directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 12:01 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Els hereus del franquisme ens acusen de nazis

El diari de J M.Lara compara la Catalunya d’avui amb l’Alemanya d’entreguerres i el moviment independentista amb el nacionalisme populista de Hitler.

Comentaris 23  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 10 vots )
carregant Carregant

Seguint les passes del PP d’ahir titllant Mas de fer un discurs totalitarista, La Razón avui va més enllà i posa dins el sac del nazisme tot el moviment independentista de Catalunya. “No és res de nou que els separatistes es dediquin a atiar supòsits greuges o imaginaris espolis fiscals, però és en època de crisi i de penúria quan troben més ressò en la població. Precisament en una situació així es va gestar en l'Alemanya d'entreguerres un nacionalisme populista el resultat final, amb Hitler al capdavant, és de tots conegut” diu a l’editorial d’avui. Quan la dreta ultranacionalista hereva de Franco veu en l’exercici de la democràcia nazisme, el món ha d’entendre Catalunya.

Comparteix
   


Etiquetes
Les Conxorxes amb la FAES per desqualificar Catalunya
 
Diu l’editorial de La Razón que “els partits sobiranistes de Catalunya han encunyat com crit de guerra la frase «Espanya ens roba» per esperonar el sentiment antiespanyol i justificar les seves reclamacions” i que diferents experts de FAES van presentar un estudi ahir a Barcelona que deixa en evidència que l’espoli fiscal no existeix ja que “ni les dades objectives ni l'anàlisi comparada avalen aquest «Espanya ens roba» que amb tant afany propaguen els separatistes, fins i tot en les escoles. En realitat, el que està en joc amb aquesta falsificació de la realitat és el principi mateix d'igualtat i solidaritat interterritorial consagrat a la Constitució, que volen modelar al seu interès i mesura.”
 
Ara bé, per entendre les portades de La Razón i també les seves editorials només cal fer un tast del perfil del director, Paco Marhuenda, i saber què hi ha més enllà, quina classe de propietari promou i/o tolera unes portades sense crèdit ni honra i unes editorials com la d’avui. La wikipedia explica prou bé la vida i obra del gloriós José Manuel Lara Bosch, propietari del Grup Planeta, accionista de referència de La Razón.
  




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#23
Raül Pérez Poza fletxa Sant Llorenç de la Muga
7 de novembre de 2012, 21.05 h

Quan els hereus de l'època franquista que es reuneixen al Círculo Ecuestre i altes indrets i cada vegada que esvaloten el galliner ens esverem, i caldria que ni els fessim cas, unicament mereixen que els arribi la fi biològica.

Tenim un futur obert i ple d'esperança, serem el que nosaltres voldrem ser i els qui vulguin marxar que trobin la porta bes esbatanada de bat a bat.

Ra.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
Blanca fletxa BCN
7 de novembre de 2012, 16.40 h

#14 El "senyor" Lara és un mediocre. I el primer que ho sabia era el seu pare que li va deixar remenar les cirers a l?espanyol i prou. La mala sort va fer que el germà intel·ligent moris en un accident de cotxe i els negocis van anar a parar a mans d'aquest inútil ultr-dretà. El tal Lara és un fatxa reconsagrat. I molt poc valuós. El seu pare valia i el seu germà també . Ell no, és molt matusser i molt burro. Els M;aruendas i companyia el fan anar com un titella. Amb quatre ensabonad... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
7 de novembre de 2012, 16.37 h

Quizas tendria que saber, que supuestamente su señor padre iba a un bar de Muntaner-Paris, cuando el juego estaba prohibido y hacia timbas continuadas, y al fondp habia una habitacion, donde las timbas se acababan en final feliz...


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
draconel fletxa La Vila-real
7 de novembre de 2012, 16.05 h

en el fron de siberia (La unió sovietica) un grapat de feixistes espanyols lluitaren vaix la bandera nazi de hitler,aquestos es dien la division azul,avui els seus ddessendens son al constitucional,el congreso,las faes,el pp,television cabernaries del tdt party,etc........nosaltres els catalans defençabem la democracia i les llibertats en el temps del feisisme nazi......AL LLORU A QUI INSULTEU.....EL PIJOR PECAT DE L'OME ES LOLVIT I NOSALTRES NO OLVIDEM EL VOSTRE PASSAT.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
Juli fletxa Barcelona
7 de novembre de 2012, 11.56 h

I la Generalitat de Catalunya dona la Creu de Sant Jordi a indesitjables com aquest???


Valora aquest comentari:   votar positiu 17   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
7 de novembre de 2012, 11.44 h

Si aquest editor vol fotre el camp, que marxi ara mateix. Els catalans hem de ser valents davant de fixistes i franquistes com aquest desgraciat. Però que sàpiga que quan vingui a Sta. Cristina d'Aro, on hi té unes propietats immenses on li han permès fer de tot, que procuri que no el rebin amb pancartes de FEIXISTES GO BACK TO SPAIN.


Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
Pepo fletxa Terrassa
7 de novembre de 2012, 10.18 h

Davant el "facherío" hem de mantenir la nostra ensenya a banda d´imitar al comandant de l´Exèrcit del Fènix, n´Èric Bertran amb la seva posició inequívocament ferma.


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
Resolt fletxa Catalunya
7 de novembre de 2012, 10.12 h

#14 Al Capone o Pablo Escobar també eren empresaris que pagaven magníficament els seus treballadors. Això els fa bons? No se'n pot dir res d'ells? Una cosa no treu l'altra. Vols un altre exemple? Krupps i Siemens, eren dues famílies alemanyes molt reputades que també es dedicaven a la indústria i pagaven molt bé els seus treballadors. Ara, de 1933 a 1945 van ajudar un fill de puta a rebentar mitja Europa i a exterminar diversos pobles i ètnies (jueus, gitanos, polonesos) perquè no enca... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
7 de novembre de 2012, 09.58 h

Cada un és hereus dels seus. Recordem amb quina "genteta" va arribar el Sr. Lara pare a Catalunya, que precisament eren els amics dels nazis.


Valora aquest comentari:   votar positiu 17   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
7 de novembre de 2012, 08.46 h

Es un industrial de primera paga be als seus empleats.
¿Perqué el critiqueu tant?


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 35
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.