directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 19:42 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

Saura es reestructura els Mossos a mida

La secretaria de Seguretat assumirà la Direcció General de Policia

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El conseller d'Interior i i Relacions Institucionals i Participació, Joan Saura, reestructurarà per decret dimarts que ve el Departament. D'aquesta manera, la secretaria de Seguretat Pública, encapçalada per Joan Delort, assumirà la Direcció General de Policia i es crearan serveis territorials a Barcelona, la Catalunya central, Girona, Lleida, Tarragona, les Terres de l'Ebre i l'Alt Pirineu i Aran. Aquesta reorganització d'Interior preveu la potenciació de l'àrea d'emergències i de protecció civil.

El Govern aprovarà aquest dimarts, en la primera reunió després de les vacances, el decret sobre la nova reestructuració del Departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació. La reestructuració preveu canvis estructurals 'importants' amb vista al final del desplegament dels Mossos d'Esquadra i potenciar l'àrea d'emergències i de protecció civil. En aquest sentit, Joan saura ha dissenyat una nova estructura orgànica funcional i operativa dimensionada i adaptada a les necessitats reals, actuals i futures dels serveis de policia i dels serveis administratius associats. Amb aquesta reestructuració, Saura vol posar ordre als Mossos, un dels maldecaps més importants que té des que és conseller d'Interior.


La secretaria de Seguretat es farà càrrec de la Direcció General de Policia


La secretaria de Seguretat, que serà l'encarregada de dirigir les polítiques públiques en matèria de seguretat i policia, també assumirà la Direcció General de Policia, de manera que gestionarà els mitjans i sistemes auxiliars necessaris per al desenvolupament de l'activitat policial i les que corresponguin als nous àmbits competencials previstos en l'Estatut, entre ells, la seguretat privada.

Igualment, la Secretaria de Seguretat te assignades, entre d'altres funcions, la planificació estratègica del Cos de Mossos d'Esquadra, la coordinació tècnica operativa de les policies locals de Catalunya i el nou Programa de Seguretat contra la Violència Masclista.

El decret també detalla la nova estructura de la Direcció General de la Policia que estableix una divisió clara entre l'àmbit policial més operatiu i el d'organització, planificació i anàlisi, a més d'apostar por un nou model d'investigació per poder fer front als nous models delictius i per la creació d'unitats específiques de proximitat i atenció al ciutadà a cada regió policial.

Amb la reestructuració de la Direcció General de la Policia, que inclou la creació de la Subdirecció Operativa de la Policia, i el nomenaments dels nous comandaments, es modernitza l'organització de la policia catalana per poder fer front als reptes de futur. Es millora l'efectivitat i la coordinació, s'aprofiten al màxim els recursos i s'equipara amb la majoria de policies europees.

Els òrgans actius i centres directius que dependran de la secretaria de Seguretat són el Gabinet de Seguretat, la Subdirecció General de Coordinació de la Policia de Catalunya, el Programa de Seguretat contra la Violència Masclista i la Direcció General de la Policia.

La secretaria General assumirà la Direcció General de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvaments i la nova Direcció General de Protecció Civil

El decret que s'aprovarà dimarts també preveu que la secretaria General assumeixi la Direcció General de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvaments i la nova Direcció General de Protecció Civil.

Segons explica el Departament, el decret vol ser una eina de modernització i adequació del Cos de Bombers a les demandes de la societat per tal de donar un millor servei als ciutadans. D'una banda, el Decret desenvolupa l'estructura organitzativa pròpia dels Bombers de la Generalitat a partir de la llei de regulació dels serveis de prevenció i extinció d'incendis i salvaments de Catalunya. D'altra altra, es dóna més pes territorial i de gestió a les Regions d'Emergències, es reconeixen els grups operatius especials dels Bombers, les sales de Control de les diferents Regions d'Emergències i la Sala Central de Bombers, i es dóna més pes específic als aspectes tècnics i de prevenció, entre d'altres.

Amb el nou decret es reforça també la gestió, tant central com territorial, i s'estableixen mecanismes que, a través de l'avaluació, permeten millorar la qualitat en la prestació del serveis dels Bombers.

Per la seva banda, la Direcció General de Protecció Civil és l'encarregada, entre d'altres aspectes, de desenvolupar el sistema de Protecció Civil a Catalunya, elaborar plans de protecció civil, mapes de riscos, organitzar i dirigir simulacres, a més de participar en el servei d'atenció de trucades d'urgència 112.

Per tant, la secretaria General s'estructurarà en els òrgans de la Direcció de Serveis, l'Assessoria Jurídica, la Direcció General del Joc i d'Espectacles, la Direcció General de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvaments i la Direcció General de Protecció Civil.

Creació de serveis territorials del Departament


L'última de les novetats en la reorganització del Departament d'Interior és la creació de serveis territorials per poder donar una resposta més pròxima al ciutadà de manera que es crearan serveis territorials a Barcelona, la Catalunya Central, Girona, Lleida, Tarragona, les Terres de l'Ebre i l'Alt Pirineu i Aran que tindrà delegades algunes competències de les tres secretaries.



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.