directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 20:49 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Junqueras: "Si cal desnonar algú, desnonem aquells banquers que s'han endut els estalvis de la gent a casa seva"

El candidat d'ERC ha reclamat que enlloc de rescatar el sector financer es jutgin els seus directius i ha ironitzat sobre la creació d'un enorme banc dolent per rescatar "un estat dolent"

Comentaris 7  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 7 vots )
carregant Carregant

Vilanova i la Geltrú (ACN).- El candidat d'ERC a la presidència de la Generalitat, Oriol Junqueras, ha reclamat aquest dissabte que el sector financer i els seus directius siguin jutjats per ser els principals responsables del "patiment" de milers de ciutadans. En aquest sentit, Junqueras, ha criticat amb duresa els desnonaments i ha proposat que, enlloc de servir per fer fora de casa a persones que no poden pagar la hipoteca, afectin als banquers: "si cal desnonar algú, desnonem aquells directius bancaris que s'han endut els estalvis de la gent a casa seva". El líder republicà ha ironitzat, a més, amb la necessitat de crear un enorme banc dolent que serveixi per rescatar "un estat dolent", i que trobi els catalans "ben lluny". 
Acte d'ERC a Vilanova i la Geltrú
Acte d'ERC a Vilanova i la Geltrú


Toni Albà a l'acte d'ERC
Toni Albà a l'acte d'ERC
© @acn

Comparteix
   


Etiquetes
Toni Albà utilitza els arguments del rei Joan Carles a favor de la independència
 
L'actor còmic Toni Albà ha precedit Oriol Junqueras en el míting i ha utilitzat les seves dots d'imitador per defensar la independència de Catalunya. Imitant al rei Joan Carles, Albà ha recordat el concepte de "quimera", que el Rei va fer servir per fer referència indirecta al procés d'independència de Catalunya. "La quimera és continuar pertanyent a l'estat espanyol", ha sentenciat el còmic guanyant-se l'aplaudiment de les prop de 300 persones que han omplert el Círcol Catòlic de Vilanova i la Geltrú.
 
"A la banca espanyola més que rescatar-la caldria jutjar-la"

i a qui caldria rescatar és als ciutadans, als empresaris, als autònoms, als botiguers, als treballadors, als aturats, als jubilats i als estudiants", ha sentenciat des de l'auditori del Círcol Catòlic de Vilanova i la Geltrú, on l'han escoltat 300 persones.
 
El president d'ERC ha ironitzat sobre la creació del banc dolent que assumirà elsactius "tòxics" del sector financer. "Ara ens diuen que, per salvar aquets bancs dolents, cal un banc dolent. I ens diuen que també caldrà un banc dolent per rescatar les autopistes dolentes. I d'aquí una setmana ens diran que cal un banc dolent per salvar els TGV dolents. Siguem pràctics. Que facin un banc dolent ben gros per rescatar un estat dolent i que a nosaltres ens agafin ben lluny", ha exclamat.
 
Durant la seva intervenció, Junqueras ha insistit sobre la mala distribució de la renda nacional, en la qual les classes mitjanes i treballadores estan patint a canvi del benestar dels interessos bancaris i especulatius. El líder d'ERC ha comparat, per exemple, la situació de les societats d'inversió de capital variable (SICAV), que tributen només per l'1% dels seus beneficis, amb la dels empresaris "que es juguen el seu patrimoni familiar", i que han de tributar pel 30% dels seus beneficis. També ha comparat la situació amb la de la resta de ciutadans, que paguen un IRPF i un IVA "dels més alts del món". Una situació "injusta" que el presidenciable d'ERC s'ha compromès a combatre gràcies a la independència de Catalunya, ja que la societat catalana podria construir "un nou país més just i amb més igualtat d'oportunitats".
 
