directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 23 d'abril de 2024 17:22 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Internacional doble fletxa

Barack Obama és reelegit president dels Estats Units

El demòcrata ha conquistat la majoria dels estats indecisos, inclòs Ohio. Obama 332, Romney 206

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

Nova York (ACN).- El president dels Estats Units, Barack Obama, ha estat reelegit president dels Estats Units després de conquistar la majoria dels estats indecisos. Tot i que el recompte encara no ha acabat, Obama ha superat la barrera dels 270 vots electorals que són necessaris per guanyar la carrera a la Casa Blanca. Un cop confirmada la victòria del demòcrata a Ohio -que ha estat una de les claus per a la seva reelecció-, el president compta amb 332 vots electorals i el republicà Mitt Romney en té 206. "Això ha passat gràcies a vosaltres. Gràcies.", ha escrit Obama al seu compte de twitter poc després que se sabessin els resultats. 
Els seguidors de Barack Obama celebren la seva victòria a Chicago
Els seguidors de Barack Obama celebren la seva victòria a Chicago

Comparteix
   


Etiquetes
Barack Obama tindrà un segon mandat a la Casa Blanca. El primer president negre dels Estats Units s'ha imposat a Mitt Romney tot i la dèbil recuperació econòmica. La victòria d'Obama en el disputat estat d'Ohio -tal com han confirmat diverses televisions del país- l'ha aconseguit posar per sobre dels 270 vots electorals que es necessiten per ser president. D'entre els estats indecisos, Obama ha obtingut una victòria per un estret marge a Ohio, Wisconsin, Iowa, Pennsilvània i New Hampshire, mentre que Mitt Romney només ha guanyat a Carolina del Nord. 
 
Es calcula que més de 120 milions d'americans han votat en la cursa electoral entre el president i Romney, que ha centrat la campanya en reparar l'economia dels EUA. Obama iniciarà un segon mandat amb la difícil tasca d'enfrontar-se a uns dèficits anuals d'un bilió de dòlars, reduir un deute de 16 bilions de dòlars i revisar els costosos programes socials. Alguns dels reptes del demòcrata passaran pels impostos, els serveis sanitaris o el rol del govern en política exterior, amb reptes com la superpotència xinesa o les ambicions nuclears de l'Iran. 
 
Tots els sondejos pronosticaven unes eleccions tan ajustades i tots dos partits eren conscients que els resultats a Ohio podien fer decantar la balança. És per això que després de votar prop de casa seva, a Boston, Romney ha volat cap a Ohio aquest dimarts a la tarda. Poc després que aterrés, ha arribat a Cleveland el vicepresident Joe Biden, en una visita sorpresa. 
 
Romney, multimilionari de 65 anys i antic cap d'una empresa, hagués estat el primer president mormó i un dels més rics en ocupar la Casa Blanca. Obama, de 49 anys i el primer president negre del país, ha aconseguit no ser relegat a un sol mandat, quelcom que només ha passat a un dels tres darrers presidents dels EUA i que s'hagués considerat com un fracàs de les seves polítiques.
 
La campanya ha tingut una despesa de 1.300 milions d'euros i la batalla entre els dos candidats s'ha centrat sobretot en la recuperació econòmica i l'alta taxa d'atur. 
 
Els americans no només han anat a les urnes aquest dimarts per triar el president, sinó que també s'han escollit 33 seients del Senat, els 435 membres de la Cambra de Representants i onze governadors de diversos estats. A més, 44 estats han fet eleccions legislatives i han votat en referèndum més de 150 iniciatives. 
 




COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
PEPO fletxa Terrassa
8 de novembre de 2012, 20.26 h

Ja ho sabem que aquest senyor tindrà molta feina a casa seva, però confio que ens donarà un cop de mà.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
samadusa77 fletxa barcelonès
8 de novembre de 2012, 11.48 h


...penso ha estat un encert, per els americans...i al rest del mòn !

Espero q també ho encertem nosaltres el proper 25 !!!

VISCA CATALUNYA LLIURE !!!
VISCA CATALUNYA DEMOCRÀTICA !!!
VISCA CATALUNYA x TOTS ELS Q ESTIMIN CATALUNYA !!!

ll*/ll


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.