


Entre algunes de les persones que ja s'han adherit al text en destaquen Cristina Alsina, Quim Ayats, Assumpció Cantalozella, Cristina Cervià, Xavier Cortadellas, Josep Domenech, Josep Mª Fonalleras, Xavi Fortuny, Emili Gispert, Jordi Llavina, Gerard Lopez, Jordi Martinoy, Joan Miró, Joan Olòriz, Jordi Prats, Mª Mercè Roca, Jordi Roche, Carles Sala, Benet Salellas, Salvador Sunyer, Guillem Terribas, Josep Mª Terricabras, Dolors Vidal i Pere Hosta, entr d'altres.

Amb tot, ahir van ser presents a la lectura del manifest Jordi Martinoy (Delegat del Govern), Enric Vilert (President de la Diputació), Josep Sagué (Delegat d'Esports), David Mascort (Delegat de Turisme), Cristina Alsina (Presidenta del Consell Comarcal del Gironès), Jordi Roca (Celler de Can Roca), Salvador Capdevila (Degà Col·legi Advocats), Javi Salamero (Girona FC), Josep M. Fonolleras (periodista i escriptor), Salvador Sunyer (exalcalde de Salt), Carles Monguilod (advocat), Jordi Pons (Director Museu del Cinema), Jordi Navarro (CUP-Girona) i Joan Escuder (GEiEG).





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.