També hi ha hagut temps per parlar dels desnonaments, que aquest passat divendres van entrar en campanya a través de la promesa del president espanyol, Mariano Rajoy, d'aturar els que afectin a les persones més vulnberables, Junqueras ha insistit en criticar l'ús electoral que ha fet el president del PP. Llàstima que fa 4 anys, quan ERC va presentar una iniciativa en aquest sentit al Congrés dels Diputats, hi van votar en contra PP, PSOE i CiU", ha recordat.
 
Amb aturar els desnonaments "no n'hi ha prou", ha assegurat el candidat republicà. Una societat com la catalana que assumeix 840.000 aturats i 300.000 persones sense cap ingrés no és assumible. "No ens podem permetre el luxe de deixar ningú enrere", ha exclamat Junqueras. Per això, ha destacat la importància que el procés cap a la construcció de l'estat propi culmini ràpidament. "Quant de temps més haurem d'esperar? 840.000 aturats no són suficients per prendre les decisions que sabem que hem de prendre?", ha preguntat tant a la resta de partits polítics com a la societat catalana en general.
 
El candidat d'ERC ha afirmat que, a diferència d'altres, el seu partit "sempre ha tingut clar el camí de la llibertat,de la independència del país, de la justícia social i de la prosperitat econòmica" i, per això, ha destacat la importància de donar suport a ERC el proper 25 de novembre.
 




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#7
Mercè P.B. fletxa Barcelona
12 de novembre de 2012, 01.02 h

En Junqueras sap fer anar molt bé les paraules, però es queda en això, en paraules que no tenen cap continuïtat amb les accions. Contrariament, SI ja va proposar fa temps al Parlament una Llei de dació per pagament que va ser rebutjada per la resta de partits. Dir "desnonem els banquers..." és pura demagògia, perquè tothom sap que cap banquer no serà desnonat perquè no li cal demanar hipoteques. SI, el partit dels FETS!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Juan fletxa Pons
11 de novembre de 2012, 14.30 h

També cal desnonar als polítics d'Esquerra republicana, que varen votar al Parlament contra la proposició de Llei que va presentar Solidaritat referent a

la dació de pagament.

Que passa, que els polítics del tripartit no tenen responsabilitats amb la situació de la economia actual?


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
gironí fletxa GIRONA
11 de novembre de 2012, 12.55 h

Faria bé Esquerra d'apartar-se de'n Gerardo Quintana, el que pensa que ensenyar català als seus fills és ser un talibà.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
PEPO fletxa Terrassa
11 de novembre de 2012, 11.40 h

No puc dir res més que: Esquerra, República, Catalunya, tal com ho deien aquells que ens van precedir en temps de republicanisme català i finalment de guerra espanyola, doncs no saben respondre de cap altra forma. Porto molts anys voltant per l´Estado Español (a banda d´altres estats europeus) i a mi no em ve de nou el comentari ara mateix tant usat "sembla mentida que no entenguin res de res del que passa aqui"; doncs és així, per difícil que es faci d´entendre des d´aquí que allà... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Ca l.Enric fletxa Girona
10 de novembre de 2012, 22.24 h

Jordi80 .. Valencia o C/ Valencia de l.Estartit..avans signaves com a ex.votant d.ERC oi?


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Jordi-80 fletxa València
10 de novembre de 2012, 18.32 h

El conciutadà critica la banca espanyola, però sembla que la banca catalana siga meravellosa. Ací tenim el xovinisme i el llepaculisme petitburgés i reaccionari d'un partit altaveu dels seus amos, l'oligarquia catalana. De la mteixa manera que el partit d'Albert Rivera, Ciutadans, és el partit demagog de la petita-burgesia reaccionària espanyolista, l'ERC junqueril, com a bons demagogs reaccionaris i xovinistes petitburgesos catalans, s'haurien de canviar el nom a Conciutadans.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 26
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Jordi V. fletxa Barcelona
10 de novembre de 2012, 18.25 h

Més clar, l'aigua!! Força ERC! Cap a la 2a posició al Parlament i d'aquí a la independència!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 23   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.