directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 16 d'abril de 2024 15:14 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Junqueras convenç dues vegades

L'expectació que ha despertat el candidat d’ERC ha fet que el candidat republicà hagués de repetir el seu míting a l'auditori de Sabadell

Comentaris 13  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 21 vots )
carregant Carregant

El candidat d'ERC a la presidència de la Generalitat, Oriol Junqueras, que ha fet ple dues vegades, ha afirmat aquest divendres des de Sabadell que, per primera vegada a la història, hi ha una generació de catalans que pot "guanyar" i "desterrar la derrota dels ulls dels catalans". Junqueras identifica la victòria amb la independència de Catalunya, però també amb la justícia social i la igualtat d'oportunitats que s'assoliria gràcies a l'estat propi. Per això, el líder republicà se sent responsable de garantir que Catalunya arribi a la seva llibertat plena per agrair els anys de lluita "incansable" de les generacions que han precedit a l'actual i que "mai han tingut l'oportunitat de guanyar".



Comparteix
   


Etiquetes
Cal veure aquest vídeo A Sabadell ha passat això amb en @junqueras vídeo de la @nursucar #25N  

La victòria als ulls del nostres
 
"No volem veure mai més la derrota en els ulls dels nostres. El que volem veure és el somriure de la victòria. Aquesta és la nostra responsabilitat, el nostre dret i estic segur que ens donarem el plaer de guanyar i de no tornar a perdre mai mes", ha exclamat un Junqueras molt emocionat davant de d'unes 300 persones a l'auditori del Casal Pere Quart de Sabadell.

El cap de llista d'ERC ha recordat la generació de la Guerra Civil, la de la postguerra i moltes altres que sempre han estat condemnades a la derrota però, tot i això, mai s'han cansat de lluitar. Generacions que inclouen "catalans" de l'Alta Ribagorça o del Penedès, però també "catalans" de Múrcia, d'Andalusia o d'Extremadura. Pràcticament amb llàgrimes als ulls, Junqueras ha marcat la responsabilitat de construir un nou estat per agrair-los tot el que han fet durant tants anys.

Acabar amb la tragèdia que avui viuen milers de catalans 
 
Junqueras ha mirat, doncs, al passat, però també al futur. El líder republicà s'ha mostrat convençut que una Catalunya independent podria acabar amb la "tragèdia" que viuen avui milers de catalans: els 840.000 a l'atur, les 100.000 famílies que no tenen cap ingrés, les 60.000 famílies que han perdut o estan a punt de perdre la casa, o els 30.000 joves que han hagut de marxar del país per manca d'oportunitats. "No ens podem permetre el luxe de perdre a ningú pel camí", ha insistit.

La pertinença de Catalunya a l'estat espanyol és, de fet, la causa d'aquesta "tragèdia", ja que cada any, "espolia més de la meitat dels impostos" que es recapten al Principat. Per això, és "urgent" recórrer el camí cap al dret a decidir i cap a la independència.

Junqueras ha afirmat, però, que tot i la contundència dels arguments econòmics, socials i culturals que hi ha per desitjar que Catalunya esdevingui un estat, a ell no li calen. "Jo seria independentista encara que l'estat espanyol fos el més democràtic, el més pròsper i el més simpàtic del món".

Previsions superades

L'expectació que ha despertat el candidat republicà ha superat les previsions d'ERC i més de 200 persones s'han quedat a les portes un cop s'ha completat l'aforament. Un cop ha vist que fora l'auditori s'havien quedat les mateixes persones que les que han pogut accedir, Junqueras s'ha compromès a repetir el míting una hora després. A les 21h, Junqueras tornava a pronunciar el míting i l'auditori tornava a estar ple per escoltar-lo.

"Els Fernández, els Pérez i els Garcia votem ERC"

Al costat de Junqueras, també han participat al míting el candidat republicà del Vallès Occidental, Marc Sanglas (número 6 per Barcelona) i el líder municipal d'ERC a Sabadell, Juli Fernández. Aquest últim ha reivindicat l'independentisme de les persones sense tenir en compte la seva procedència ni el cognom que portin. "Els Fernández, els Pérez i els García votem ERC perquè volem la independència i un estat lliure i just", ha sentenciat.






Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#13
PereelDigne fletxa Granollers
11 de novembre de 2012, 01.46 h

ERC va ben orientada i lOriol convenç més gent cada vegada que parla perquè ho fa amb el cor i amb el cap i això arriba al poble. Esperem que a les eleccions ERC sigui la segona força per tal de fer una pausa per agafar embranzida per ser la primera. Fins ei tot el president del SNP escocès dóna suport a ERC.
Catalans i catalanes, no dubteu i escolliu bé a qui ha de defensar els vostres interessos i veureu que només ERC ho pot fer.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Jordi fletxa CATALUNYA
10 de novembre de 2012, 22.20 h

#11 Els teus "compadres" estan allí,als descampats que hi han al nord del Territo Britànic de Gibraltar,i et volen mal serà perque ets idiota,per a nosaltres només ets un PPalurdo de tercera regional,no et volem mal,ens fas riure.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
10 de novembre de 2012, 17.44 h

#10


Mal me quieren mis compadres porque les digo las verdades.



Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 13
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
10 de novembre de 2012, 16.20 h

#6 No entenc per que desacredites un partit que lluita al mateix costat nostre, o no? Que diguis impresentable al Ribera encara, peró al Tena? si que de vegades es passa, però més es passen tots i cada un d´ els polítics cavernícoles del PP. El que no entenc es que no s´hagi ajuntat amb un partit amb més posibilitats de governar com esquerra.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
10 de novembre de 2012, 15.26 h

Gràcies Oriol! Ens has fet retornar la il"lusió als militants, el nostre partit desacreditat i castigat per l'error del segon tripartit, semblava ser relegat al pou de l'ioblit injust, però tu has set capaç de tornar-nos a motivar, de fer-nos brollar les ganes d'esforçar-nos perquè aquestes eleccions siguin les últimes autonòmiques.

Demano als independentistes d'esquerres que donin suport a l'únic partit amb possibilitats reals d'influència política dins del Parlament. Fem ERC sego... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 20   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
10 de novembre de 2012, 15.02 h

http://www.youtube.com/watch?v=XInI1aidccA

Necessitem l'Estat Català, per tenir un estat del benestar, per governar-nos nosaltres mateixos i per poder decidir en llibertat!

LLIBERTAT I PROSPERITAT


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Jofre fletxa Sabadell
10 de novembre de 2012, 12.11 h

#1 Per qüestions de feina, jo vaig presenciar els dos mítings de Sabadell, i tens raó en tot el què has dit sobre el contingut dels discursos del Junqueras. Van ser realment emocionats. L'Oriol sap arribar al moll de l'ànima de les persones amb un discurs esperançador però que a l'hora no defuig afrontar la realitat actual i buscar-hi solucions factibles.

Però un aclariment, els dos discursos NO van ser iguals. El primer el va fer des de la tarima, amb un guió que tot i improvisat va ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 31   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Aristòtil fletxa Catalunya
10 de novembre de 2012, 11.54 h

#2 Doncs ja estàs trigant. El Quico Sallés, martell de republicans, et donarà la benvinguda entusiasmat. I despres de veure el debat d'ahir a 8TV, entre Lopez Tena i Rivera queda clar que entre impresentables ja s'ho faran.


Valora aquest comentari:   votar positiu 21   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
mario fletxa barna
10 de novembre de 2012, 10.00 h

2- Perquè és l'únic que mereix confiança, perquè és coherent i no menteix, perquè estima Catalunya per sobre totes les coses, perquè estima la seva gent, tota, la de les classes obreres i als que pel seu nivell poden donar forma a l'eix econòmic i social, a tots els que volen tenir el millor estat del món, perquè de les faltes dels altre se'n pot treure el profit per configurar un estat que ens faci sentir orgullosos de pertanya-hi.
Els que no pensen així, els demanaria si es senten... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 38   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
10 de novembre de 2012, 08.48 h

Disculpeu que us faci una petita observació, crec que ell nom del casal no és Pere IV, sinó Pere Quart, el pseudònim de Joan Oliver, poeta sabadellenc.


Valora aquest comentari:   votar positiu 31   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.