directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 13:20 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Cauen els murs #100diputatsIndependència #25N

El 9 de novembre comença la campanya de les eleccions catalanes. El mateix dia que va caure el Mur de Berlín. Els catalans també podem enderrocar el nostre Mur i construir la nació justa. @somlafabrica

Comentaris 19  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 12 vots )
carregant Carregant

Editorial del @directe #100diputatsIndependència i el món veurà que la democràcia ha guanyat:  Davant el repte de les eleccions més importants dels darrers anys, el proper #25N Catalunya i els seus ciutadans s’hi juguen molt, molt més que si tindrem o no majoria absoluta, ens hi juguem la cohesió d’un país que va deixar molt clar el passat #11S2012 que vol aspirar a ser un país normal a Europa, simplement vol ser un nou estat d’Europa.



Comparteix
   


Etiquetes
Contra una Catalunya independent hi tenim en contra tot un estat, consolidat i reconegut al món com és Espanya. Contra això tan sols tenim una eina, una eina guanyadora a Europa, que és la democràcia i per visualitzar que la democràcia ha guanyat clarament a Catalunya ens cal un resultat espectacular de diputats i diputades a favor de l’exercici del dret a decidir, ni que CiU obtingués una majoria absoluta serà suficient per convèncer, convencerem més, si més dels 2/3 del proper Parlament de Catalunya són de partits polítics partidaris de l’exercici d’aquest dret.

Important serà el resultat del #25N però encara serà més important la gestió de l’endemà de la nit electoral, i no és el mateix una majoria absoluta que #100diputatsIndependència, ni un govern d’un sol partit,  que un govern plural de transició nacional. Si com alguns opinadors diuen, la clau de tot plegat és la majoria absoluta de Mas, aleshores anem equivocats, perquè serà molt millor  pel procés una majoria plural de més de 90 diputats que no pas una majoria absoluta – cobejada  no ho oblidem per  aquells que durant tots aquest anys han estat callats mentre Espanya ens espoliava.
 
Tots aquests Lobbys econòmics i de poder que treballen per a Espanya, veuen la majoria absoluta  de CiU com la seva darrera oportunitat d’evitar que Catalunya sigui un nou estat d’Europa, pel contrari la idea de  #100diputatsIndependència posa nerviosos a tots aquests sectors, #100diputatsIndependència envia un missatge clar i contundent a Europa, “la democràcia ha guanyat” i permet encarar el dia desprès amb tota la fermesa del món, el #25N millor #100diputatsIndependència que una majoria absoluta.
 




COMENTARIS fletxa taronja

item
#19
Jordi fletxa CATALUNYA
9 de novembre de 2012, 22.06 h

#6 Més impossible creien els metges que fos que aprenguessis a escriure i mite'l(altra cosa és que només escrigui pallassades).


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
Raül Pérez Poza fletxa Sant Llorenç de la Muga
9 de novembre de 2012, 20.47 h

Recordeu que CiU no és Convergència i que dins d'Unió també hi han altres candidats de la mateixa família ideològica d'en Duran i Lleida que no volen ser independents i aquests també hi són a Convergència, aleshores no veig pas on són aquests 100 diputats per la independència, i encara més trist, la unitat assolida l'11 de septembre del 2012 qui sap on para?

Els personalismes idiotes han impedit que es poguessin reunir darrera d'una sola candidatura.

Ra.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
Candide fletxa Cataloniawatch
9 de novembre de 2012, 18.39 h

La campanya de CiU també té el vídeo, i la música!, que es mereix.

http://www.youtube.com/watch?v=hlVSZgawQLc


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
Isabel fletxa Barcelona
9 de novembre de 2012, 18.15 h

Ah i per una vegada que els que sempre hem estat minoria, ara sembla que som majoria, també poden estar contents i disfrutar-ho. Tants anys sense cap alegria no ens ha de fer perdre-la quan ens la mereixem, no sempre hem de ser els perdedors els mateixos.
No confonguem les coses tinc molt clara la trista realitat, pero no per això vull perdre la esperança de que poden capgirar les coses o com a minin millorar-les, no siguem derrotistes ja d'entrada si volem avançar hem de creure que som cap... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
Isabel fletxa Barcelona
9 de novembre de 2012, 18.05 h

no parlo de cap món de fades, parlo del món que vull contruir i que crec que hem de fer, si com molt bé dius no hi ha democrácia demostrem que el poble la volem recuperar i que estigui al servei dels ciutadans.
Penso que és una molt bona manera demostrar que nosaltres si que creiem en la democràcia i que volem un altre manera de fer política i una manera és començar a funcionar tots diferent i exigir als polítics que facin el seu paper tal com nosaltres volem.
Ara els hi estem dient q... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Resolt fletxa Catalunya
9 de novembre de 2012, 16.54 h

#5 Murs més alts han caigut, company!


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
9 de novembre de 2012, 14.41 h

Hi ha una qüestió important a l'enquesta del CIS: les dades que aporta inclouen la participació, que seria altíssima, de l'ordre del 75%! Crec que fa força anys que no s' assoleix una xifra tan alta - parlo de memòria si m'equivoco em corregiu - a les elccions i referendums fet a Catalunya.
Aquesta dada tranquilitza puix que sempre s'ha dit que la part més significativa de l'abstenció pertanyia a les files de l'espanyolisme o del l'"l'acatalanisme" si em permeteu que em mig inventi un... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
CLB fletxa Barcelona
9 de novembre de 2012, 11.22 h

Sí, viurem les eleccions més importants i transcendents de la història de Catalunya! Ja era hora! Visca! I l’ideal serà la majoria absoluta amb les dues forces independentistes al davant de totes les altres. El vídeo bo de veritat.
I aquest altre potser també, no? VOTAR, http://www.youtube.com/watch?v=1ji30UKr5Nc&feature=youtu.be
Vinga! Ara no és hora dels derrotistes. Endavant! Independència n... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Jordi-80 fletxa València
9 de novembre de 2012, 11.09 h

#10 Però quina democràcia hi ha dins d'aquest sistema, que ens roba els diners per a regalar-los al poder financer? Quin pacifisme hi ha quan la policia (catalana i espanyola) colpeja i apallissa manifestants, fins i tot menors d'edat, i ara volen prohibir filmar-los en manifestacions? De quin món de fades parles? I els sindicats clar que estan venuts a la burgesia, i per això, més raó per a tindre sindicats de veritat. El problema és que estan venuts, no que siguen sindicats.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Isabel fletxa Barcelona
9 de novembre de 2012, 11.02 h

la democràcia i el pacifisme no son floretes, per a mi és un repte més difícil, per la maduresa que representa i l'esforç de fer les coses diferent. Si volem un estat nou, no penso que hi arribem fen les coses com s'han fet sempre i quan ja s'ha demostrat que no funcionen i que consti que em sap greu i vinc del món sindical.
Fer un dia de vaga i no estic en contra de la vaga, s'ha demostrat que no els hi afecta i la majoria de treballadors ho sap i per desgracis la majoria de treballado... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.