directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 15:41 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Mas explica a Brussel•les el pla B

Mas no descarta tornar a convocar eleccions si l'Estat espanyol impedeix celebrar un referèndum

Comentaris 27  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 12 vots )
carregant Carregant

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha admès aquest dimecres que no descarta tornar a convocar eleccions si l'Estat espanyol impedeix celebrar un referèndum. "Fins i tot en l'últim moment, si no hi ha cap més remei, es pot transformar una convocatòria electoral en un referèndum? Jo no descarto res, dins de la legalitat", ha reconegut Mas des de Brussel·les, on imparteix la conferència "Destinació Europa: El futur de Catalunya a la Unió Europea". Mas ha demanat a les institucions comunitàries que "emparin la voluntat democràtica del poble català" i "promoguin i defensin la democràcia i els drets dels pobles a expressar-se lliurement".



Comparteix
   


Etiquetes
Consulta sí o sí davant una cinquantena de periodistes
 
"Si no hi ha possibilitat d'acord de fer un referèndum haurem de buscar altres marcs legals més enllà dels espanyols, la consulta es farà sí o sí, però això no vol dir que es faci fora de la llei", ha advertit Mas. El president de la Generalitat ha reivindicat tenir "els mateixos poders i instruments que tenen els estats de la nostra dimensió, però dins d'una Europa fortament interdependent". "No ens volem aïllar dels altres amb tots els poders per a nosaltres", ha aclarit davant d'una cinquantena de periodistes, també estrangers.


Espera un gest d’Europa a l’hora de la veritat

"D'una UE que té com a pilar fonamental els valors democràtics espero que aquests valors aflorin quan arribi el moment de la realitat", és a dir, "el moment en què la gent s'expressa a les urnes", ha reclamat Mas. "No espero que ens treguin totes les castanyes del foc, espero que fomentin i promoguin el valor de la democràcia, que no és poca cosa", ha assegurat el president. Mas demana a les institucions comunitàries que "si l'Estat espanyol es posa absolutament en contra per qualsevol via que el poble català pugui ser consultat, emparin la voluntat democràtica del poble català".




COMENTARIS fletxa taronja

item
#27
9 de novembre de 2012, 09.39 h

#25 Ok. PEPO de Terrassa. És bo compartir idees, es millor consensuar-les per avençar.

Ultim apunt sobre Mas i Brusel.les. Digui el que digui tot-hom, hem pres la decissio i l'executarem. Molt bo el treball de ANC "Estatuir Catalunya" tot i que hi manca algun apartat. RECORDA, RECORDEM: AXIOMA. Els resultats son proporcionals a la inversio (a la inversio que fem en dedicacio, esforç, presencia arreu, diners... i el lloc on possem la papereta el 25N... abstenir-se ens fara mal.)
.
Mentre... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#26
Raül Pérez Poza fletxa Sant Llorenç de la Muga
8 de novembre de 2012, 21.29 h

La resposta a una negativa o prohibició a la celebració del referèndum sobre la independència no és convocar noves eleccions.
Únicament queda convocar-lo malgrat la prohibició amb la legitimitat que té el Parlament de Catalunya, no ens cal res més, ni que ens vingui d'Espanya ni de nord enllà que deia el poeta.

Ra.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
PEPO fletxa Terrassa
8 de novembre de 2012, 18.55 h

#24 El nostre actiu es que volem ser independents i aprofitar l'avinentessa per a ser l'embrio d'una nova forma d'entrendre Europa,l'Europa de les Nacions, una Europa social, dinamica, cultural en que l'economia estigui al servei nostre, emprant com a argument les propostes de la CINQUENA VIA ECONOMICA I SOCIAL que en altre fur i ocasio desenvolupament. PEPO mira al Nord, no al Sud.

No saps com t´agraeixo aquest darrer paràgraf. En primer lloc pel que comentes de que la Economia, faci el qu... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
8 de novembre de 2012, 18.05 h

Resposta a PEPO.
És clar. Si mirem enrrera. Si ens afeblim amb el que fara o deixarà de fer l'adversari, esmercem recursos que hem d'invertir en aconseguir l'bjectiu fixat. Nosaltres hem pres la decissio, tenim la ruta, son conscients de que cal fer molta tasca arreu, els politics la seva, la societat civil, activista i activa la que a nosaltres ens correspon. Si. s'hauran de cercar complicitats i aquestes hi ha moltes maneres de cercar-les. Treballant be. Fent productes ecel.lents. Exportant... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
PEPO fletxa Terrassa
8 de novembre de 2012, 16.08 h

#22 El seu post és molt ben estructurat i pedagógicament clar; però m´haurà de permetre que pel que fa a la vessant espanyola, no presenti dubtes de que de cap manera, sinó forçada, l´Estado Español consentirà que la veu del Poble català pugui sonar amb força als fòrums on hi ha representació espanyola, doncs és senzillament una qüestió gairebé testicular, no pensada, no raonada ...
Torno a dir-li que del seu escrit s´en deriva un enteniment clar del que ha de passar, però E... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
8 de novembre de 2012, 11.25 h

Les xarxes socials i les oportunitats que ens donen s'han d'aprofitar en positiu. Tenim un objectiu, el varem refrendar l'Onze de Setembre 2012. S'han convocat eleccions. Estem construint i treballant amb totes les variants possibles. Si els resultats donen majoria, farem el següent pas... i despres el següent... un darrera l'altre... mentrestant, els d'una i altra opinió... el gobierno, els opinadors mediatics nacionalistas espanyos, ... que s'ho vagin pensant. Els conve fer també nu... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
PEPO fletxa Terrassa
8 de novembre de 2012, 10.29 h

És cert que no hi havia gaires representants de la UE, però el que importava era la repercusió mediàtica i gairebé la totalitat dels mass-media econòmics i socials estaven representats i per tant s´aconsegueix l´objectiu, ECO INTERNACIONAL.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
PEPO fletxa Terrassa
8 de novembre de 2012, 10.27 h

#13 I et sembla malament ser com Suïssa?


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
Ferran S. fletxa Barcelona
8 de novembre de 2012, 07.45 h

El problema d'Artur Mas i tota CiU, que de fet és el nostre, és que mai han complert amb les seves promeses i fins ara, sempre han preferit acatar l'actual marc legal i pactar absolutament tot amb els nostres enemics espanyols, mentre anaven fent els seus tripijocs com lo de Loteries, Casinos,pagarés falsos, Jutge Estevill,Adigsa,Cas Millet, Pretoria, ITV, etc etc etc.
Fins ara, s'han limitat a fer promeses, a incomplir-les totes i anar fent donat a la incomprensible passivitat d'una majoria... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
Jordi fletxa CATALUNYA
8 de novembre de 2012, 00.19 h

#10 Qui va celebrar rès?Barcelona fou la darrera en caure,si tant franquista era com és que no es va adherir al cop d'estat?.Crec que els teus coneixements d'història no superen ni la capacitat que te el teu esfínter anal en dilatar-se una mica més.Molts mausers dels nostres avis van ser màquines de convertir escòria en menjar per a cucs.Crec que l'únic que aplaudeix de cor quan els nazionals espanyols li desfilen per la reraguarda ets tu.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.