directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 16:15 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Cultura doble fletxa

Camacho beneeix que el Govern balear deixi d’invertir a l’Institut Ramon Llull

Mascarell considera "poc coherent" que el govern balear reconegui la tasca de l'IRL i al mateix temps decideixi desmarcar-se'n

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

Barcelona (ACN).- El govern de les Illes Balears deixarà d'invertir a l'Institut Ramon Llull (IRL) a partir de l'any que ve. El govern balear ha anunciat aquest dimarts que l'avantprojecte de pressupostos de les Illes per a l'any 2013 no incorpora "cap partida pressupostària" destinada a la participació al consorci Institut Ramon Llull a partir del gener del 2013. Amb tot, la conselleria d'Educació, Cultura i Universitats balear ha fet un balanç positiu de la seva participació a l'IRL en els darrers anys, un fet que ha criticat el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, el qual considera "poc coherent" reconèixer la tasca de l'IRL per difondre la cultura i al mateix temps desmarcar-se'n. És "una evident contradicció", ha dit en declaracions a l'ACN. 
La triada contra el català
La triada contra el català

Comparteix
   


Etiquetes
El silenci de Sánchez Camacho davant els atacs contra la llengua catalana

El govern balear ha explicat a través d'un comunicat que ha decidit eliminar la seva participació a l'Institut Ramon Llull per motius econòmics però també perquè la conselleria d'Educació, Cultura i Universitats "ja disposa" d'organismes propis per a la "projecció de la llengua i cultura pròpies de les Illes Balears".
 
En aquest sentit, assegura que l'eliminació de la partida es deu als "criteris d'austeritat" que ha seguit per elaborar els comptes per a l'exercici 2013 i al fet que la conselleria ja disposa d'ens propis com la Direcció General de Cultura i Joventut (mitjançant els departaments de Llengua i de Cultura), a més del Consorci Institut d'Estudis Baleàrics, resultat de la fusió entre el Consorci per al Foment de la Llengua Catalana i l'Institut d'Estudis Baleàrics.
 
Tot i esgrimir aquestes dues raons per desmarcar-se de l'Institut Ramon Llull, el govern balear assegura que fa un balanç positiu de la seva participació al consorci en els darrers anys i reconeix "la importància d'haver compartit experiències i bones pràctiques fent feina sobretot en l'àmbit de la difusió internacional i dels programes comuns de les seus de l'IRL a Palma i a Barcelona".
 
Una decisió "poc coherent" que "no és separable" de les polítiques contra el català
 
Per al conseller de Cultura, Ferran Mascarell, aquest fet és "una evident contradicció" i "poc coherent". "Ells mateixos diuen que ha estat un eina útil; em costa d'entendre que una eina útil deixi de ser-ho de cop i volta", ha afirmat en declaracions a l'ACN. I ha destacat que la decisió es produeixi "en un marc de tanta crispació política" com l'actual.
 
Mascarell ha anat més enllà i ha subratllat que la decisió "no és separable de determinades polítiques que s'estan fent en relació al català a les Illes i al clima polític que s'està creant" per part del PP a Catalunya i a les Illes.
 
"Em costa creure que sigui una qüestió purament econòmica", ha insistit, i ha recordat que "fa pocs dies celebraven amb discursos molt vibrants els 10 anys del Llull". A més, ha lamentat que "tenien molts compromisos emparaulats per l'any 2013".
 
Les relacions Catalunya-Illes continuaran
 
Tot amb tot, Mascarell ha assegurat que l'Institut Ramon Llull seguirà mantenint relacions amb les Illes Balears ja que "des de Catalunya hem treballat molt per contribuir que els creadors d'aquí i d'allà s'unissin".
 
"Malauradament aquestes decisions no les prenen els creadors les pren l'administració", ha constatat, i per tant s'ha mostrat confiat que "els creadors illencs continuaran tenint relació amb els catalans".
 
D'aquesta manera, el conseller s'ha posat a disposició dels creadors de les Illes i ha assegurat que "continuarem treballant com sempre perquè el conjunt de la cultura catalana pugui internacionalitzar-se i ser coneguda a tot arreu". "Estic segur que trobarem institucions de la societat civil illenca per continuar treballant", ha apuntat.
 




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
8 de novembre de 2012, 09.12 h

La única raó per la que Espanya vol seguir "tenint" a CAT es econòmica. Com diu el Dr. Moisès Broggi (humaniste i home bo, savi i amic dels homes) CAT es un país sotmés i explotat. Finalment ho ha vist una majoría, inclús l'avia extremenya que va respondre al President extremeny (ara ben calladet, ja!) i que s'ha declarat independentista en un vídeo magnífic, tal com ho son una gran part dels inmigrants espanyols i estrangers. Adéu Espanya! No podreu vendre més morralla a CAT. Quede... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
7 de novembre de 2012, 11.29 h

Aquests feixistes de merda que governen, perquè és el què són, com molts dels galifardeus que intenten fer comentaris com el del comentari #1, són tan ignorants, tan poc dotats en el seu intel·lecte, que només saben de guerres, les quals sempre perden com ases. D'aquell imperi on no es posave el sol, només els ha quedat la rica i exuberant Illa del Perejil. Es necessita ser burro, ase, dropo, analfabet i incivilitzat, quan admeten que els seus governants retallin en educació i investig... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
7 de novembre de 2012, 10.31 h

invertir NO, es MALGASTAR


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.