directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 22:22 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

#25N ,CiU sí o no a la majoria absoluta i PSC-PP-ERC es disputaran la segona força

S’inicia la campanya electoral més transcendent gràcies al #11s2012 que ha posat la independència en el centre del debat

Comentaris 6  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

Ningú discuteix que CiU guanyarà les eleccions, ara si que es discuteix si serà amb majoria absoluta  o no, i volen convertir el si o no de la majoria absoluta de CiU en una derrota o victòria del candidat Mas i CiU i no s’adonen que CiU de moment ha guanyat malgrat les retallades ha tornat a guanyar i amb més diputats dels que tenia fins ara, és una gran victòria sense cap mena de dubte. La segona incògnita i aquesta pot ser molt clarificadora és saber quina serà la segona força desprès d’aquestes eleccions, un PSC en davallada, un PP que semblava guanyador però que veu com C’s li roba electors i una ERC que compta amb moltes simpaties, que té un candidat que guanya adeptes però que ho té segurament difícil, però tot és obert, majoria absoluta si o no? I segona força per PSC, o PP o ERC? El #25N la resposta.













Comparteix
   


Etiquetes
Mas reclama una "majoria excepcional" perquè el futur de Catalunya no el decideixi el Consell de Ministres
 
El president de la Generalitat i candidat a la reelecció, Artur Mas, ha reclamat aquest dijous una "majoria excepcional" perquè el futur de Catalunya el decideixin els catalans i no el Consell de Ministres, el Tribunal Constitucional o les Corts Generals. En el seu míting d'inici de campanya, Mas ha demanat força per poder-se enfrontar a la majoria absoluta del PP i a les "oligarquies de l'Estat que actuen sense miraments", però també per "anar a vendre el cas català" a la comunitat internacional. El candidat convergent ha reclamat el vot prestat de catalans que tradicionalment no opten per CiU, amb la contrapartida de situar sempre per davant els interessos del país que els de partit.

Navarro alerta que els vots per a CiU i PPC "van directament a les retallades" 

El candidat del PSC, Pere Navarro, ha obert la campanya electoral a Terrassa alertant els vots dels ciutadans que optin per CiU i PPC "aniran directament a les retallades" i en contra dels catalans. Davant un miler de persones, el cap de llista del PSC ha tornat a denunciar "la cortina de fum" del candidat a la reelecció per CiU, Artur Mas, en invocar la independència per tapar els seus "fracassos". A més, Navarro ha tornat a defensar el seu federalisme com la millor opció per Catalunya i, enmig d'una campanya que es presenta difícil, ha animat els socialistes a sentir-se "orgullosos de ser el que som" per poder "guanyar les eleccions del 25 de novembre". 

Sànchez-Camacho apel·la a "la majoria silenciosa" a mullar-se le 25-N perquè es juguen "el futur dels seus fills"

La presidenta i candidata del PPC a la Generalitat, Alicia Sánchez-Camacho, ha apel·lat a la "majoria silenciosa" que, segons ella, vol que Catalunya es mantingui dintre de l'estat espanyol, i ha demanat als catalans que pensen així que "no dispersin forces" perquè el 25-N es juguen "el seu futur i el futur dels seus fills". En l'acte que dóna el tret de sortida a la campanya dels populars catalans, Sánchez-Camacho ha reiterat que el se partit és l'unica opció útil per fer front a la "deriva independentista" de CiU que, ha advertit, "va de debò". Segons la dirigent, el PPC no té complexos en defensar una Catalunya dintre de l'Estat, a diferència del PSC que, segons creu, és un partit "desorientat". 

Herrera demana als electors un "vot excepcional" per a ICV-EUiA en l'acte d'inici de campanya a Cornellà

El candidat d'ICV-EUiA a la presidència de la Generalitat, Joan Herrera, ha demanat als electors, especialment al indecisos, un "vot excepcional" per a la seva formació perquè la situació també és "excepcional" i "d'emergència social". Durant el míting d'inici de campanya al Citilab de Cornellà de Llobregat, el candidat ecosocialista ha assegurat que la formació que encapçala és l'única que defensa tots els drets, tant els socials com el dret a decidir i ha demanat que uns no amaguin els altres. Part del seu discurs s'ha centrat en les crítiques a les retallades "indecents" aplicades pel Govern de CiU en aquesta legislatura i en la crida a la vaga general del proper 14 de novembre. 
 
