directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 12:40 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Montilla anul·la l'agenda d'avui davant la possibilitat que el TC espanyol dicti sentència sobre l'Estatut

Joan Puigcercós també suspèn els actes previstos per ser a la seu del partit

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

El president de la Generalitat José Montilla ha anul·lat els actes que tenia previstos aquest divendres al matí a Sort i a Súria davant la possibilitat que el Tribunal Constitucional espanyol dicti avui sentència sobre els recursos presentats contra l'Estatut de Catalunya. Està previst que el ple del TCespanyol es torni a reunir a partir de dos quarts d'una del migdia després que ahir al matí suspenguessin la sessió, un fet poc habitual igual que ho és que l'Alt tribunal convoqui sessions per divendres. De la seva banda, el president d'ERC Joan Puigcercós també ha anul·lat la seva agenda per estar a la seu del partit a l'espera del que pugui passar.

Comparteix
   


Etiquetes
Montilla tenia previst aquest divendres inaugurar el Casal de Gent Gran a Sort i la d'una Llar-residència a Súria, però, davant la previsió que puguin arribar novetats importants des del Tribunal Constitucional espanyol (TC), el president ha decidit a última hora quedar-se a Barcelona a l'espera de les notícies que arribin des de Madrid.

Un moviment que ha secundat el president d'ERC, Joan Puigcercós, que ha decidit anul·lar la seva agenda i tancar-se a la seu d'ERC a Barcelona a l'esperar de novetats. Mentrestant, el president de CiU, Artur Mas, manté les seves visites a la Garrotxa i el Pla de l'Estany, i el secretari general d'ICV, Joan Herrera, segueix amb la seva agenda i farà un acte a Viladecavalls.

Fonts del Govern apunten ara la possibilitat real que hi pugui haver sentència, tot i que no es té la certesa absoluta. Un dels indicis que fan pensar en l'opció que el TC espanyol resolgui els recursos és que hagi convocat un ple en divendres, un fet que és excepcional, ja que la setmana judicial és de dimarts a dijous. A més, la reunió s'ha convocat per dos quarts d'una del migdia, una hora que tampoc és habitual i que pot voler dir que l'objectiu no és continuar les deliberacions, sinó votar directament la ponència.

En cas que aquest divendres finalment no s'aprovi el cinquè dictamen de la ponent Elisa Pérez Vera, el TC espanyol es podria plantejar l'elaboració d'una sisena ponència, un treball que recauria en un nou magistrat. Això podria allargar més el debat i anar fins després de les eleccions catalanes.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
16 d'abril de 2010, 14.00 h

La qüestió es fer festa! N'hi ha que encara parlen de l'estatutet. Estan endarrerits 1000 anys!

Visca la constitució catalana!
Visca la llibertat!
Visca Catalunya estat!


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.