El president del @theSNP, Ian Hudghton, envia el seu suport a ERC 
 
Junqueras: "Volem fer un nou país per a tothom en el qual nosaltres prenguem les decisions sobre el nostre futur"

El candidat d'ERC a la presidència de la Generalitat, Oriol Junqueras, ha reclamat el dret dels catalans a decidir el seu propi futur a través de la construcció d'un nou estat que representi a tothom, hagi nascut on hagi nascut i parli la llengua que parli. "Volem fer un nou país per a tothom en el qual nosaltres prenguem les decisions sobre el nostre futur", ha exclamat des del pavelló de Sant Josep de Sant Vicenç dels Horts, ciutat de la qual n'és alcalde i que ha escollit per iniciar la campanya electoral dels republicans. Una campanya de la qual ERC espera sortit com a segona força al Parlament: "estem molt il·lusionats perquè creiem que podem ser segona força", ha destacat. 
 
Solidaritat es reivindica com a "garantia d'independència" en el tret d'inici de la campanya electoral 

Solidaritat Catalana per la Independència (SI) ha iniciat la campanya electoral als cinemes Lauren Universitat de Barcelona reivindicant-se com a "garantia d'independència". Davant d'un pati de butaques de 225 persones ple d'estelades i en un discurs ple de crítiques a CiU i ERC, el candidat de SI, Alfons López Tena, ha assegurat que a SI "no li tremolaran les cames" per lluitar perquè Catalunya sigui un estat el 2014. López Tena ha reivindicat la necessitat de convocar un referèndum, estigui o no acceptat per la legalitat de l'estat espanyol. En aquest sentit, el número dos, Uriel Bertran, ha comparat Catalunya amb una "dona maltractada" que no pogués demanar el divorci perquè no fos legal. 
 
Albert Rivera reclama que Mas "no aixequi murs" 23 anys després de caure el de Berlín
 
El candidat de C's a la presidència de la Generalitat, Albert Rivera, s'ha presentat aquest dijous com el líder de la formació que pot impedir que el president Artur Mas "aixequi murs i fronteres" al cor d'Europa, recordant que just aquest divendres fa 23 anys que va caure el Mur de Berlín. En el seu primer discurs en l'acte d'inici de campanya, el líder de Ciutadans-Partit de la Ciutadania (C's) s'ha presentat com "l'antídot democràtic contra les dreceres" independentistes, però també com el que vol trencar la "partitocràcia" que des de la transició intenta "amagar" la corrupció o no vol aprovar una llei electoral.
 




COMENTARIS fletxa taronja

item
#6
PereelDigne fletxa Granollers
9 de novembre de 2012, 17.12 h

Volem que la independència tiri endavant de debò i que quan a CiU li tremolin les cames hi hagi una gran força que li recordi les seves promeses sobiranistes? Això només ERC ho pot fer. Cal que ERC sigui la segona força per davant del PP i del PSC! La gent catalana que estima el país ha de votar majoritàriament ERC encara que no li acabi de fer el pes en tot i encara que calgui millorar la seva actuació. És ara o mai. Tolerarem que el PP i el PSC estiguin al davant dels independentist... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Rauric fletxa La Guingueta
9 de novembre de 2012, 11.34 h

La segona força al Parlament català ha de ser ERC, els qui defensen tan sols Espanya han de quedar a la cua, seria el més normal si no es deixen entabanar per les mentides i falsedats dels nacionalistes espanyols del PP, PSC i C's. Visca Catalunya lliure!!! No s'ha de tenir cap por a la independència, mireu sinó els gibraltarenys que prefereixen ser súbdits britànics que no pas súbdits espanyols.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
9 de novembre de 2012, 11.23 h

Li diria a Ribera que no aixequem murs, que els enfonse'm. S'acaben les cotilles que ens posa Espanya. Hem d'anar amb la panxa contenta. Fora murs Riberola, tens raó. En conseqüència, Adéu Espanya!


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
mario fletxa barna
9 de novembre de 2012, 10.43 h

Companys de la més gran MANI que s'ha fet en la història mundial, voteu per una independència digna a tots els nivells. Hi ha moltes persones i partits que emmascaren cada dia la nostra voluntat de SER, no ho permeteu! aquest pas ha de ser resolutiu, absolut, és necessari i sense fisures possibles. Tot i això les enquestes desmonten la nostra il·lusió, on és? no defalliu, tots els entenedors donen la Independència com a solució per Catalunya, com es pot entendre que s'escolti a polít... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Vicenç Ramoneda i Ullar fletxa Sentmenat - (República de Catalunya)
9 de novembre de 2012, 08.09 h

Fa 23 anys el mur de Berlín va caure. Fem caure el mur espanyolista i assolim la llibertat i ser estat!

Visca la llibertat!
Visca la República de Catalunya!


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
9 de novembre de 2012, 00.26 h

http://www.youtube.com/watch?v=XInI1aidccA

Catalunya 2014, proper estat d'Europa!


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.